Kremy na noc

Eau Thermale Avène Hyaluron Activ B3, Multi - Intensive Night Cream Multi intensywny krem na noc

Avène Hyaluron Activ B3 Multi-intensywny krem na noc 40 ml
Avène Hyaluron Activ B3
notino.pl
Avene Hyaluron Activ B3 Multi-intensywny krem na noc 40ml
e-ZikoApteka.pl
Avene Hyaluron Activ B3 Multi-intensywny krem na noc 40ml

• 3 lutego 2025 o 19:09
    Uwielbiam
    Eau Thermale Avène Hyaluron Activ B3 Multi-Intensive Night Cream to kolejny produkt, który mnie nie zawiódł! Jego bogata, ale jednocześnie lekka formuła sprawia, że skóra jest doskonale nawilżona i odżywiona przez całą noc. Dzięki zawartości kwasu hialuronowego krem intensywnie nawilża i wygładza, a witamina B3 (niacynamid) wspiera regenerację skóry, zmniejszając widoczność drobnych linii i oznak zmęczenia. Po przebudzeniu skóra jest bardziej promienna, elastyczna i wygląda na wypoczętą. Podoba mi się również jego delikatna konsystencja, która szybko się wchłania i nie obciąża skóry. Idealnie sprawdza się w wieczornej pielęgnacji, szczególnie dla osób, które szukają produktu o silnym działaniu przeciwstarzeniowym i regeneracyjnym. To krem, do którego z pewnością będę wracać – skuteczny, przyjemny w stosowaniu i odpowiedni nawet dla wrażliwej skóry.
    Catit_
    4 października 2024 o 15:55
    Jeden z najlepszych kremów, jakie było mi dane stosować w całym moim życiu
    Zdecydowałam się na zakup tego kremu po wycofaniu mego nieodżałowanego Avene A-Oxitive ze względu na zaufanie do marki Avene w kwestii retinalu. Retinal Avene to pewniak, ponieważ to oni jako pierwsi opatentowali ten składnik w kosmetykach. Co takiego niezwykłego jest w retinalu, że jest tak pożądany w kosmetykach przeciwstarzeniowych? Otóż jest on bardziej efektywny od retinolu, bo potrzebuje tylko jednej przemiany, aby przejść w aktywną w skórze tretynoinę (dla niewtajemniczonych- tretynoina dostępna jest wyłącznie na receptę i to w połączeniu z antybiotykami w lekach przeciwtrądzikowych). Dodatkowo retinal ma mniejszy potencjał drażniący niż retinol. Avene jest pewniakiem w tej kwestii, ich produkty zawierają czysty retinal (co powoduje lekko żółtą barwę kremu) dodatkowo w maksymalnie wysokim stężeniu 0.1%. Wielu producentów stosuje niestety jakiś eko zamiennik, który z retinalem ma tyle wspólnego co ja z Ruchem Narodowym. Krem ma świetny skład- poza retinolem również niacynamid, adenozynę, która zapobiega powstawaniu zmarszczek mimicznych, rozluźniając napiętą skórę, i jest składnikiem naprawdę luksusowych kosmetyków marek takich jak Lancome, ekstrakt z Haritaki, który jest dla mnie nowością, i bogactwo naturalnych olejów, w tym dające uczucie nawilżenia i ukojenia Masło Shea. Kosmetyk jest dość lekki, dobrze się wchłania, nie pozostawia tłustej warstwy na skórze, a jedynie delikatną wygładzającą „kołderkę”. Działanie jest naprawdę kapitalne. Przy regularnym stosowaniu kosmetyk zdecydowanie wygładza skórę, spłyca zmarszczki (nie redukuje zmarszczek mimicznych do zera- bo nie jest to botoks, ale realnie je spłyca i widać to gołym okiem przy dłuższym stosowaniu). Skóra jest gładka, odzyskuje jędrność, gęstość, odpowiedni poziom napięcia. Wygląda po prostu młodziej. Dodatkowo mimo że kosmetyk dedykowany jest oficjalnie działaniu przeciwstarzeniowemu po dłuższym czasie stosowania widzę także typowy dla Retinalu pozytywny efekt na oczyszczenie porów- zaskórniki na nosie są w zaniku, cera jest bardziej czysta i mniej się przetłuszcza. Forma kremu w przypadku retinalu sprawdza się świetnie- produkt działa tak jak powinien na odmłodzenie skóry, a dodatkowo nie wysusza, nie podrażnia, a wręcz zapewnia nawilżenie. Zapach jest dyskretny, delikatny, trochę apteczny, a forma opakowania doskonała, wręcz wizjonerska. Jest to krem w słoiczku, który po przekręceniu nakrętki daje się wycisnąć poprzez mechanizm pompki, której po prostu nie widać. To najbardziej higieniczne rozwiązanie, które tutaj dodatkowo wygląda elegancko i tak jak wspomniano we wcześniejszych recenzjach- futurystycznie. Krem jest po prostu doskonały, myślę, że lepszego działania nie sposób już oczekiwać od kosmetyku, na lepsze działanie przeciwstarzeniowe można liczyć wyłącznie u chirurga plastycznego. Cena regularna jest dość wysoka, aczkolwiek zazwyczaj da się go dorwać za około 85-90 zł i jak na ten skład i działanie to jest naprawdę niska cena. Skład i działanie to liga premium, a kosmetyk jest tańszy niż inne preparaty z prawdziwym retinalem, a nie eko-zamiennikiem (porównujcie np. do cen produktów Basiclab). Dodatkowo krem jest niesamowicie wydajny- wystarczy 1.5 pompki na całą twarz. Używam go od ponad 2 miesięcy codziennie na noc i nadal nie zużyłam całości, a drugie opakowanie już czeka w szufladzie. Retinal od Avene to zawsze pewność składu i działania w uczciwej cenie. Polecam każdemu i sama będę do niego wracać tak długo, jak długo będzie produkowany. 5/5 + zasłużone KWC.
