Płyny do płukania jamy ustnej

Aquafresh Fresh Mint, Extra Fresh Daily Mouthwash Bezalkoholowy płyn do płukania jamy ustnej

Aquafresh Płyn do Płukania Jamy Ustnej Extra Fresh 500ml

EwaKK11
    6 września 2023 o 7:10
    Bardzo dobry płyn do płukania jamy ustnej
    Mój ma inną szatę graficzną (jaśniejsza etykieta z białym pasem) ale nazwa i parametry się zgadzają, więc uważam, że nowsze opakowanie (płyn od lat jest na rynku). Butelka poręczna, profilowana - mimo, że 0,5l butelki płynów są ciężkie, to ta dzięki wyprofilowaniu jest łatwa do utrzymania i dozowania. Płyn ma dość mocny smak, więc dozuję w bardzo małych ilościach i wystarcza (dzięki czemu i wydajność płynu jest bardzo duża). Smak, jak dla mnie, mocny. Skuteczność odświeżenia duża i długotrwała. Co najważniejsze: pomimo mocnej miętki w ogóle nie pieczeni, nie podrażnia. Używany codziennie nie "wyżarł" nabłonka jamy ustnej. Taka skuteczność i delikatność w jednym = super! Cena też super. Polecam.
    Zalety:
    • nie piecze, nie podrażnia jamy ustnej
    • mocna ale przyjemna miętka, która doskonale odświeża i na długo daje uczucie czystości i gładkości zębów
    • bardzo dobre, prakatyczne, solidne, wyprofilowane opakowanie
    • bardzo wydajny
    • świetna cena
  • 25 maja 2022 o 22:21
    Świetnie odswieza
    Płyn jest bezbarwny o smaku lekko słodkiej mięty. Mięta jest dosc intensywna ale nie powoduje szczypania w jamie ustnej. Po zastosowaniu tego płynu czuć fajną świezość w ustach, która utrzymuje się dość długo.
  • 21 marca 2022 o 12:18
    Bardzo dobry
    Jest to jeden z lepszych płynów do higieny jamy ustnej. Czuć po nim duże odświeżenie i zapach mięty. Ile to razy kupowałam płyn do jamy ustnej i żadnego działania prócz podrażnienia nie dawało. Tutaj mamy odświeżenie, uczucie czystości zębów, zapach mięty i brak podrażnienia. Dałam za niego ok. 7 zł w Auchan, ale jak na tę cenę to naprawdę nie spodziewałam się takich efektów.
    • odświeża
    • nie podrażnia
    • daje uczucie czystych zębów
    Wady:
    KAJAL K
    2 listopada 2021 o 17:12
    Cudów nie ma, ale odświeża oddech
    Jeśli chodzi o markę Aquafresh tutaj nie spodziewam się cudów, ich produkty z tego co zauważyłam na opakowaniach są często produkowane w Chinach... Jednak ten płyn czasem udaje mi się dorwać w Dealz za grosze i uważam, że lepiej to niż nic :) Spełni swoją podstawową funkcję wg mnie, czyli odświeża skutecznie oddech. Faktycznie jest to dobre uzupełnienie przy myciu zębów i taki dodatkowy akcent w postaci płukania jamy ustnej płynem jest dobrym pomysłem. Plusem jest też to , że produkt jest bezalkoholowy - ile to razy wspominam pieczenie po agresywnych płynach z alkohole...Ajć! To bolało :( Tutaj dostajemy łagodne odświeżenie - szczerze trochę jak po żuciu miętowej gumy . Mnie taki efekt na co dzień zadowala - oczywiście nie jest to jakieś cudo, które uzdrowi moje zęby, ale myślę, że wspomoże w walce z bakteriami. Przy cenie 5 zł...Tak, tak , nie raz usało mi się go kupić za 5 zł - to jest super ;)
  • 22 października 2018 o 12:32
    bezkonkurencyjny
    To jest prawdziwa mięta ! Płyn jest zamknięty w zgrabnej, wyprofilowanej butelce. Na opakowaniu jest informacja o dozowaniu i ku mojemu zdziwieniu, po doświadczeniach z konkurencją, wystarczy tylko 10ml płynu za każdym razem. Płyn jest bezbarwny, o łagodnym smaku, naturalnej mięty. Po dłuższym stosowaniu faktycznie czuć, że ma pozytywny wpływ ma na szkliwo. Do tego wystarcza na długo. Godny polecenia.
    Zalety:
    • odświeża oddech
    • delikatny
    • tani
    • wydajny
    • bez alkoholu i cukru
    • bezbarwny
    Wady: