Skóra, włosy, paznokcie

Skuteczność:
    Sabi01
    29 listopada 2024 o 12:23
    Bardzo mi pomógł
    Stosowanie tego suplementu zaczęłam za namową mojej dermatolog i jestem zachwycona efektami jego działania. Sam produkt jest w postaci saszetek do rozpuszczenia w wodzie o smaku pomarańczowym. Nie jest smaczny, najlepiej rozpuścić w wodzie o letniej temperaturze. Wyczuwalny posmak i zapach żelatyny miesza się z aromatem pomarańczy. Po pewnym czasie stosowania paznokcie o wiele szybciej rosną i stają się mocniejsze. Następnie włosy stopniowo się zagęszczają i stają się bardziej odporne na czesanie. Preparat wspomaga walkę z wypadaniem włosów, a pierwsze efekty zauważyłam już po zużyciu drugiego opakowania. Jestem bardzo zdeterminowana by kontynuować kurację tym produktem, pomimo iż jego smak nie przypadł mi do gustu. Warto wypróbować.
    Zalety:
    • skuteczność
    • spełnia obietnice producenta
    Wady:
    • smak i zapach
  • 24 lipca 2022 o 17:40
    Nie dla mnie
    Suplement diety na skórę włosy i paznokcie zakupiłam w aptece internetowej. Skusiłam się bo po przeczytaniu jego składu wyglądał naprawdę obiecująco. Opakowanie produktu to kartonowe pudełeczko w którym, znajduje się 21 saszetek z proszkiem do sporządzenia koktajlu. Pudełeczko jest koloru biało-pomarańczowego z elementami i napisami w kolorze niebieskim . Napisy widoczne, czytelne w języku polskim. Na kartoniku znajduje się wizerunek kobiety. W wewnątrz opakowania znajduje się 21 saszetek wraz z ulotka. Saszetki w kolorystyce takiej samej jak główne opakowanie tylko brak wizerunku kobiety. Saszetki otwiera się odrywając je wzdłuż zaznaczonego miejsca. W saszetce znajduje się, proszek o różowym kolorze. Proszek przypomina mi trochę sproszkowana galaretkę truskawkowa. Proszek rozpuszczamy w wodzie następnie wypijamy. Jak dla mnie smak przypomina smak żelatyny za bardzo mi nie podszedł ale, czego się nie pije aby być piękna. Po wypiciu posmak żelatyny utrzymuje się dość długi w ustach. Specyfikt stosowałam przez 42 dni czyli zużyłam 2 opakowania. Niestety nie zauważyłam znacznej poprawy kondycji włosów, skóry i paznokci. Jedyne co mi dolegało to po jakiś 2 godzinach od przyjęcia koktajlu goniło mnie strasznie do toalety .Dostawałam rozwolnienia. Myślałam że objaw ten z czasem ustąpi ale, niestety tak nie było. Napewno nie zakupie tego produktu po raz trzeci wolę wypróbować inne preparaty .
    Zalety:
    • Skromne opakowanie
    • Proszek w osobnych saszetkach
    Wady:
    • Proszek smakuje jak żelatyna przez długi czas czuć go potem w ustach.
    • Na mnie nie działa -nie zauważyłam poprawy skóry, włosów I paznokci .
    • U mnie powodował biegunkę.
  • 20 maja 2022 o 16:03
    Ma swoje plusy.
    Preparat kupiłam po tym jak moje włosy znacznie się przerzedziły i wyglądały licho (na skutek przebytego COVID - 19 lub wielomiesięcznego leczenia, trudno powiedzieć). Nie przepadam za tabletkami, gdyż i tak muszę je brać na dwie choroby przewlekłe, więc tam gdzie mam możliwość wyboru staram się ich unikać sięgając np. po suplementy rozpuszczalne w wodzie. Z tego powodu wybrałam Gelacet Plus bo jest jednym z nielicznych suplementów "na włosy" o formule innej niż tabletki. Cena preparatu jest wysoka, więc polecam kupować wyłącznie w aptekach internetowych, gdyż w aptekach stacjonarnych cena za jedno opakowanie może być wyższa nawet o 30 zł. Nawet w niższej cenie (około 45 zł) jest to drogi suplement, a jedno opakowanie wystarcza tylko na 3 tygodnie. Opakowanie to ładny kartonik z miłą dla oka modelką o pięknych włosach. W końcu reklama dźwignią handlu. W środku opakowania znajduje się 21 saszetek z proszkiem do rozpuszczenia w niegazowanej wodzie. Saszetki mają u góry nacięcia umożliwiające ich otworzenie metodą "szast - prast". Po rozpuszczeniu w wodzie uzyskujemy całkiem przyjemny w smaku napój w kolorze pomarańczowym. Smak w mojej ocenie jest w porządku: nie jest gorzki, nie za kwaśny, nie za słodki, wyważony. Najbardziej przypomina mi on rozrzedzony wodą sok pomarańczowy. Nie podrażnia żołądka, nie wywołuje niesmaku, nie wywołuje dolegliwości jelitowych. W swoim składzie zawiera kolagen dobry dla skóry, biotynę - wzmacniającą włosy oraz witaminy: A, C, E oraz cynk i selen. Skład brzmi obiecująco. Obecnie stosuję już 3 opakowanie suplementu. Jakie efekty? Czuję się mniej zmęczona, mam nieco mocniejsze paznokcie, włosy lekko się odbudowały i są nieco gęściejsze oraz mocniejsze, ale nie jest to bardzo zauważalny efekt, raczej dyskretny. Pierwsze efekty dla włosów zaobserwowałam już po 2 tygodniach codziennego stosowania preparatu. Czy wrócę? Za taką cenę (miesięcznie wychodzi około 50 zł za kurację) oczekiwałam jednak większego efektu, więc będę testować, ale już inne preparaty przeznaczone do tego celu. Za tę cenę oczekiwałam większego mimo wszystko efektu.
    Zalety:
    • formuła (saszetki do picia)
    • dobry smak
    • nie podrażnia żołądka ani jelit, bez skutków ubocznych
    • ładne i wygodne opakowanie
    • systematycznie używany zmniejsza zmęczenie i lekko wzmacnia włosy
    Wady:
    • wysoka cena
    • efekt w przypadku włosów jest raczej dyskretny
    • Skuteczność

Zobacz także inne Skóra, włosy, paznokcie