Pudry do twarzy

Lovely Skin Kissing Powder Skin Beautifier, Mineral Loose Powder Puder silnie matujący

Lovely Mineral Loose Powder Transparentny Sypki Puder Silnie Matujący Do Twarzy 5g
Lovely Mineral Loose Powder Mineralny Puder Sypki

Nasi użytkownicy zostawili 120 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 7 kwietnia 2025 o 16:52
    Bardzo dobry puder naturalny
    Dla mnie ten puder to bardzo dobry produkt. Jak na razie z pudrów ulubiony. Bardzo długo szukałam i tego stosuję już kilka miesięcy i nie mam zamiaru go zmieniać. Dlaczego? A dlatego, że ma w sobie wszystko to czego od pudru wymagam. Jest delikatny, niewidoczny na skórze, nie bieli, ani nie ciemnieje. Nie jest biały, a beżowy w opakowaniu, ale tak neutralnie, co wg mnie jest na duży plus, bo nie rozbiela trupio twarzy. Daje piękny efekt na skórze. Nie podkreśla porów. Można go dokładać ile się chce bez efektu ciacha czy jakieś warstwy. Nawet jak zacznie się wyświecać (a nie znam takiego, który tego nie robi) to dalej wygląda dobrze. Pod koniec dnia mimo kilku poprawek (ja zawsze przypudrowuję się w ciągu dnia) skóra dalej wygląda pięknie. Wg mnie matuje bardzo dobrze. Jego ogromną zaletą jest to, że jest łagodny dla skóry składowo. Nie ma mikroplastiku, talku, nie zapycha, nie szkodzi skórze, nie wysusza jej ani nie rozregulowuje. Nie ma w sobie na szczęście brokatu, ani żadnych świecących drobinek, bo ich nie znoszę w pudrach. Dla mnie to ideał i do tego przepięknie pachnie. Jedyny minus, to, że jest go niewiele w opakowaniu i dość szybko się kończy. Na szczęście nie jest drogi.
    Zalety:
    • efekt na skórze, lekki, niewidoczny, nie bieli, nie ciemnieje, super skład, upiększa, nie podkreśla porów, wygładza, nie wysusza, nie zapycha, zapach
    Wady:
    • mało go w opakowaniu
    johihh
    10 lutego 2025 o 21:09
    puder
    Totalne nie! Producent pisze o silnie matujacym pudrze ktory w rzeczywistości nie ma z tego ani ulamka prawdy. Nie trzyma makijazu, wyswieca sie po 30 minutach od aplikacji, nie jedt wydajny jako iz takie pudeleczko wystarczyko mi na tydzien codziennego makijazu.
  • 5 stycznia 2025 o 9:06
    Dobry lecz nie zrobił na mnie wrażenia na tyle, abym kupiła go ponownie.
    Kosmetyk przeznaczony jest dla cery tłustej i mieszanej, jednak skusiłam się na niego mając cerę suchą i wrażliwą. Miałam do czynienia z innymi sypkimi pudrami od Lovely i kojarzyłam je z ultra drobnej, miękkiej, gładkiej konsystencji, więc śmiało poddałam swoją suchą cerę działaniu tego kosmetyku. Na odwrocie opakowanie możemy wyczytać, że puder ten jest silnie matujący. Czy aby na pewno? Mając cerę suchą zauważyłam, że już po kilku (niewielu) godzinach bardzo świeci mi się okolica nosa, wiecie ten styk nosa z policzkami i część policzków przy nosie. Tak więc może i matuje lecz na krótko, nie wiem jak osoby z cerą tłustą i mieszaną ocenią to na swoich bardziej wydzielających sebum cerach. Na pewno utrwalenie nie jest równie silne co wykończenie matowe. Reszta twarzy na dłużej pozostaje matowa. Ja też nie mam temu kosmetykowi za złe, że z czasem cera się wyświeca, bo to normalne, ale bardzo nie lubię widoku tłustości przy nosie i to już 2-3h po nałożeniu. Jeśli wyświetla mi się czoło to z tym pudrem wygląda to nie tłusto lecz tak jakby promiennie, skóra pracuje i to jest ok, nawet lubię jak chwilę po nałożeniu ten mocny mat