Kremy na noc

Tołpa Estetic, Noc, Krem stymulujący nocną regenerację

• 21 grudnia 2022 o 0:56
    Cud boski!
    Zacznę od tego, że szanuję Tołpę, bo jak napiszą, że produkt robi X to robi i kropka (ok, ma też niewypały, ale ilość pozytywnych zaskoczeń sprawie, że zapominam ;) ) Ten krem na początku mnie nie zachwycił. Po kremach-maskach od tego producenta oczekiwałam, że produkt będzie miał podobną konsystencję, którą nota bene bardzo polubiłam. Sięgałam po niego sporadycznie, aż do czasu solidnego podrażnienia skóry przez krwawy peeling i zaognienia ropnych zmian od gniecenia (brawo ja, dzieci, nie róbcie tego w domu). Masakra, ktora normalnie goiłaby się z tydzień, po nocy z tym kremem została wyciszona w stopniu absolutnie niespodziwanym! On serio wspomaga regenerację, wycisza i uspokaja skórę. Ale... to nie jest "fajny" pachnący krem w ładnym słoiczku. Wchłania się dość szybko, ale ściąga skórę. Nałożony zbyt obficie będzie się rolował. Nie z każdym serum współpracuje. Moja tubka miała sporo powietrza od strony zgrzewy i przy wyciskaniu wypychało mi za dużo produktu. Mimo powyższych kocham go za działanie i traktuję jak lekarstwo- nie musi być smaczne, ma działać. I serio działa.
    Zalety:
    • Działa tak jak pisze producent: regeneruje, wspomaga gojenie, wycisza stany zapalne.
    • Nie zapycha
    • Metalowe opakowanie (plus ze względu na ekologię, choć bywa upierdliwe)
    • Cena śmiesznie niska na promocji (30zl)
    Wady:
    • Tępy w konsystencji
    • Specyficzny zapach
    shewild
    19 grudnia 2022 o 14:27
    Działa zgodnie z opisem
    Z firmą Tołpa mam trochę trudną relację - kilka ich kosmetyków okazało się dla mnie hitami, kilka innych z kolei to zupełnie niezrozumiałe dla mnie buble. Więc tak testuję sobie co jakiś czas, wybierając spośród ich asortymentu raczej te produkty, które wydają się dostosowane do mojej cery albo które mają dobre opinie. Ten krem kupiłam z myślą o regeneracji skóry w okresie zimowym i jak się okazuje, był to naprawdę dobry wybór. Jeśli ktoś miał wcześniej styczność z kremami Tołpy to dobrze zna ich opakowania - aluminiowe tubki z zakrętką, całkiem wygodne i wbrew pozorom bardzo łatwo wydobyć z nich krem do końca. Choć na ogół wolę kremy w opakowaniach z pompką lub "na klik" gdzie nie trzeba specjalnie odkręcać nakrętki, to tutaj mi to jakoś specjalnie nie wadzi i nie przeszkadza w używaniu. Krem ma postać gęstego białego produktu. Ma lekko perfumowany zapach, taki trochę "kosmetyczny". Wbrew swojej gęstej konsystencji bardzo dobrze się rozprowadza po twarzy, nie zostawia smug, nie trzeba go zbyt mocno wsmarowywać. Co zaskakujące, równie świetnie się wchłania. Praktycznie w ogóle nie zostawia filmu na twarzy, skóra jest po prostu miękka, w dotyku czuć, że nakremowana, ale zero świecenia, lepienia czy innego dyskomfortu. Już dawno nie miałam kremu na noc, który by był odżywczy, ale jednocześnie całkiem wchłaniający się. Po kilku miesiącach stosowania efekty są naprawdę obiecujące. Skóra jest miękka, dobrze nawilżona, odżywiona. Wygląda na zregenerowaną, koloryt jest bardziej jednolity, krem także dobrze złagodził podrażnienia. Po użyciu kremu wieczorem skóra wygląda elastycznie, jest gładka, a przy tym nie przetłuszczona i obciążona. Myślę, że to dobry wybór dla cer dojrzałych, bo również