Krem Satin Protective Face Cream SPF 50 od Bielenda Professional SUPREMELAB to zaawansowany produkt do pielęgnacji skóry, który łączy wysoką ochronę przed różnorodnymi rodzajami promieniowania z działaniem pielęgnacyjnym. Dzięki stabilnym filtrom skutecznie chroni przed promieniowaniem UVA i UVB oraz przed szkodliwym działaniem światła niebieskiego (HEV) i podczerwieni (IR). Chroni skórę przed niebezpieczeństwem powstawania przebarwień oraz opóźnia procesy fotostarzenia, które mogą prowadzić do przedwczesnego starzenia się skóry.
Oprócz funkcji ochronnej, ten krem dostarcza również kojących i łagodzących składników, które pomagają utrzymać skórę w doskonałym stanie. Lekka konsystencja gwarantuje, że produkt nie obciąża skóry, a satynowe wykończenie sprawia, że cera pozostaje komfortowo nawilżona przez cały dzień. Dzięki temu doskonale nadaje się do stosowania jako baza pod makijaż, co pozwala na uzyskanie idealnego wyglądu bez obaw o negatywne skutki działania promieniowania słonecznego. Idealny wybór dla osób poszukujących skutecznego i przyjemnego w użyciu kremu z filtrem na co dzień.
13 lipca 2026 o 6:40
Jeden z dwóch ulubionych spf
Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
Pierwszy raz użyłam go na studiach kosmetologicznych. Idealny dla cery mieszanej i tłustej. Ważne, aby nałożyć go około 20 minut przed planowanym makijażem, żeby się dobrze wchłonął. Nie pozostawia tłustej warstwy, tylko jak sama nazwa wskazuje satynowe wykończenie. Nie bieli. Moja mama z skórą mieszaną, ale ze skłonnością do przetłuszczania oraz problematyczną również zaczęła go stosować i jest zachwycona.
7 kwietnia 2026 o 8:46
Szybko się wchłania
Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
Szybko się wchłania, skóra pozostaje matowa i nawilżona ale ja nie daję głowy czy tam jest spf 50+. Przez półtorej godziny na słońcu opalenizna złapała mnie tylko na twarzy a na reszcie ciała miałam spf 30+ innej marki.
5 kwietnia 2026 o 4:00
Nie do cery mieszanej lub tłustej
Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
U mnie ten SPF kompletnie się nie sprawdził przy cerze mieszanej w kierunku tłustej. Już po nałożeniu czuć, że jest dość ciężki - zostawia wyraźną warstwę na skórze i daje efekt takiego "oblepienia". Przy mojej skórze szybko przekładało się to na większe świecenie i ogólny dyskomfort w ciągu dnia.
Dodatkowo zauważyłam, że przy aplikacji w okolicach oczu zaczynał mnie piec. Nawet bez nakładania bardzo blisko oka, produkt potrafił migrować i powodować szczypanie, co było dość uciążliwe.
Na minus też to, że przy nałożeniu większej ilości na początku lekko bieli. Co prawda po chwili się wchłania i ten efekt znika, ale przy dokładaniu odpowiedniej ilości SPF może być to widoczne.
Zapach też jest specyficzny - nie jest ani świeży, ani neutralny. Taki trochę "kosmetyczny", cięższy, który nie każdemu będzie odpowiadał i może przeszkadzać przy codziennym stosowaniu.
Podsumowując: dla mnie to SPF zdecydowanie za ciężki do cery mieszanej lub tłustej. Lepiej sprawdzi się u osób z bardziej suchą skórą, które lubią bogatsze, otulające formuły.
29 września 2025 o 10:16
Ideał! I to już od lat
Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
W przypadku mojej bardzo suchej skóry okazał się strzałem w dziesiątkę już po pierwszych zastosowaniach. Wspaniale koi podrażnioną cerę wymagającą długotrwałego i głębokiego nawilżenia, rewelacyjnie sprawdza się jako baza pod makijaż, nadając całości piękne, satynowe wykończenie. Właśnie dobrałam się do denka kolejnego już opakowania, więc czas na wiarygodną opinię :-)
Krem zapewnia wysoką ochronę, jest gęsty i dość tłusty w dotyku, bezpośrednio po nałożeniu ma tendencje do bielenia w miejscach, gdzie aplikuje się więcej kosmetyku. Zapach subtelny, lekko w kierunku syntetycznego; gdybym miała wskazać coś do poprawy, to zdecydowanie ten aspekt. Krem pozostawiony do wchłonięcia pozostawia na skórze delikatną połyskującą warstwę. Ułatwia równomierne nałożenie podkładu albo fluidu, świetnie wyrównuje nierówną teksturę cery. Przez cały dzień nie powoduje ani warzenia, ani rolowania podkładu, całość nie zbiera się też w załamaniach skóry.
Bez problemu zmywa się wodą micelarną, mleczkiem do demakijażu, ciepłą wodą z dodatkiem żelu do mycia twarzy. Nie zapycha, nie powoduje podrażnień, za to świetnie niweluje zaczerwienienia i pomaga je ukryć pod makijażem. Pod codzienny makijaż używam ilości odpowiadającej pasmom na dwóch palcach i przy takim zużyciu wystarcza mi na kilka miesięcy.