schodzi, cera jest mniej sztuczna wtedy, tylko u mnie trafiło na newralgiczne miejsce, którego widoku tłustości przeboleć nie mogę. :) Jako minus przypiszę mu swędzenie cery... Być może faktycznie nie jest on dla mojego typu, ale w sumie takie odczucia zdarzały mi się też przy pudrach uniwersalnych. Więc może to jakiś konkretny składnik? Notorycznie po kilku godzinach mam ochotę zmyć makijaż, ponieważ skóra mnie swędzi tak samo jak wtedy, kiedy po myciu nie nałożę pielęgnacji, mam ochotę ją drapać. I rzeczywiście ulga następuje, gdy tylko wracam do domy i zmywam makijaż. Jeśli chodzi o ogólny wygląd cery to podoba mi się to jak on leży na skórze. Można lekko przypudrować twarz dla samego utrwalenia a można i dołożyć sobie więcej uzyskując właśnie silny mat. Ja rzecz jasna opruszam nim tylko makijaż, aby nie odbijał mi się na włosach i czapce. Wygląda wtedy bardzo lekko, świeżo. Dobrze utrwala podkład, ale i muśnięta skóra pod oczami naprawdę prezentuje się u mnie ładnie, nie jest ściągnięta skóra w tych okolicach ani przesuszona. Jednak w przypadku skóry suchej i chęci testowania kosmetyków dedykowanym innej cerze (tłusta, mieszana) trzeba pamiętać o dobrym nawilżeniu skóry, aby złagodzić działania matujące, by nie przesuszyły nas jeszcze bardziej. Dodatkowo pachnie przepięknie, ma ładny kolor, bardzo jest gładki i drobniutki, nakłada się bezproblemowo, a do tego kosztuje niewiele a starcza na długo.
    bicia37
    22 grudnia 2024 o 9:24
    Jest OK
    Taki sobie delikatny puder. Ma bardzo drobną konsystencję i przyjemny zapach. Nałożony na twsrz wygląda bardzo ładnie, ale trwałość nie jest jego mocną stroną, trzeba poprawiać w ciągu dnia. Zużyłam go, ale po kolejną sztukę nie wrócę.
  • 10 grudnia 2024 o 18:51
    Średniak
    Mam mieszane odczucia. Chociaż puder ma kilka naprawdę dobrych cech, nie spełnił moich oczekiwań jako produkt dla cery mieszanej. Produkt ma bardzo drobną, niemal jedwabistą konsystencję, co początkowo mnie zachwyciło. Aplikacja zarówno puszkiem, jak i pędzlem jest szybka i bezproblemowa. Puder dobrze wtapia się w skórę i nie zostawia widocznych plam czy smug. Puder zapewnia naturalny efekt wygładzenia. Twarz wygląda świeżo i zdrowo, ale nie jest to wykończenie stricte matowe. Niestety puder nie radzi sobie z długotrwałym matowieniem przetłuszczających się partii skóry. Po około 3-4 godzinach świecenie w strefie T zaczyna być widoczne, co zmusza do poprawek w ciągu dnia. Na suchszych partiach twarzy produkt zachowuje się znacznie lepiej - nie podkreśla suchych skórek, ale wymaga wcześniejszego dobrego nawilżenia skóry, bo bez tego potrafi osiadać w drobnych załamaniach. Puder przyzwoicie utrwala makijaż na kilka godzin, ale na bardziej wymagające okazje czy całodniowe noszenie jest zbyt mało trwały. Lovely Skin Kissing Powder Skin Beautifier to puder, który sprawdzi się u osób z mniej wymagającą cerą lub tych, które szukają lekkiego produktu do codziennego, naturalnego makijażu. Niestety, dla cery mieszanej z tendencją do przetłuszczania się w strefie T produkt może być niewystarczający pod względem trwałości i matowienia. W tej cenie można znaleźć bardziej trwałe pudry.
    Zalety:
    • Jedwabista konsystencja
    • Efekt wygładzenia
    • Brak zapychania
    Wady:
    • Krótki czas matowienia
    • Niepraktyczne opakowanie
    • Podkreślanie suchych miejsc
    • średnia trwałość