Olejki i masła do demakijażu

Bandi Pure Care, Vitamin Cleansing Oil Witaminowy olejek do demakijażu twarzy, oczu i ust

Bandi Professional Pure Care

• 30 stycznia 2025 o 14:45
    Demakijaż bez tarcia i podrażnień
    Witaminowy olejek firmy Bandi jest w plastikowej butelce (łudząco przypominającej inne produkty z tej samej serii) zaopatrzonej w pompkę, która przy tak rzadkiej konsystencji jest niefunkcjonalna i potrzeba nieco czasu, by nauczyć się dozować produkt bez jego wylewania. Olejek typowy w swojej formule, rzadki, tłusty, ale wydajny. Bardzo dobrze rozprowadza się po twarzy, rozpuszczając przy tym nawet wodoodporne kosmetyki. Średnio nadaje się do demakijażu oczu; może szczypać i powodować mgłę na oczach, ale dla mnie nie stanowi to problemu, ponieważ zawsze do zmywania oczu używam osobnego produktu. Najbardziej zaskakujące jest doskonałe emulgowanie produktu po kontakcie z wodą. Po spłukaniu nie pozostają żadne ślady olejistej substancji.
    Zalety:
    • Dobrze rozpuszcza makijaż
    • Wydajny
    • Nie wymaga tarcia
    • Bardzo dobrze emulguje po kontakcie z wodą
    Wady:
    • Mało funkcjonalny dozownik
    • Nie nadaje się do demakijażu oczu (według mnie)
  • 20 sierpnia 2024 o 23:47
    Zmywa makijaż... a nawet więcej
    Witaminowy olejek do demakijażu kupiłam na stronie oficjalnej marki Bandi. Nigdy przedtem nie widziałam go w ofercie Hebe, więc postanowiłam skorzystać z okazji i zamówić go bezpośrednio u producenta. Cena ponad 40 złotych może wydawać się wyższa niż wielu drogeryjnych olejków, jednak większa jest tu pojemność (230 ml), więc w przeliczeniu na 100 ml ostateczna kwota prezentuje się naprawdę przyzwoicie. Olejek ma wyjątkowo lekką i płynną konsystencję. Trzeba go energicznie nakładać, ponieważ szybko spływa. Na początku ta niemal wodnista formuła mnie mocno zaskoczyła, jednak z czasem się do niej przyzwyczaiłam i wręcz polubiłam. Myślę, że to idealne rozwiązanie dla osób, które chciałyby oczyszczać twarz olejkiem, ale nie lubią ciężkich tłustych formuł. Tu tłustość jest zdecydowanie ograniczona - podobnie jak delikatny, olejkowy, szybko ulatniający się zapach. Zarówno działanie, jak i efekty w pełni mnie zadowoliły. Olejek oczyszcza szybko, sprawnie usuwając pozostałości pielęgnacji i innych zanieczyszczeń. Na koniec w kontakcie z wodą emulguje, spływając bez żadnych problemów. Skóra po umyciu jest bardzo przyjemna w dotyku, widocznie zmiękczona, ale bez żadnej tłustej powłoki. Mam nową wersję opakowania i w moim egzemplarzu pompka cały czas działała prawidłowo, aczkolwiek stosunkowo mocno strzelała produktem (płynna konsystencja dodatkowo potęgowała ten efekt). Czasem musiałam ręką zakrywać dozownik, żeby zapobiec potencjalnemu rozpryskowi. Z tej cechy wyłoniła się kolejna wada. Wspomniana płynność olejku prowadziła do tego, że niekiedy spłynęło co nieco na butelkę. Próby zmycia olejku z opakowania powodowały wtedy rozmazywanie i spływanie zarówno napisów, jak i szaty graficznej.
    Zalety:
    • znakomity skład (m.in. olej arganowy, olej buriti, olej passiflora, skwalan oraz - mając na uwadze nazwę olejku - witamina e)
    • lekka, płynna konsystencja
    • delikatny, nieuciążliwy zapach
    • skuteczne oczyszczanie
    • szybkie spływanie przy zetknięciu z wodą
    • pozostawianie skóry miękkiej i przyjemnej w dotyku
    • brak tłustej powłoki
    • mimo wrażliwości brak negatywnego wpływu na oczy (choć to kwestia indywidualna)
    Wady:
    • pompka dość gwałtownie dozująca produkt
    • zmazujące się z czasem napisy i szata graficzna
    • ograniczona dostępność (w chwili zakupu nie widziałam go nawet w Hebe, więc pozostało tylko zamówienie ze strony producenta)
    • tonik z algami, płyn micelarny i tonik złuszczający z tej samej linii mają łudząco podobne opakowania, co zwiększa ryzyko pomyłki przy zakupie (i później przy stosowaniu, jeśli korzystamy z nich w tym samym czasie)
  • 30 marca 2023 o 16:24
    Nadal poszukuje czegoś lepszego
    Olejek kupiłam z racji sympatii do firmy bandi. Nie należy do najtańszych, ale w promocji cena jest znośna. Zalety: Ładnie rozupszcza makijaż, raczej się nie zdarza, żeby nie domywał. Po kontakcie z wodą zmienia się w coś w rodzaju białej emulsji bądź mleczka. Nie zostawia tłustego filmu na twarzy. Wady: Niestety mnie jako alergika bardzo szczypie w oczy. W momencie kontaktu z wodą oczy zaczynają mnie szczypać tak, że nie jestem w stanie ich otworzyć. Nie kupię produktu ponownie, ale dla osób z mniej wrażliwymi oczami może się sprawdzi.
    Zalety:
    • Brak tłustego filmu
    • Łatwe zmywanie, emulgowanie
    • Wygodne opakowanie z pompką
    Wady:
    • Szczypie w oczy
    marys09
    30 grudnia 2022 o 1:55
    Bez szału
    Olejek Bandi używałam już jakiś czas temu. Był bardzo polecany w internecie, więc postanowiłam go wypróbować. Na pewno na plus trzeba mu zaliczyć opakowanie z pompką, przyjemny zapach i nie za tłustą formulację. Natomiast nie zachwycił mnie aż tak, żebym do niego wróciła. Zmywał makijaż, ale nie czułam, żeby robił to lepiej niż inne produkty z tej kategorii. Nie miałam też jakiejś wybitnej przyjemności ze stosowania go. Dla mnie przeciętniak. Nie zrobił mi krzywdy, nie zapchał, zmywał makijaż, ale nie było tego czegoś, co sprawiłoby, że miałabym ochotę kupić go ponownie.
  • 5 grudnia 2022 o 13:59
    Rzut na taśmę
    Tak właśnie zakupiłam ten olejek rzutem na taśmę w Hebe po jakiejś promocji gdyż marka Bandi uznawana jest za dermokosmetyk z wyższej już półki, na których pracują nawet salony kosmetyczne. Szczerze mówiąc jak na markę dermo nie zaskoczył mnie niczym szczególnym. Nie powala zapachem ani wydajnością a jest po prostu przeciętnym olejkiem do demakijażu. Zawsze używam też gąbki konjac więc takie kombo sprawia, że całkiem dobrze domył skórę ale przecież to jest jego zadanie. Kupię ponownie jeśli będzie na mocnej przecenie.
    Zalety:
    • Opakowanie, składniki

Zobacz także inne Olejki i masła do demakijażu