Kremy do twarzy dla dzieci

Weleda Baby, Calendula Wind-und-Wetterbalsam Balsam z nagietkiem na wiatr i niepogodę

Weleda Calendula Ochronny Krem dla dzieci na niepogodę i wiatr z nagietkiem lekarskim 30 ml
Weleda Baby Ochronny Krem na Niepogodę i Wiatr z Nagietkiem Lekarskim 30ml

• 21 maja 2024 o 8:12
    Bardzo dobry krem ochronny na mroźne dni...
    Pielęgnacja maluszka nie jest taka prosta jakby się wydawało trzeba naprawdę bardzo ostrożnie dobierać kosmetyki i przewidzieć wiele sytuacji jak np. wyjście na spacer w mroźne, wietrzne dni aby skóra nie była później zaczerwieniona i podrażniona. Na szczęście firmy produkujące kosmetyki dla dzieci myślą o wszystkim no i w moje ręce trafił kremik od Weledy z nagietkiem. Wcześniej nie miałam okazji używać tego kremu co bardzo żałuję ale w dobie takiego wyboru na półkach trudno przetestować wszystko. Krem został umieszczony w małej, aluminiowej tubce o pojemności 30 ml. Tubka jest żółta z białą, dużą nakrętką. Na tubce grafika nagietka bardzo charakterystyczna dla całej serii Calendula. Na odwrocie znajdziemy informacje w języku niemieckim, a na zgrzewie tubki datę ważności. Po odkręceniu nakrętki wydobywa się średniej gęstości transparentny krem o tłustej konsystencji. Idealny na mroźny dzień bo na buźce tworzy warstwę ochronną przez którą mróz i wiatr się nie przebije :) Bardzo lubię zimowe spacery i dzięki niemu nie musiałyśmy się z córką jakoś ograniczać. Użyłam go też na sobie ale dla mnie jest jednak za tłusty, bałam się też że zapcha mi moją i tak skłonną do niedoskonałości cerę. Bez problemu się go zmywa. W składzie znajdziemy lanolinę, która nawilża, organiczny olejek migdałowy oraz ekstrakt z nagietka lekarskiego. Nie znajdziemy natomiast wody co jest idealnym rozwiązaniem na mrozie. Krem mimo małej pojemności jest naprawdę bardzo wydajny, spokojnie wystarcza na sezon jesienno-zimowy. Podsumowując bardzo polecam! Krem kosztuje około 30 zł, a wystarcza nam na cały sezon wietrzno-mroźny. Jest poręczny, mieści się nawet w kieszeni kurtki więc możemy go mieć zawsze przy sobie.
    Zalety:
    • delikatny zapach nagietka,
    • wydajność,
    • tworzy warstwę ochronną dzięki której wiatr i mróz nie powoduje podrażnień,
    • łatwo się zmywa,
    • naturalny skład,
    • brak wody w składzie,
  • 19 lutego 2024 o 11:51
    Lubimy go obie - i ja, i córka ♥️
    Ochronny krem na niepogodę z Weledy towarzyszy nam od ponad roku i w zasadzie dopiero teraz go zdenkowałam - fakt faktem, że w międzyczasie były też przygody z kremami Musteli (bardzo dobry), Nivei (a ten wręcz przeciwnie, paskudny) czy Ziajki (lubię i polecam), ale tak czy inaczej, wydajność to drugie imię tego kremu. Już za nim tęsknię i wiem, że na kolejną jesień oraz zimę zaopatrzę się w niego ponownie - bo jest tego wart! Jaki jest ten krem? + Solidnie i estetycznie zapakowany - tubka jest malutka i aluminiowa, ale poręczna. Zakręcana, ale na szczęście owa zakrętka jest spora, więc nie ucieka z rąk. Szata graficzna typowa dla tej linii pielęgnacyjnej Weledy. + Gęsta konsystencja - krem jest tłusty i gęsty, ale bardzo łatwo go rozprowadzić na buzi - czy to dziecka, czy dorosłego. Wchłania się częściowo, pozostawiając na skórze ochronny film. Nie lepi się! Co ważne, łatwo go zmyć po powrocie ze spaceru. + Przepiękny, subtelny zapach nagietka. + Dobry i naturalny skład, oparty na olejach i ekstraktach - nie ma tutaj wody, dlatego też krem rzeczywiście nadaje się na mroźną pogodę. + Skutecznie chroni przed mrozem i wiatrem. Po spacerach buzia córeczki nie była ani zaczerwieniona, ani podrażniona - była natomiast miękka, gładka i doskonale nawilżona. Moja skóra również zareagowała na niego dobrze - odżywienie i ochrona to coś, co zawdzięczam właśnie Weledzie. + Krem nie podrażnia, nie uczula i nie zatyka porów - ani u mnie, ani u dziecka. + Jest niesamowicie wręcz wydajny i niedrogi. + Łatwo dostępny. Wad nie odnotowałam. Ogólnie rzecz biorąc, pokochałam ten krem nie tylko za to, jak wspaniale chroni buzię i rączki mojego dziecka przed zimnem i wiatrem, ale też i za to, jak pielęgnuje i dba o delikatną skórę - zazwyczaj te typowo ochronne kremy jedynie oblepiają skórę parafinowym filmem, nie dając w zasadzie niczego więcej, ale Weleda to inny wymiar pielęgnacji i ochrony - tutaj czuć moc działania naturalnych składników, a delikatny zapach i długi czas cieszenia się tubką to przysłowiowa wisienka na torcie. Serdecznie polecam - nie ma lepszego kremu ochronnego! ♥️
  • 25 czerwca 2023 o 15:29
    Bardzo dobry krem ochronny
