Kremy z filtrem do twarzy

It's Skin Smart Solution 365, Silky Sun Block Krem przeciwsłoneczny do twarzy ze stabilnym filtrem UV

muffini
    31 maja 2021 o 16:56
    Fajny na co dzień
    Jestem w trakcie pierwszego opakowania i bardzo mi się podoba. Pewnie to będzie jeden z moich ulubionych filtrów wakacyjnych. Ładnie się nakłada, ja stosuję metodę "dwa palce dla ochrony", to znaczy nakładam krem na dwie długości palca wskazującego i aplikuję najpierw jedną porcję na twarz/szyję/dekolt, a później drugą taką samą porcję. Nie muszę nakładać innego kremu pod spód (cera normalna w kierunku do suchej). Dlaczego mówię, że będzie to fajny filtr wakacyjny ? A no dlatego, że nie zgrywa się z makijażem i roluje się pod maseczką ochronną. Niestety nałożony na niego podkład, czy korektor nie ładnie wygląda i do tego to rolowanie. Nie nadaje się pod oczy bo szczypie. Latem, kiedy na twarz nakładam jedynie okulary przeciwsłoneczne sprawdzi się idealnie, pod makijaż niestety jest średnio.
    Zalety:
    • łatwość aplikacji
    • nie trzeba innego kremu pod spód
    • wodoodporny
    Wady:
    • nie nadaje się pod makijaż
    • roluje się
    • szczypie w oczy
    zaaao
    17 marca 2021 o 17:33
    lekki, ale świecie się
    Nie za długo stosuję ten filtr ale akurat u mnie się świeci masakrycznie. Ma dziwny zapach, chociaż moja siostra wąchała i nic takiego nie czuła, co mnie dziwi, bo zapach jest dla mnie po prostu mdły. Tak jak pisałam wyżej, świeci się u mnie, jak nakładam go bardziej wieczorem, to świecenie nie jest aż takie wielkie(ale tylko na policzki, bo na strefie T jest okropny). Konsystencje ma taką bardziej kremową, jest biały. Nie robił u mnie białej twarzy. Jest lekki co jest to spory plus(mam suchą cerę i wrażliwą). I jeszcze nie jestem pewna czy mnie nie zapycha, ale muszę jeszcze przyjrzeć temu.
    Zalety:
    • czasami jest na promocji i jest tańszy
    • lekki
    • nie bieli
    Wady:
    • świecenie się
  • 20 lutego 2020 o 23:20
    Ulubiony
    Na chwilę obecną to mój ulubiony krem z filtrem. Dobrze się go rozprowadza, ma silikonową konsystencję. Nie bieli i jest pozbawiony koloru, ale w jakiś sposób (może jakimś cudem działają te wyciągi z drzew) tonuje skórę, być może ją po prostu wycisza. Niestety w przypadku mojej skóry mieszanej nadaje się tylko do użytku bezpośrednio na skórę i tak też najlepiej na niej wygląda (jeszcze nie znalazłam serum, ale też niezbyt intensywnie szukałam, które po 2-3 godzinach nie powodowałoby razem z tym kremem masakrycznego świecenia). Nie jest to krem matujący więc wymaga przypudrowania i poprawek w ciągu dnia, czasami częstych, a mimo to bardzo go polubiłam. Dlaczego? Bo skóra wygląda naprawdę rewelacyjnie, jest gładka, pory są niej widoczne, wydaje się bardziej wypoczęta, promienna więc trudno wolę ją pudrować od czasu do czasu i raczej już nigdy nie wrócę do matujących kremów. Krem nie roluje się też, co bardzo często zdarzało mi się w przypadku innych kremów przeciwsłonecznych. Jest wydajny, nie podrażnia a do tego ma piękny zapach, taki chyba lekko kwiatowy, ale jest on bardzo bardzo subtelny.
    Zalety:
    • działanie
    • aplikacja
    Wady:
    • niższa cena jest zawsze mile widziana :)
    • słaba dostępność