Bioderma Photoderm, Après-Soleil SOS, Brume Apaisante Intense Kojąca mgiełka intensywnie łagodząca skórę po oparzeniach słonecznych

• 4 sierpnia 2021 o 18:18
    Nie tylko po oparzeniach słonecznych
    Przyznam, że nie sądziłam, że tak polubię formę mgiełki w pielęgnacji skóry :) Jest bardzo wygodna, łatwa i szybka w aplikacji, a przy tym idealna na letnie wyjazdy bo mamy pewność, że w walizce nic się nie wyleje. Sam produkt po zaaplikowaniu ma postać lekkiego mleczka, ma biały kolor ale po rozsmarowaniu jest bezbarwne. Ma delikatny, bardzo ładny, kwiatowy zapach. Zawiera składniki, które chronią komórki DNA skóry przed szkodliwym działaniem promieni UV, nawet po słońcu, aktywując system immunologiczny. To co lubię w tym produkcie to lekką, szybko wchłaniającą się formułę ale z zachowaniem całkiem porządnego nawilżenia i odżywienia skóry. Z reguły unikam długiego siedzenia na słońcu, bez ochrony i nie wiem jak zachowałaby się przy mocnym oparzeniu posłonecznym ale przy klasycznym zaczerwienieniu daje rade. Na skórze tworzy delikatny film ochronny ale nie lepi się, nie jest tłusta. Działa bardziej nawilżająco i odżywczo niż kojąco i odświeżająco ale i to jest przyjemne dla skóry choć brakuje tu nieco uczucia chłodu i ukojenia . Polubiłam ją i stosowałam nie tylko po podrażnieniu słońcem ale też po prostu jako balsam do ciała. Taka forma szybkiej aplikacji i lekkiej formuły przypadła mi do gustu :)
    Zalety:
    • Lekka formułą
    • Forma aplikacji
    • Działanie
    Wady:
    • Mogłaby działać bardziej kojąco/chłodząco
    EwaKK11
    2 października 2020 o 11:32
    Dla mnie bomba
    Rzeczywiście skuteczny produkt. Szybko daje uczucie ukojenia spieczonej skóry. Bardzo wygodna w aplikacji. Szybko się wchłania. Nie lepi. Do tego bardzo ładnie pachnie.
    Zalety:
    • Skuteczna!
    irmiii
    13 czerwca 2020 o 20:43
    Najlepsza!
    Najlepszy kosmetyk na problemy po nadmiernym opalaniu jaki miałam. Ostatnio bardzo przesadziłam z opalaniem i nakładałam na skórę preparaty z różnych firm, nic nie dawało ukojenia. Po pierwszym użyciu tej pianki czuć od razu ochłodzenie, zmiejszenie bólu i naciągnięcia skóry. Preparat jest na prawdę pomocny i działa. Cena niestety nie jest mała ale jeśli ktoś ma spore zaczerwienienie i nawet smarowanie sprawia ból to polecam wypróbować ten spray. U mnie sprawdził się genialnie !
    Zalety:
    • Działanie
    • Nawilżenie
    • Uczucie chłodzenia
  • 22 kwietnia 2020 o 7:11
    Polecam!
    Zdecydowanie polecam. Ten kosmetyk działa bardzo kojąco na podrażniona sloncem skórę. Cena wydaje się wysoka. Ten dermokosmetyk jest bardzo wydajny. Świetnie nawilża. ZALETY cena skuteczność wydajność
    Zalety:
    • Wymieniłam
    Wady:
    • Dostępność
    Drogeria Super-Pharm
  • 12 czerwca 2018 o 21:22
    zaskakująco dobra
    Wielokrotnie używałam balsamu z serii niebieskiej, byłam więcej niż zadowolona, więc chętnie sięgnęłam po wersję w sprayu sądząc, że będzie wygodniejsza w użyciu i nie myliłam się.
    Zalety:
    • wygoda użytkowania;
    • szybko się wchłania;
    • nie pozostawia smug, choć trzeba lekko rozsmarować;
    • delikatny zapach;
    • świetnie nawilża i chroni podrażnioną i zaczerwienioną skórę po opalaniu.
    Wady:
    • wydajność - wystarczyła mi na nieco ponad tydzień codziennego stosowania, ale nie żałowałam sobie.