Odżywki do włosów

Anwen Summer Protect, Mgiełka do włosów z filtrami UV

Anwen Mgiełka do włosów z filtrami UV 100 ml
Anwen Summer Protect Mgiełka do Włosów z Filtrami UV 100ml

Nasi użytkownicy zostawili 18 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 3 czerwca 2025 o 20:32
    Wakacyjny niezbędnik
    Od pierwszego użycia urzekł mnie jej lekki, orzeźwiający zapach - coś pomiędzy tropikalnymi owocami a letnią bryzą. Ale to nie aromat okazał się najważniejszy. Moje włosy, które zwykle po dniu na plaży zamieniały się w suche, szorstkie i pozbawione życia pasma, tym razem zachowały niespodziewanie dobrą kondycję. Co ciekawe, w przeciwieństwie do wielu podobnych produktów, nie pozostawiała uczucia ciężkości ani lepkiej warstwy - moja fryzura wciąż wyglądała naturalnie i świeżo. Opakowanie idealnie mieściło się w mojej plażowej torbie, a wygodny atomizer pozwalał na szybką aplikację w każdej chwili.
    Zalety:
    • Boski zapach
    • Skuteczna ochrona przed słońcem
  • 23 kwietnia 2025 o 19:23
    Ok jeśli później chcę umyć włosy
    Produkt niestety skleja włosy i sprawia, że nie wyglądają najlepiej. Jeśli chcę, aby moje włosy po plażowaniu wyglądały jeszcze w miarę dobrze, wolę je związać i nałożyć jakieś zakrycie głowy. Natomiast tego produktu używam tylko w przypadku, gdy wiem, że będę w najbliższym czasie myła włosy. Jeśli chodzi o rzeczywistą ochronę włosów przed promieniowaniem jest to ciężkie do zweryfikowania. Opakowanie jest poręczne - mgiełka rozprowadza się dobrze i równomiernie.
    Zalety:
    • ochrona uv
    • wygodne opakowanie
    Wady:
    • sklejanie włosów
  • 15 sierpnia 2024 o 13:46
    U mnie spisuje się świetnie
    Obawiałam się, że ta mgiełka może obciążyć moje włosy, tak się też stało. Zacznę od tego, że ma piękny wakacyjny zapach, który długo utrzymuje się na włosach. Spełnia również swoją funkcję- chroni włosy przed wysuszeniem i UV. Pojemność idealna na wyjazdy. Nie zauważyłam wielkiego obciążenia, ale po jej użyciu czułam, że włosy stały się trochę oklapłe i jakby przetłuszczone, szczególnie na końcach. Mimo wszystko jestem z niej zadowolona. Trochę droga bez promocji.
    Wady:
    • może obciążać włosy
    Drogeria Super-Pharm
  • 6 sierpnia 2024 o 20:24
    Moim zdaniem produkt posiada zbyt niski SPF, aby faktycznie dał jakiś efekt w postaci ochrony przed UV
    Na rynku nie znajdziemy wielu produktów do ochrony włosów z filtrem UV. Do tej pory używałam filtra który oferuje OnlyBio jednak nie byłam zadowolona. Bardzo sklejał włosy, fryzura po użyciu wygladała naprawdę bardzo nieestetycznie. Tutaj jest trochę inaczej. Zacznę od tego, że filtr użyty w kosmetyku jest moim zdaniem dość symboliczny. 10 SPF… to naprawdę niewiele. Żeby faktycznie dał jakiś efekt, trzeba by go reaplikiwać dość często, a niestety przy częstym używaniu sprawia, że włosy nie wyglądają świeżo. Po jednej aplikacji muszę przyznać, że jest w porządku. Kosmetyk znajduje się w bardzo wygodnej buteleczce ze spryskiwaczem. Identycznym jak ten w przypadku produktu “Pump it Up”. Tutaj naprawdę duży plus. Konsystencja jest bardzo wodnista, a zapach przyjemnie arbuzowy. Idealny produkt do używania latem pod względem zapachu. Nie jestem do końca przekonana, czy jest to taki letni “must have” biorąc pod uwagę niską ochronę. U mnie i tak najlepiej sprawdza się kapelusz. Jako ciekawostka, na krótki spacer - myślę, że można spróbować ale bardziej jako zapachową mgiełkę :) Pozostaje mi szukać dalej :)
    Zalety:
    • przyjemny, arbuzowy zapach
    • niestandardowy atomizer
    • wydajność/cena
    Wady:
    • niska ochrona SPF
    • przy większej ilości produktu czy częstszym używaniu sprawia, że włosy nie wyglądają świeżo
    syl_maj
    18 lutego 2024 o 18:31
    Rozczarowanie :(
    Przed wyjazdem na wakacje przeglądałam drogerie internetowe w poszukiwaniu kremów z filtrem i natknęłam się na tę mgiełkę. Pierwsze co zwróciło moją uwagę to arbuzowy zapach (kocham arbuzy i wszystko co arbuzowe!), potem marka anwen, którą też uwielbiam no i fakt, że to mgiełka z filtrem uv dla włosów! Cena też bardzo fajna, bo była promocja i kosztowała jakieś 20 zł. Bez zastanowienia dodałam do koszyka i kupiłam. Potem niestety już były same rozczarowania. Oczekiwałam pięknego zapachu soczystego arbuza, który będzie się utrzymywał na włosach, ale ani to nie pachnie arbuzem, ani się nie utrzymuje na włosach (może to i lepiej w tym przypadku). Tzn zapach nie jest zły, taki zwykły, słodki, ciężko go określić, ale no na pewno nie jest to arbuz. Pomijając zapach, mgiełka ta robiła naprawdę tragedię na włosach. Wystarczy popsikać na rękę i ta ręka się strasznie lepi od razu. Więc wyobraźcie sobie efekt na włosach. Posklejane, matowe, klejące, wyglądające jak tłuste, niemyte od co najmniej tygodnia. No tragedia. Jeśli chodzi o najważniejszy aspekt, czyli ochronę przed promieniami uv, no to wiadomo - ciężko to zweryfikować, wierzę że ta ochrona jest i mgiełka działa. Więc na wakacjach używałam jej idąc na plażę i po prostu związywałam włosy w warkocza lub koka. Po wyjeździe moje włosy nie były zniszczone słońcem, więc chyba mgiełka je chroniła. Mimo wszystko nie kupię ponownie, ale chętnie poszukam i potestuję inne produkty tego typu (o ile coś takiego znajdę, bo z tego co widziałam to ta mgiełka jest najbardziej popularna)