Balsamy do ciała

Ministerstwo Dobrego Mydła Śliwka, Balsam w sztyfcie

Ministerstwo Dobrego Mydła Balsam w Sztyfcie Śliwka 75g

• 1 lipca 2024 o 12:16
    uwielbiam
    Chciałam wypróbować ten produkt od dawna, aż w końcu dostałam go w prezencie urodzinowym od siostry. Już po otwarciu byłam zachwycona – zapach kosmetyku jest połączeniem marcepanu, śliwki i słodkiej nuty, której nie da się przejść obojętnie. Zapach jest po prostu urzekający i w pełni oddaje wysoką jakość produktów Ministerstwa Dobrego Mydła. Balsam ma formę sztyftu zamkniętego w czarnym, eleganckim opakowaniu. Kosmetyk skutecznie nawilża i natłuszcza, tworząc delikatną warstwę ochronną. Używałam go na ciele i na ustach. I o ile na usta bardzo łatwo go nałożyć, to jednak z ciałem może być problem- produkt jest dość tępy, potrzeba czasu/temperatury, no generalnie ta aplikacja może być toporna, ale ja lubię taka formę, odpowiada mi bardziej niż klasyczne balsamy. Doceniam także jego naturalny, u mnie nie powoduje podrażnień, uczuleń ani reakcji alergicznych. Jest to także polski produkt – lubię wspierać lokalną produkcję. Podsumowując, sztyft Ministerstwa Dobrego Mydła o zapachu śliwki spełnił moje oczekiwania pod względem jakości, zapachu i skuteczności pielęgnacyjnej. Jestem zachwycona tym produktem i z pewnością będę go polecać innym.
  • 1 grudnia 2022 o 22:35
    wyjątkowy zapach
    Balsam w sztyfcie o cudownym, wyjątkowym zapachu. Bardzo treściwy i dość opornie się go rozsmarowuje. Konsystencja jest zbita, ale pod ciepłem temperatury ciała się lekko rozpuszcza. Balsam widocznie odżywia, zmiękcza i regeneruje skórę. Moim zdaniem dość sprawnie się wchłania, chociaż wg opisu producenta balsam ma zostawiać warstwę ochronną na skórze i niecałkowite wchłanianie się to jego cecha, ale w moim odczuciu jest to bardzo delikatne. Balsam nie brudzi, nie pozostawia tłustej warstwy na skórze, nie lepi się. Fajny produkt, ale ze względu na konsystencję i oporne rozsmarowywanie nie wiem czy zostanie ze mną na stałe.
    Zalety:
    • Wspaniały zapach
    • Nawilża i odżywia
    • Zostawia lekką warstwę ochronną
    • Opakowanie (design)
    • Tępa, zbita konsystencja sztyftu - ciężkie rozsmarowywanie
  • 29 września 2022 o 15:09
    Śliwka w czekoladzie na zimę
    Rok temu koleżanka „ poczęstowała mnie” tym sztyftem. Pierwsze wrażenie to piękny zapach śliwki w czekoladzie a drugie zdziwienie ze ten sztyft jest tak wielki! Nie bez przyczyny bo można nim smarować nie tylko usta ale i całe ciało. Ja używam go do ust- stoi przy drzwiach wyjściowych, uwielbiają go moje dzieci. Idealnie sprawdza się by posmarować nim usta i policzki przed wyjściem na mróz i wiatr
    Zalety:
    • Bardzo dobrze nawilża
    • Ma fajny skład
    • Sprawdza się na mróz
    • Wygodny w użyciu w domu
    • Można smarować nim nie tylko usta ale i kolana czy łokcie
    • Ma piękny zapach
    Wady:
    • Cena za taka ilość produktu
    • To zdecydowanie nie jest „kieszonkowy” sztyft
  • 18 maja 2021 o 9:28
    Ulubiony
    Wyjątkowy produkt o niecodziennej, a bardzo wygodnej formie aplikacji. Bogaty w składniki odżywcze, które nawilżają nawet moją mega suchą skórę z tendencjami do łuszczenia się. Dziewczyny z Ministerstwa Dobrego Mydła robią świetną robotę i mają dar do wyczuwania potrzeb swoich klientek :)
    Zalety:
    • cudowny zapach, wygodny sztyft, polska marka
    Wady:
    • dość wysoka cena (jednak jest to zrozumiałe, skoro produkt robiony jest ręcznie w małej firmie)
  • 3 grudnia 2020 o 21:20
    Jestem zawiedziona :(
    Obserwuję MDM na instagramie już od baaardzo dawna, w końcu zdecydowałam się na zakupy u nich, wybór padł na klasyczek. Tylko że nie zgraliśmy się kompletnie... Oczywiście ogromny plus za naturalny skład i ogólną filozofię marki, ale to tyle. Kocham śliwki i wszystko z nimi związane, ale nienawidzę marcepanu. Niestety, nie dotarła do mnie przed zakupem wiadomość, jak naprawdę pachnie ten balsam... Przemogłam się jednak, robiłam do niego mnóstwo podejść, ale finalnie stosuje go tylko do ust, jak sobie przypomnę. Aplikacja jest dla mnie ogromną trudnością, nogi koszmar, a nawilżenie jakie daje, pozostawia wiele do życzenia. Dla mnie zdecydowanie za słabe.