Kremy na dzień

Emolium SANOFI-AVENTIS Dermocare krem na wiatr i mróz spf20 75 ml
Emolium Dermocare

• 4 grudnia 2023 o 12:29
    Dobry produkt
    Krem jest idealny dla wrażliwców podczas trudnego zimowego czasu. Ma dość tłustą konsystencję, ale nie lepi się. Dobrze zabezpiecza skórę twarzy przed mrozem i niesprzyjającą pogodą. Zapobiega wysuszeniu skóry twarzy, chroni ją przed utratą wilgotności, utrzymuje nawilżenie. Mimo regularnego, codziennego stosowania nie powoduje zapychania skóry, wysypu niedoskonałości. Nie podrażnia, jest delikatny. Ma dobry skład. A dodatkowo można go zdobyć w niskiej cenie, często dodatkowo na promocji. Czego chcieć więcej? Produkt bez wad :)
    Zalety:
    • działanie
    • nie podrażnia
  • 5 marca 2021 o 10:03
    Dobrze chroni zimą
    Kupiłam go za namową pani dermatolog, która zapytała mnie, jaki krem stosuje na zimę. Zobaczyła moje zdziwienie. Wcześniej nie przejmowałam się zbytnio, czy krem jest na zimę, na lato. Ważne było dla mnie, żeby robił to, co jest na nim napisane. Pierwsze moje wrażenie po użyciu tego kremu: "Boże, jaki tłuszcz". Ciężko było go rozsmarować, zostawia tłustawy film, nawet po wchłonięciu. Bałam się, czy nie zapcha mi porów. O dziwo nie zrobił tego. Po kilku użyciach skóra stała się miękka, dobrze nawilżona, bez suchych miejsc. Tak więc spełnił swoją rolę. Faktycznie pod fluid kryjący może być trochę ciężkawy- akurat dla mnie była to kwestia przyzwyczajenia. Później stałam się wierna temu kremowi. Czasami stosuje go zamiennie z innymi, bo muszę użyć czegoś, co załatwi aktualnie występujący problem. Natomiast na wiatr i mróz jest super. Daje mi poczucie komfortu, że moja skóra jest dobrze chroniona i nic jej nie grozi.
    Zalety:
    • Bardzo dobrze chroni, likwiduje ew. suche miejsca na skórze
    • Skóra jest przyjemnie miękka w dotyku
    Wady:
    • Tłustawy, choć nie zapchał mi porów
  • 20 sierpnia 2020 o 18:43
    Super
    Jest to bardzo dobry produkt w niesamowicie niskiej cenie. Normalnie kosztuje 10 złotych, ja często kupuję go w swojej aptece na promocji za niecałe 5 złotych. Docelowo jest on przeznaczony do stosowania na skórę twarzy, jednakże ja zazwyczaj stosuję go do dłoni. Krem doskonale chroni skórę przed czynnikami zewnętrznymi, na długo ją nawilża a przede wszystkich nie powoduje podrażnień.
    • ochrona
    • nawilżenie
  • 3 kwietnia 2020 o 15:12
    Emolium, Dermocare, Krem ochronny na wiatr i mróz
    Krem kupiłam w trosce o skórę twarzy mojego dziecka zimą oraz jesienią. Jestem nim zachwycona. Idealnie nawilża skórę, fajnie się rozprowadza, pozostawia na skórze delikatny film ochronny, zabezpieczając skórę przed czynnikami zewnętrznymi, poprawia kondycję suchej skóry, a także łagodzi powstałe podrażnienia oraz zapobiega następnym. Ogólnie mój syn upodobał sobie całą serię Emolium. Raz chciałam zmienić na inną markę, to dostał uczulenia. Wróciłam do Emolium i teraz już jest wszystko dobrze. Gorąco polecam!
    Zalety:
    • Nawilża
    • Koi
    • Ochrania
    • Mega wydajny
  • 2 marca 2020 o 12:03
    Sprawdzony sposób na wysuszoną oraz wrażliwą skórę
    Produkty Emolium kupuję ze względu na męża, u którego co roku w okresie zimy powraca atopowe zapalenie skóry. W ostatnim czasie również ja doceniłam jego drogocenne działanie. Zazwyczaj wybieramy kilka produktów w serii dermocare, tym razem przetestowałam krem na wiatr i mróz. Produkt znajduje się w wygodnym opakowaniu w formie tubki, o pojemności 75ml. Krem posiada tłustą konsystencję oraz pozostawia delikatny film ochronny , ale "nie lepi się". Moja skóra w tym sezonie stała się bardzo sucha, piekąca i odwodniona, dlatego postanowiłam przez jakiś czas używać go również jako codzienną wieczorną pielęgnację. Krem mimo codziennego stosowania nie zapycha porów, dobrze się wchłania, a po przebudzeniu skóra jest miękka, sprężysta i miła w dotuku. Dodatkowo krem jest wzbogacony o takie składniki jak Wit. A, trójglicerydy kaprylowo-kaprynowe, kwasy omega 3/6. Produkt okazał się również ratunkiem na skórę dłoni podrażnioną chemią gospodarczą. To niewątpliwie krem, który znajdzie więcej zastosowań niż ochrona przed wiatrem i mrozem. Polecam.
    Zalety:
    • działanie łagodzące AZS,
    • efekt po regularnym stosowaniu, skóra jest miękka, nawilżona i sprężysta,
    • wysoka ochrona przed wiatrem i mrozem,
    • wygodna aplikacja produktu,
    • duża dostępność produktu
    • zawartość witaminy A, trójglicerydy kaprylowo-kaprynowe, kwasy omega 3/6
    Drogeria Super-Pharm

Zobacz także inne Kremy na dzień