Peelingi do ciała

Rituals The Ritual of Sakura, Softening Rice Scrub Peeling do ciała

• 28 kwietnia 2025 o 8:44
    Mleczny must have
    The Ritual of Sakura Softening Rice Scrub to doskonały wybór dla osób poszukujących skutecznego, a zarazem delikatnego peelingu do ciała. Jego naturalny skład, przyjemny zapach i luksusowa konsystencja sprawiają, że codzienna pielęgnacja staje się wyjątkowym rytuałem. Piękny zapach, wydajny, super konsystencja jednak przy bardzo delikatnej skórze trzeba uważać.
    Zalety:
    • Peeling zawiera 91% składników pochodzenia naturalnego;
    • Cukier – delikatnie usuwa martwe komórki naskórka, pozostawiając skórę gładką i odświeżoną.​
    • Kwiat wiśni – nadaje subtelny, relaksujący zapach, który uprzyjemnia rytuał pielęgnacyjny.​
    • Mleko ryżowe – znane ze swoich właściwości nawilżających i odżywczych, wspomaga regenerację skóry.
  • 31 marca 2024 o 11:55
    Cudowny
    Dostałam zestaw prezentowy z trzema kosmetykami z tej serii - peeling do ciała, olejek pod prysznic i balsam, i cały zestaw sprawdził mi się świetnie! Peeling jest wygodny w użyciu, ma wystarczająco masujące drobinki, dobrze się zmywa i spłukuje, pięknie pachnie. Mimo wysokiej ceny, chętnie kiedyś jeszcze do niego wrócę.
  • 28 stycznia 2022 o 19:49
    Jeden z ulubionych
    Ja jestem tym scrubem zachwycona. Dostałam go w kalendarzu adwentowym (mała tubka) i naprawdę zwlekam żeby go zużyć do końca. Ma piękny zapach - trochę taka mleczna wiśnia? Delikatny ale nie słaby. Naprawdę przyjemny i utrzymujący się na skórze. To co uwielbiam w tym peelingu to drobnkuteńkie drobinki. Są naprawdę bardzo delikatne ale niesamowicie przyjemnie się nimi myje - nie jest to tempy produkt ścierający skore jak tarka, bardziej taki ostry żel ale w najlepszym znaczeniu. Przez to ze drobinki są tak delikatne to można nim myć ciało i twarz - nie zostawi całej czerwonej. Produkt jak dla mnie wydajny i chyba jak zużyje te tubkę do końca kupię pełnowymiarowy produkt i to będzie chyba jedyny peeling jaki ze mną zostanie.
    Zalety:
    • Drobne bardzo przyjemne drobinki
    • Piękny zapach
    • Przyjemna konsystencja
    Wady:
    • Jednak trochę drogi
    Aggi92
    1 czerwca 2020 o 22:48
    Scrub pod prysznic Rituals
    Subtelny zapach i konsystencja oraz solidne granulki (wulkaniczne drobinki) sprawiają, że naskórek usuwa się bezboleśnie aczkolwiek skutecznie. Podczas kontaktu z mokrą skórą zmienia się w krem dzięki czemu granulki nie rozpływają się po całym ciele.
    Zalety:
    • Dobrze złuszcza, a przy tym nawilża
    • zostawia skórę aksamitnie gładką
    • pachnie jak profesjonalne kosmetyki
    Wady:
    • Cena (warto szukać promocji, czy opakowań do testowania)
    • może być zbyt złuszczający dla cery wrażliwej
  • 22 maja 2020 o 10:41
    Delikatnny i skuteczny jednocześnie
    Peeling z tej serii pachnie równie niesamowicie jak reszta produktów. Dobrze oczyszcza twarz i pozostawia gładką i miłą w dotyku skórę. Nie jest jednak mocny, taki że mamy po nim zaczerwienioną skórę. Jest bardzo delikatny i przyjemnie się go używa a przy tym robi swoje. Jedyną wadą może być troszkę mała wydajność. Ogólnie polecam.
    • działanie
    • delikatna formuła
    • nie przesusza i nie ściąga cery
    Wady:
    • trochę mało wydajny

Zobacz także inne Peelingi do ciała