Balsamy do ciała

Yves Rocher Hydratation, Lait Rehydratant Corps Peaux Seches [Moisturizing Body Lotion Dry Skin] Intensywnie nawilżające mleczko do ciała

• 21 stycznia 2024 o 22:41
    Jest ok, ale bez rewelacji.
    Lubię balsamy do ciała Yves Rocher, więc jakiś czas temu skusiłam się na mleczko nawilżające tejże marki. Miałam mniejszą pojemność, moja wersja zamknięta była w tubce otwieranej na zatrzask. Z opakowaniem problemów nie było, dobrze wydobywało się z niego produkt. Konsystencja typowa dla mleczka, raczej z tych rzadszych. Kolor biały. Jeśli chodzi o zapach to jest trochę specyficzny. Czuć aloes, ale jakoś bardzo mnie nie zachwycił. Jest całkiem przyjemny, ale jednak wolę inne zapachy. Mleczko rozprowadza się na skórze dobrze, choć trzeba chwilkę poświęcić na rozsmarowanie białej warstwy. Wchłania się bardzo szybko, co uważam za plus. Nie mam większych problemów z kondycją skóry, ale zdarza się i tak, że potrafi się przesuszyć. Mleczko przeznaczone jest przede wszystkim do skóry suchej, ale moim zdaniem mogłoby nie być wystarczające dla problematycznej i bardzo suchej skóry. Miało być intensywnie nawilżające, a w mojej ocenie tej intensywności raczej nie ma. Ogólnie mleczko dobrze nawilża i pozostawia skórę miękką i delikatną, ale nie jest to bardzo mocne nawilżenie. Dla mnie akurat było odpowiednie, ale gdybym miała bardziej suchą skórę to jednak postawiłabym na coś innego, bardziej odżywczego. Podoba mi się za to to, że mleczko pozostawia jakby aksamitne wykończenie, co jest wyczuwalne zaraz po użyciu. W składzie znajdziemy m.in. glicerynę, ekstrakt z liści aloesu (nawilża, działa łagodząco i przeciwzapalnie), hydrolat z rumianku (łagodzi podrażnienia). Podsumowując, jest to całkiem dobre mleczko, bo pozostawia skórę nawilżoną, gładką i miękką, ale działanie może być zbyt delikatne dla bardzo suchej skóry. W tej cenie znam inne balsamy czy mleczka, które jednak nawilżają bardziej intensywnie, dlatego do tego raczej już nie wrócę.
    Zalety:
    • Szybko się wchłania.
    • Nawilża (choć nie intensywnie).
    • Skóra po użyciu mleczka jest gładka i miękka.
    • Nie podrażnia, a nawet delikatnie koi skórę.
    • Zapach.
    Wady:
    • Nie jest to intensywne nawilżenie.
    • Mógłby nie być wystarczający dla skóry bardzo suchej.
    • Dostępność.
    Szpaksa
    4 grudnia 2022 o 17:32
    Piękny zapach!
    To chyba mój ulubiony zapach, jeśli chodzi o balsamy do ciała. Totalnie nie rozumiem jak to możliwe, że część osób wręcz go nienawidzi. Idealny na lato, świeży aromat aloesowo-ogórkowy z nutką luksusu. :D Dość rzadka, lejąca konsystencja. Delikatnie nawilża. Wady? Nawilżenie nie jest spektakularne i zdecydowanie nie wystarczy bardzo wymagającej skórze. Opakowanie jest estetyczne i wygodne w użytkowaniu, niestety jest dość niewydajny.
  • 27 lipca 2022 o 11:03
    Lekkie mleczko do ciała
    Przyjemny produkt dla niewymagającej skóry. Mleczko jest bardzo lekkie, szybko się wchłania i nie pozostawia tłustej warstwy na skórze. Dla skóry bardzo suchej niestety nie sprawdzi się. Efekt nawilżenia jest krótkotrwały. Mleczko ma ładny, subtelny zapach oraz wygodne opakowanie w formie tubki, dzięki czemu użytkowanie jest wygodne oraz higieniczne. Atutem jest naturalny skład.
  • 2 lutego 2022 o 18:48
    Obrzydliwy zapach
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Pierwszy raz w życiu piszę recenzję jakiegokolwiek kosmetyku - z reguły po prostu niespecjalnie mnie kosmetyki interesują, są bo są, nie trafiłam dotychczas jeszcze na nic wybitnie dobrego i godnego pochwały. Jednakże dziś siedząc u teściowej w gościach postanowiłam o tak o, z nudów, maznąć się tym mazidłem po rękach. Myślałam, że się zrzygam. Zapach absolutnie odpychający... Szczerze jest to tak okropny kosmetyk, że specjalnie założyłam tutaj przed chwilą konto, żeby tylko dodać tę opinię. Może uratuje ona kogoś innego od tego błędu i nie użyje tego cholerstwa śmierdzącego zgniłym ogórkiem.
    Zalety:
    • wydajny (jest tak obrzydliwy, że stojąc nieużywany starczy spokojnie na kolejne tysiąclecie)
    Wady:
    • obrzydliwy zapach
    vwvixx
    2 stycznia 2022 o 23:52
    Daje radę
    Bardzo fajne mleczko. Dało ukojenie mojej suchej, często podrażnionej skórze. Ma przyjemny zapach, konsystencja jest w sam raz, szybko się wchłania, nie pozostawia lepiącego się filmu na skórze. Zużyłam dwa opakowania, choć największe efekty widoczne były po 1 opakowaniu, a pierwsze zmiany na + zauważyłam już po 4 dniach stosowania. Z drugim opakowaniem już nie było efektu wow, więc na razie nie kupię kolejnego, ale jest to mleczko, które zapamiętam i w przyszłości pewnie do niego wrócę.
    Zalety:
    • 1. Szybko widoczne efekty
    • 2. Przyjemny zapach
    • 3. Lekka formuła co jest istotne szczególnie rano gdy zależy mi na czasie.
    Wady:
    • Kilka razy zdarzyło się, że podrażnione miejsce piekło mnie w kontakcie z tym produktem, co nie zdarzało się podczas korzystania z innych tego typu kosmetyków, ale było to na prawdę delikatne i szybko znikało. Zużyłam dwa opakowania.