Cienie do powiek

Make Up Academy (MUA) 6 Shade Eyeshadow Palette, Matte Paleta 6 matowych cieni do powiek

• 9 marca 2020 o 15:25
    jakość nie powala
    Mam paletkę w wersji NATURAL ESSENTIALS. Cienie są bardzo suche, już nakładając na pędzel się osypują. Na powiekach tym bardziej. Pigmentacja jest kiepska, muszę się mocno natrudzić, żeby było widać kolor na powiece (używam bazy pod cienie). Kolory są bardzo ładne i niewiele jest matowych palet więc miałam duże oczekiwania, niestety trochę się zawiodłam. Nie jest beznadziejnie, ale liczyłam na coś więcej....
    Zalety:
    • kolory (niestety ładniej wyglądają w palecie niż na powiece)
    • mała, kompaktowa paleta
    Wady:
    • jakość cieni - bardzo słaba pigmentacja
    • osypują się
    foxy313
    8 sierpnia 2017 o 18:14
    matowe love
    Duzo slyszalam pozytywnych opinii o nowych paletkach MUA. Paletki zawieraja 6 cieni, swietnie dobranych by juz jedna paletka stworzyc piekny i subtelny makijaz zarowno na dzien jak i na wieczor. Wybralam dwie paletki NATURAL ESSENTIALS i SOFT SUEDES - chlodne/naturalne i cieple odcienie, ktore bede ze soba laczyc. Najbardziej interesowaly mnie maty, poniewaz cieni metalicznych, perlowych i polyskujacych mam w innych paletkach po protu tyle, ze wystarczy mi na kolejne 10 lat conajmniej! Jednak wiadomo, ze z matami nie jest latwo, znalezc dobrej jakosci, ktore beda sie ladnie blendowac, ktore nie utworza brzydkiej plamy na powiece, czy nawet nie obsypia sie na calej twarzy i jeszcze zaplacic za nie tak male pieniadze to graniczy z cudem. Ciesze sie, ze Makeup Academy wyprodukowalo te cienie, dziekuje !
    Zalety:
    • cienie sa matowe, kolory swietnie dobrane i latwo sie blenduja, maja dosc kremowa konsytecje, rowniez pigmentacji nie mozna nic zarzucic, bo jest wystarczajaca, ladniej budujemy odcien i nie tworzy sie plama.
    • pomimo braku nawet primera nie zbieraja sie na powiece, ladnie sie trzymaja caly dzien
    Wady:
    • nie lubie parabenow w kosmetykach, a te palety je maja.