  • 30 sierpnia 2024 o 14:45
    Delikatny jak na retinoid
    Zachęcona działaniem retinalu postanowiłam przetestować ten dość popularny krem. Był polecany przez bloggerkę i technologa chemii Racja Pielęgnajca. Miałam już zbudowaną tolerancję na niskie stężenia, więc chętnie sięgnęłam po tę pozycję. Krem jest bardzo delikatny w działaniu. Nie zrobił na mnie tak spektakularnego wrażenia jak moje ulubione serum z Basic Lab, z retinalem 0,07%. Konsystencja jest rzadka, kolor ma pomarańczowy. Jedna pompka na ręce wydaje się za mało żeby pokryć twarz, ale produkt tak sunie, że idealnie da się pokryć dużą część twarzy. Po nałożeniu czuć leciutką warstewkę okluzyjną. Na prawdę cieniutką. Nawet bez nałożenia na to dodatkowego kremu skóra jest zaopiekowana. Dopiero po nocy może brakować jej nawilżenia. Dlatego ja stosuję od razu wszytko w wieczornej pielęgnacji i rano budzę się „odnowiona”. Po obudzeniu się rano po widziałam poprawę wyglądu - napięcie i uspokojenie zaczerwienień, po dalszym stosowaniu zmniejszenie porów i redukcja zaskórników na nosie. Działanie przeciwzmarszczkowe nie tak widocznie jak w poprzedniej kuracji Basic Lab. Stosowałam co 2 wieczór, jako pierwszy produkt po oczyszczeniu skory. Używałam 2-3 pompki na twarz szyję i dekolt. Następnie przykrywałam kremem okluzyjnym, czasem jeszcze wzmacniałam serum nawilżającym. Rano również stosowałam serum nawilżające i krem przeciwsłoneczny z właściwościami pielęgnacyjnymi. Recenzowany produkt nie podrażnił mojej kapryśniej skóry. Zauważyłam jedynie, że szybciej się wysuszała gdy za mało skupiałam się na regeneracji i nawilżeniu. Niestety producent w ogóle nie informuje na opakowaniu i fotoprotekcji ani o regeneracji. Pisze jedynie żeby stosować jedną pompkę na noc i w razie pieczenia stosować rzadziej niż co wieczór. Ja miałam już doświadczenie z aktywnymi składnikami typu retinoidy i kwasy, więc wiedziałam, że nie wystarczy sam krem. Taka adnotacja powinna się znaleźć. Gdy podczas urlopu i zamieszania porannego z dzieckiem zapomniałam użyć kremu z filtrem i czegoś nawilżającego, to od razu wyskoczył mi rumień oraz podrażnienie na policzkach. Potem jeszcze 3 dni leczyłam ten stan a następnie dochodziłam do porządku z zaskórnikami i wypryskami powstałymi z przesuszenia. Niby teorię znam, ale takie niespodzianki pokazują, że ze składnikami aktywnymi nie ma żartów. Trzeba sumiennie trzymać rutynę. Podoba mi się opakowanie. Jest szczelnie zamknięte „airless”. Ma wygodną pompkę. Słoiczek jest szklany oraz możliwy do uzupełniania refillem. Taki krok w stronę ekologii to powinien być obowiązek każdego producenta. Brawo! Podsumowując udany produkt, dla mnie działanie trochę za delikatne, ale mimo wszystko jest to jeden z lepszych kremów na noc jakie miałam okazje stosowac
    Zalety:
    • przyjemna lekka konsystencja, bardzo dobrze sformułowana,
    • dobrze rozprowadza się na skórze, nawet przy użyciu 1 pompki
    • działanie napinające, poprawiające wygląd zmarszczek jest zauważalne, ale są na rynku lepsze produkty
    • wydajny
    • w promocji można kupić nawet za 80zł, co jest dobrą cena za produkt z retinoidami
    • wygodne opakowanie z pompką
    • szklane opakowanie z możliwością wymiany wyłącznie refill’a
    • szeroko dostępny w aptekach i lepszych drogeriach
    Wady:
    • brak jasnej i klarownej informacji na opakowaniu, że jest to produkt z retinaldehydem, który jest fotouczulający i może podrażnić
    • brak ostrzeżenia, że trzeba używać razem z kremem przeciwsłonecznym na dzień
    !Sylwia
    3 sierpnia 2024 o 12:23
    ok
    Krem posiada nowoczesne, higieniczne i szklane opakowanie. Plus za dodatek kwasu hialuronowego i niacynamidu oraz witaminy E. Działanie przeciętne, obecnie testuję inny produkt z retinalem.
    Zalety:
    • Opakowanie, działanie
    Wady:
  • 12 czerwca 2024 o 11:46
    Cudny krem
    Krem na noc jak dla mnie duży plus. Pompka, lekka, żółtawa konsystencja, szybko się wchłania, fajnie wygładza skórę, pozostawia ją miękką i elastyczną, w połączeniu z serum, bardzo dobrze współgra z moją skórą. Delikatny, nie uczula, nie podrażnia i nadaje się też do skóry wrażliwej.