Działa, działa, działa...
Tołpa, Dermo body, Peel., Złuszczające kwasy w chusteczce do ciała, kupiłam jakiś czas temu w drogerii internetowej. Saszetki musiały poczekać na swoją kolej, jednak niedawno znalazłam czas na ich przetestowanie. Firmę Tołpa bardzo lubię, więc poprzeczkę postawiłam wysoko, licząc na dobre efekty.
Tołpa, Dermo body, Peel, Złuszczające kwasy w chusteczce do ciała, zapakowane są w jednorazowej saszetce. Saszetka zawiera dwie sztuki chusteczek, każda zamknięta jest oddzielnie. Bardzo dobry pomysł, jeśli chcemy zużyć jedną chusteczkę, druga nie jest narażona na wyschnięcie. Aby otworzyć opakowanie, niezbędne będą nożyczki, które ja nauczyłam się trzymać w łazience.
Chusteczki bardzo dobrze wyjmują się z saszetki, nie ma obawy że się rozerwą. Są bardzo dobrze nawilżone, więc jedną chusteczką można rozsmarować spory kawałek ciała.
Produkt jest zapachowy, jednak nie bardzo przyjemny. Na szczęście szybko się ulatnia.
Chusteczki w swoim składzie zawierają:
-20% KWASÓW AHA - złuszczają naskórek, nawilżają, mają działanie
pielęgnacyjne.
-10% KWAS GLIKOLOWY - ujędrnia, uelastycznia, złuszcza, pielęgnuje skórę
Produkt jest bezpieczny dla skóry wrażliwej, ponieważ nie zawiera alergenów, oleju parafinowego, silikonów oraz PEG-ów. Kosmetyk jest hypoalergiczny.
Tołpa, Dermo body, Peel., Złuszczające kwasy w chusteczce do ciała, stosowałam zaraz po kąpieli. Jedna chusteczka starczyła mi, na brzuch, biodra, pośladki i uda. Właśnie na tych miejsca bardzo mi zależało. Chusteczka równomiernie rozprowadzała kwasy na skórze, wszystkie miejsca zostały dobrze pokryte. Produkt podczas aplikacji na skórę, nie rolował się, chusteczka się nie rwała, można śmiało powiedzieć że jest wykonana solidnie. Po pierwszym użyciu zauważyłam tylko lekkie nawilżenie skóry. Pierwsze efekty przyszły po trzeciej aplikacji. Skóra stała się wyraźnie gładka, jednolita i bardziej elastyczna. Chusteczka bardzo dobrze złuszcza i oczyszcza skórę. Działa lepiej niż nie jeden peeling. Nie należy się zrażać po pierwszej aplikacji, ponieważ dzięki systematycznym zabiegom, prędzej czy później odczujemy działanie kwasów. Jestem zachwycona efektami. Produkt w 100% bezpieczny.
Zalety:
- solidnie wykonana chusteczka
- bardzo dobrze nawilżona
- łatwa aplikacja
- spełnione wszystkie obietnice producenta
- przy regularnym stosowaniu chusteczek -100% działania kwasów na skórze
- kosmetyk hypoalergiczny
Wady:
- chemiczny zapach chusteczki