delikatnie napina skórę, ale w sposób subtelny i bez uczucia ściągniętej skóry, więc można też przy okazji złagodzić widoczność co mniejszych zmarszczek. Mam jedynie drobny zarzut, a mianowicie: krem bywa kapryśny jeśli chodzi o to co nakładamy pod niego. Na mojej skórze lepiej dogadywał się z kremowym lub olejowym serum. W ostatnich kilku dniach akurat zaczęłam używać żelowego serum pod niego i zaczęły się małe kłopoty - krem gorzej się rozprowadzał, był bardziej tępy i tworzył smugi, tak jakby się nie do końca wchłaniał. Podsumowując - dobry, bogaty krem, który czuć, że działa na skórze. Do tego komfortowy w użyciu, bo można zapomnieć o tym, że się go użyło. W moim przypadku okazał się trafionym kremem na noc.
  • 23 października 2022 o 10:51
    o raz za dużo...
    Czerwona skóra, wypryski, wysuszone policzki... nie takiego efektu oczekiwałam i nie sięgnę po raz drugi. Tołpa coraz częściej zalicza wpadki co do skuteczności kosmetyków.
  • 24 września 2022 o 18:58
    Wkurzył suchą, wrażliwą, podrażnioną skórę
    Weszłam na opinie, żeby sprawdzić, czy ktoś inny też ma ten problem co ja, ale wygląda na to, że nie, więc zostawiam swoją: Moja skóra - tłusta, trądzikowa, ale też przesuszona i wrażliwa nie polubiła się z tym kremem. Niezależnie od tego czy nakładałam go na skórę w dobrym stanie czy suchą, podrażnioną, po kwasach, nie przynosił on ukojenia, a wręcz przeciwnie - od razu przy nakładaniu zawsze czułam pieczenie, po chwili było uczucie że skóra się "grzeje" i czerwieni. Podrażnienie/dyskomfort nie utrzymywały się do rana, ale moim zdaniem działanie kremu nie było na tyle mocne/skuteczne, żeby poprawić stan mojej skóry. Zużyłam opakowanie do końca, nie pojawiło się żadne regularne uczulenie czy podrażnienie, ale za dyskomfort po nałożeniu + brak widocznych efektów oceniam go nisko. Nawet stosowany na serum + inny krem wywoływał pieczenie i zaczerwienienie skóry. Zaznaczę, że nie jestem alergikiem, nie zdarzają mi się podrażnienia po kosmetykach, nawet kwasy znoszę dość dobrze, więc nie jestem w stanie stwierdzić co z tym kremem jest nie tak. Dodam jeszcze, że nieprzyjemnie pachnie - jak krem do depilacji oraz roluje się na twarzy, ale dla mnie te dwie kwestie były mało ważne przy kremie na noc
    Wady:
    • Pieczenie przy nakładaniu
    • Słaby efekt
    • Nieprzyjemny zapach - jak krem do depilacji
  • 29 stycznia 2022 o 13:28
    mój Ci on !
    Jeden z tych kosmetyków Tołpa ( zaraz po kąpieli borowinowej), gdzie pojawia się słowo wdzięczność. Kilka lat temu, jak rozpoczynałam swoją przygodę w kwasami moja jeszcze wtedy nieprzyzwyczajona skóra zniosła to bardzo źle. Nie należę do wrażliwców ale pierwsze dni wyglądałam bardzo tak sobie. Dopiero Tołpa Estetic pomógł mi dojść do siebie. Krem jest bardzo niepozorny. Zapakowany w tubkę jak większość kosmetyków firmy, bezzapachowy, biały. Jednak jego wnętrze i to jak opiekuje sie naszą skórą nocą pokazuje jego moc. Moja skóra odżyła, była super nawilżona, mniej się łuszczyła. Co prawda na późniejszych etapach nie wróciłam do niego, gdyz jest dość ciężki a moja skóra przyzwyczaiła się z czasem do działania kwasów, ale wspomnienie jak uratował mnie w potrzebie zostaje i dostaje ode mnie 5 gwiazdek :)
    Zalety:
    • ratuje skórę i naprawdę ją regeneruje

Zobacz także inne Kremy na noc