Balsamy do ciała

La Roche-Posay Lipikar AP+, Baume Balsam uzupełniający poziom lipidów przeciw podrażnieniom i swędzeniu skóry od pierwszych dni życia

LA ROCHE POSAY LIPIKAR BAUME AP+ balsam uzupełniajacy poziom lipidów 400ml

• 20 marca 2025 o 9:18
    Jeden z lepszych balsamów dla suchej skóry!
    Mam skórę skłonną do przesuszeń, podrażnień i okresowego swędzenia, zwłaszcza zimą. Przetestowałam mnóstwo balsamów, ale La Roche-Posay Lipikar AP+ to absolutny hit! Od pierwszego użycia wiedziałam, że to będzie coś wyjątkowego. Jego bogata, ale nietłusta konsystencja sprawia, że świetnie nawilża, a jednocześnie nie pozostawia lepkiej warstwy. Skóra od razu staje się miękka, gładka i ukojona. Co najważniejsze – efekt nawilżenia jest długotrwały, a nie tylko chwilowy, jak w przypadku wielu innych produktów. Balsam naprawdę łagodzi podrażnienia i eliminuje uczucie swędzenia. Jest idealny nawet dla bardzo wrażliwej skóry, a fakt, że można go stosować od pierwszych dni życia, mówi sam za siebie – skład jest naprawdę bezpieczny i delikatny. Nie zawiera substancji zapachowych, co dla mnie jest plusem, bo nie drażni skóry ani nie koliduje z perfumami. Czy ma jakieś minusy? Jeśli ktoś lubi lekkie, wodniste balsamy, to może poczuć, że ten jest trochę „treściwy”. Mi to absolutnie nie przeszkadza, bo dla suchej skóry intensywne odżywienie jest kluczowe. Jedynym minusem może być cena, ale biorąc pod uwagę jego skuteczność, uważam, że jest wart każdej złotówki. Podsumowując – dla mnie to kosmetyk niezastąpiony. Jeśli masz suchą, atopową lub skłonną do podrażnień skórę, ten balsam naprawdę robi różnicę. Na pewno zostanie ze mną na długo!
  • 5 lutego 2025 o 22:19
    must have!
    Jeśli Twoja skóra jest sucha, swędząca i skłonna do podrażnień, to ten balsam może być wybawieniem. U mnie sprawdził się rewelacyjnie, zwłaszcza w okresach, gdy skóra jest wyjątkowo przesuszona i skłonna do podrażnień. Od pierwszej aplikacji czuć, że to produkt mocno odżywczy – otula skórę delikatnym filmem, ale bez uczucia tłustości czy lepkości. Zawarte w nim masło shea cudownie koi i regeneruje skórę, a niacynamid działa łagodząco. Szczególnie doceniłam jego działanie w chłodniejsze dni, gdy skóra była bardziej narażona na przesuszenie. Przy regularnym stosowaniu zauważyłam, że staje się bardziej nawilżona i mniej podatna na swędzenie. Ogromny plus za to, że mogą go stosować nawet noworodki – więc jeśli masz w domu malucha z wrażliwą skórą, to świetna opcja dla całej rodziny. Produkt nie ma zapachu, co dodatkowo zmniejsza ryzyko podrażnień. Dla skóry suchej, atopowej czy po prostu wymagającej solidnej dawki nawilżenia – must have!
  • 5 grudnia 2024 o 9:17
    Hit
    Ten balsam dla mojej suchej skóry to jest naprawdę sztos. Jego działanie jest bardzo szybkie, zaraz po jego nałożeniu na skórę czuć znaczną poprawę w elastyczności, jędrności, nawilżeniu. Skóra jest niesamowicie miękka, gładka w dotyku. Szorstkość zniknęła od razu. Balsam jest bardzo wydajny, wystarczy na wiele naprawdę wiele użyć. Jego opakowanie jest bardzo wygodne, ma ładny design.
    Zalety:
    • Konsystencja, opakowanie, skład, działanie
  • 16 października 2024 o 23:15
    Super dla całej rodziny
    Balsam w bardzo wygodnym pojemniku o pojemności 400ml z bardzo wygodnym dozownikiem. Po 1 miesiącu regularnego stosowaniu balsamu, zauważyłam, że moja skóra stała się wygładzona i aksamitna w dotyku. Kiedy zaczęłam go używać miałam swieże tatuaże na rekach, które miały po parę miesięcy. Wtedy skóra potrzebuje dużego nawilżenia. Przed stosowaniem balsamu, bardzo szybko moja skóra stawała się sucha i się łuszczyła. W tym momencie stosuje baslam codziennie rano i wieczorem. A moja skóra została bardzo odżywiona i nawilżona. Widać ogromną różnice. A mam bardzo duży problem z sucha skóra. Moja córka ma roczek i też borykała się dłuższy czas z suchością skóry. Jej skóra była skłonna do swedzenia bardzo często. Po dłuższym stosowaniu balsamu, skóra jej przestała być skłonna do swędzenia i suchości. Używam go dla córki tylko wieczorem, po kąpieli i myślę że na ten moment to wystarczy. Z dnia na dzień czuje w dłoniach, gdy ja smaruje, że skóra stała się bardziej delikatna. Konsystencja balsamu jest dość gęsta i niesamowicie wydajna. Jedno opakowanie 400 ml wystarczyło na ok 5-6 tygodni od rozpoczęcia opakowania na nas dwie. Wiec moim zdaniem, jest strasznie wydajny. Bardzo dobrze się wchłania i nie pozostawia po sobie tłustego filmu na skórze.
    Zalety:
    • Gęsta Konsystencja
    • Wydajność produktu
    • Nie uczula
    • Cena adekwatna do działania
    • Mało intensywny zapach
    • Szybko się wchłania
    • Działa nawilżająco
    • Koi skórę
  • 21 września 2024 o 23:55
    Świetny dla dzieci
    Kupiłam ten balsam dla mojej córki kilkanaście dni po jej urodzeniu i muszę powiedzieć, że jestem pod ogromnym wrażeniem! Skóra mojej córki była w tragicznym stanie – odparzenia, suche plamy i wysypki były na porządku dziennym. Od kiedy zaczęłam stosować ten balsam, skóra zaczęła się wyraźnie poprawiać. Produkt świetnie nawilża, łagodzi podrażnienia i swędzenie, a przede wszystkim można go stosować od pierwszych dni życia. Jeśli Wasze maluszki mają wrażliwą skórę, serdecznie polecam ten balsam. To prawdziwe wybawienie dla skóry dzieck
    Zalety:
    • Wydajny, nie pieni się mocno, delikatny dla dzieci
    Wady:
    • Pompkę trzeba mocno wcisnąć ale idzie sie przyzyczaić