    Jest to niezbędny kosmetyk nie tylko zimą ale w każdej porze roku. Świetnie chroni delikatną skórę dziecka przed niekorzystnym działaniem warunków atmosferycznych, takich jak mróz czy wiatr. Krem na bogatą formułę, która pozostawia skórę natłuszczoną. Zawiera naturalne emolienty takie jak: olej sezamowy, olej ze słodkich migdałów i wosk pszczeli, które tworzą naturalną barierę ochronną a także działania na skórę odżywczo. Dodatkowo w składzie znajdziemy charakterystyczny składnik tej serii czyli ekstrakt z nagietka oraz lanolinę, która zapobiega utracie wody z naskórka. Odkąd mamy ten krem jest on zawsze z nami. Więc jak najbardziej polecam.
  • 17 marca 2023 o 18:02
    Bardzo dobry dla córeczki
    Krem stosujemy już dłuższy czas i bardzo go lubimy. Główną zaletą tego kosmetyku jest jego naturalny skład. Krem jest delikatny, nie podrażnia skóry mojej córeczki. Ma konsystencję maści w kolorze żółtym. Zapach jest piękny, przyjemny. Krem idealnie sprawdza się podczas spacerów - chroni buzię pozostawiając ją gładką i nawilżoną. Stanowi doskonałą ochronę przed zimnym wiatrem. Poza tym jest bardzo wydajny. Czasem smaruję nim również okolice pieluszki, ponieważ bardzo dobrze natłuszcza skórę i chroni pupę przed odparzeniami. Krem jest świetny, jednak cena jak za 30 ml trochę może zniechęcić.
  • 19 stycznia 2023 o 13:09
    Świetnie chroni, odżywia, regeneruje, nawilża, koi. Jednak ma sporą wadę, którą nie każdy zaakceptuje.
    Krem ten kupiłam specjalnie z myślą o moim małym królewiczu. Z racji, że żadne warunki atmosferyczne nam niestraszne, chodzimy na spacery także i w mróz czy wiatr - wtedy ochrona wrażliwej skóry dziecka jest niemalże koniecznością. Markę Weleda znałam już wcześniej z ich kremu pod pieluszkę, który sprawdzał mi się doskonale, więc i w zakresie ochrony twarzy postanowiłam jej zaufać. Na szczęście się nie zawiodłam ;) Produkt zamknięty jest w metalowej tubie z zakrętką. Kolorem przewodnim opakowania jest intensywna żółć, która od samego patrzenia dodaje energii. Również zawartość ma żółtawe zabarwienie, a jej konsystencja jest dość tłustawa, mocno oleista, co lekko mnie zaskoczyło, gdyż spodziewałam się raczej typowego kremu. Zapach jest przyjemny, kojarzy się z nagietkiem. Po nałożeniu na skórę pozostaje lepka warstewka - produkt nie wchłania się do końca. Niektórym to może przeszkadzać, ja osobiście niezbyt lubię to uczucie oblepienia, ale nie widziałam, by mojemu synkowi to przeszkadzało. Aczkolwiek gdy ja chciałam przytulić się do jego buzinki, czułam jak ta lepkość przechodzi na moją twarz. Było to uciążliwe, dlatego krem głównie zużyłam na dłonie pod rękawiczki i jego resztki do pielęgnacji pupci jako maść ochronną i także z tego zadania krem wywiązał się świetnie, chroniąc delikatną skórę przed odparzeniami czy podrażnieniem. Co zaś do efektów, te były bardzo dobre: po aplikacji skóra była porządnie chroniona przed czynnikami zewnętrznymi i było to widać choćby po tym, że po powrocie ze spaceru w mróźny dzień buzia była o wiele mniej zaczerwieniona niż w momencie, gdy nie posmaruje się jej niczym. Poza tym skóra była przyjemnie gładka i miękka. Ja czasem smarowałam sobie tym kremem ręce, gdy były mocno wysuszone i to wysuszenie już po jednej aplikacji ulegało znacznemu złagodzeniu. Na koniec jeszcze wspomnę coś o składzie. O dziwo w przeciwieństwie do większości produktów kosmetycznych, w INCI nie ma wody. Ma to ten plus, że po posmarowaniu skóra nie "zamarza" przy mrozie, bo oleje są o wiele odporniejsze na temperaturę, a to one są tutaj bazą (olej sezamowy oraz ze słodkich migdałów). Poza tym w składzie mamy wosk pszczeli, lanolinę, a także przeciwzapalny, przeciwbakteryjny i kojący wyciąg z nagietka. Zaskoczyła mnie ilość substancji zapachowych umieszczonych w INCI. Myślę, że nie było konieczności aż tak licznie ich umieszczać... Zwłaszcza, iż zwiększają one ryzyko alergii, mimo że są naturalnego pochodzenia. Poza tym nie mam się do czego doczepić. Ogółem mimo fajnego działania ze względu na tę uciążliwą lepkość postanowiłam jednak zakupić inny specyfik na niepogodę do stosowania na buzię synka. Co nie zmienia faktu, że specyfik jest naprawdę skuteczny jeśli chodzi o ochronę, nawilżenie i regenerację suchej skóry.
    Zalety:
    • odżywia, regeneruje, chroni, koi i nawilża skórę - działanie bez dwóch zdań jest świetne!
    • dobry skład bez syntetycznych substancji barwiących, zapachowych i konserwujących czy surowców na bazie olejów mineralnych
    • nie uczula
    • ładny zapach
    • cena adekwatna do jakości
    • sporo substancji zapachowych w INCI, co może zwiększać ryzyko wystąpienia alergii (plus za to, że są naturalnego pochodzenia)
    Wady:
    • pozostawia tłustą warstwę, co nie jest najprzyjemniejsze