Maści, żele i kremy lecznicze

India Maść łagodząca z olejem konopnym

• 23 listopada 2021 o 21:07
    Po nawilżeniu ani widu ani słychu
    Krem kupiłam z myślą o moich suchych stopach, które naprawdę są tak wymagające, że ciężko znaleźć dla nich odpowiedni ratunek! Maść zamówiłam w ciemno ale niestety nie był to dobry wybór. Nawilżenie jest krótkotrwałe i zero jakiekolwiek działania, które mogłoby wspomóc moje suche stopy. Dyskomfort, który towarzyszy mi po każdej kąpieli nie jest przyjemny, dlatego myślałam, że kupując maść tym bardziej konopną choć odrobinę poprawie ich stan. Próbowałam nakładać go na twarz w miejsca gdzie jest nieco suchsza ale efekt mi po prostu nie pasuje.
  • 30 sierpnia 2021 o 12:59
    Idealny na AZS!
    Od dziecka choruje na AZS. Wielu dermatologów rozkładało ręce... mama wyczytała że olej konopny super wpływa na kondycję skóry i znaleźliśmy maść INDIA. Efekt FENOMENALNY! Już po pierwszym użyciu widziałam różnice a efekty widzę do dzisiaj.
  • 19 kwietnia 2021 o 23:33
    Maść konopna
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Jestem atopowcem i mam do tego skórę z egzymami dłoni. Maść jest super aby nie powstały nowe rany na dłoniach. Super nawilża, pozostawia naturalny zapach kremu, oczywiście delikatny zapach. Wydaje mi się, że krem zakupiony niedawno da rade i się na nim nie zawiodę. Cena stosunkowo dobra.
    Zalety:
    • nawilża
    • sobie się rozprowadza
    • pozostawia przyjemny zapach
    • cena (plus)
    Wady:
    • Brak wad w trakcie testowania
    Agadir
    3 lipca 2019 o 14:47
    Super na AZS i nie tylko
    Kupiłam ją ze względu na dobre działanie dla atopowców, jednak sprawdzi się jako taki "złoty środek do apteczki". Maść ma u mnie bardzo szerokie zastosowanie. - Podgaja ranki przy azs (w okresie zimowym i wczesnowiosennym miałam bardzo dużo i bardzo często pęknięcia na zgięciach palców rąk), - radzi sobie z uczuleniem (wszystkie czerwone plamy i wybroczyny pożegnałam po jednym dniu regularnego smarowania), - wygaja wszelkie otarcia na skórze, zadrapania, - super nawilża suche łokcie i kolana, skórki wokół paznokci. Teraz w okresie letnim smaruję na noc również pięty (mam genetyczną tendencję do pękania pięt). - kiedyś oparzyłam się klejem na gorąco i ta maść również świetnie się sprawdziła. Naprawdę jej zastosowanie może być wszechstronne.
  • 7 czerwca 2018 o 14:19
    Świetna na AZS
    Od ok. pół roku interesuję się produktami z konopi. Aktualnie zajmują one 70% mojej kosmetyczki i kuchni. Maść miałam okazję zakupić na wycieczce do Poznania w sklepie Konopna Farmacja. Moje AZS jest na tyle "łaskawe",że lokalizuje się tylko na dłoniach i ta oto maść była początkiem mojej przygody z konopiami. Idealnie się wchłania , nie podrażnia, łagodzi swędzenie, redukuje zaczerwienienie ... i mogłabym tak wymieniać, ale najważniejsze ! Skóra sie nie przyzwyczaja, a stosuję już 2 tubkę od ok 6 msc. Dla bardziej wymagających polecam Maść Carun z tego samego sklepu z ekstraktem CBD.
    Zalety:
    • nie uczula
    • działa!
    • 1 tubka starczyła mi na ok 3 msc.
    • ładnie się wchłania
    • likwiduje zaczerwienienia
    Wady:
    • Na chwilę obecną brak. Stosuję ją już zapobiegawczo bo świetnie nawilża.