Dodatkowy plus za opakowanie - jest superlekkie, więc krem świetnie sprawdza się w podróży, a system airless umożliwia wykorzystanie do samego końca. Minimalnym mankamentem jest fakt, że opakowanie nie jest transparentne, więc pewnego dnia pompka dobija po prostu do końca i nie można już nic z tym fantem zrobić ;)
16 września 2025 o 7:35
Naprawdę dobry
Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
Bardzy wydajny lekki krem, dobrze chroni przed intensywnym sloncem. Umilil moj pobyt w Portugalii. Nie spodziewałam się, ze okaże się tak przyjemny tak wiec na pewno będę stosowała i na co dzień
8 lipca 2025 o 22:11
Dobra ochrona, trudna aplikacja
Kupi ponownieNie wiem
Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
Krem ochronny Bielenda Professional SupremeLab Sun Protect SPF 50 to produkt, który teoretycznie ma wszystko, czego szukamy w dobrym SPF, wysoki poziom ochrony, satynowe wykończenie, skład pełen pielęgnujących składników i możliwość stosowania pod makijaż. I rzeczywiście, w pewnych warunkach sprawdza się naprawdę dobrze. Niestety, nie jest to kosmetyk całkowicie uniwersalny i wymaga nieco wprawy przy aplikacji, a także odpowiedniego typu skóry.
Największym minusem kremu jest jego wyraźne bielenie. Po nałożeniu zostawia białe smugi, które szybko zastygają, przez co ciężko je później równomiernie rozetrzeć. Przy skórze suchej może to być mniejsze wyzwanie, krem lepiej się wtedy „ślizga” i daje się ładnie rozprowadzić. Przy cerze tłustej lub mieszanej zaczyna się jednak walka, roluje się, zbiera w załamaniach, a twarz wygląda na kredową, zanim jeszcze zdążysz dojść do lustra.
Na plus, pod makijażem działa w porządku. Podkład dobrze się z nim łączy i niweluje biały efekt. Co więcej, po przypudrowaniu wygląda całkiem estetycznie i nie wpływa znacząco na trwałość makijażu. Formuła jest lekko tłusta, ale nie na tyle, by całkowicie dyskwalifikować go przy codziennym użytkowaniu.
Na plażę, zdecydowanie nie polecam. Krem lepi się, przyciąga kurz, piasek i włosy, a do tego może sprawić, że skóra wygląda na bardzo błyszczącą i obciążoną. W upalne dni potęguje uczucie „mokrej” twarzy. Za to na chłodniejsze, wietrzne dni, lub zimę może być przyjemną barierą ochronną, szczególnie jeśli potrzebujesz mocnego filtra i regenerującego działania prebiotyków, beta-glukanu oraz wąkroty azjatyckiej.
Jeśli szukasz lekkiego, komfortowego SPF na wakacje, możesz się rozczarować.
Zalety:
Wysoka ochrona SPF 50 – zabezpiecza przed UVA, UVB, IR i HEV
Zawiera pielęgnujące składniki – prebiotyki, beta-glukan, ekstrakt z wąkroty
Działa łagodząco i kojąco – dobre wsparcie dla skóry wrażliwej
Sprawdza się pod makijażem – bielenie przykrywa się podkładem
Chroni przed fotostarzeniem i przebarwieniami
Wady:
Zostawia białe smugi, które ciężko rozetrzeć
Szybko zastyga, przez co aplikacja musi być sprawna
Roluje się na cerze tłustej lub mieszanej
Tłusta formuła przyciąga piasek i zanieczyszczenia – niepraktyczny na plażę
Nie nadaje się na upały – może dawać uczucie ciężkości i lepkości
Wymaga dobrze nawilżonej skóry lub wprawy w aplikacji
20 czerwca 2025 o 14:03
Białe plamy, brak matu
Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
To taki filtr jak z lat 2000 - zostawia na skórze tłustą białą plamę. Ciężko ją zakryć podkładem czy pudrem, powstają gorsze plamy. Nie wchłania się do końca. Dla suchej skóry może bedzie ok, na mojej tłustej - przyzwyczaiłam się do konsystencji takich jak SPF Holika, beauty of Joseon, Benton, ktore są żelowe lekkie wchłaniające i bezbarwne. Ten mnie zawiódł, stosuje tylko jak planuje iść na rower bo nie sposób wyjść „do ludzi” z takimi plamami :p
25 maja 2025 o 21:01
Idealny na codzień
Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
Bielenda Professional Supremelab Satynowy Krem Ochronny SPF 50 to jeden z najlepszych filtrów, jakie miałam okazję stosować. Ma lekką, satynową konsystencję, która szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustego filmu ani białego nalotu. Idealnie sprawdza się jako baza pod makijaż, zapewniając gładką powierzchnię i przedłużając trwałość kosmetyków kolorowych. Dodatkowo, zawartość prebiotyków wspomaga odbudowę mikrobiomu skóry, co jest dla mnie istotnym atutem. Krem ma przyjemny, delikatny zapach, który nie jest nachalny. Jest również wydajny – wystarczy niewielka ilość, aby pokryć całą twarz. Jedynym minusem jest to, że może delikatnie podrażniać oczy, dlatego należy uważać przy aplikacji w okolicach oczu. Mimo tego, zdecydowanie polecam go każdemu, kto szuka skutecznej ochrony przeciwsłonecznej z dodatkowymi właściwościami pielęgnacyjnymi.
11 maja 2025 o 18:04
Byłby fajny, gdyby...
Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
Byłby fajny, gdyby nie było potrzeby nakładania obfitej porcji. Biały, kremowy, ładnie rozprowadzający się, nadający satynowy film. No tylko że to krem z wysokim filtrem i tu nałożenie minimum (czy nawet tyle, co przy zwykłych kremach do twarzy) nie przejdzie - albo przejdzie, ale wtedy nie mamy tej deklarowanej ochrony.
Jak więc wygląda przy poprawnej porcji?
- trzeba się trochę narobić, żeby dobrze i równo rozprowadzić krem - więc jak komuś się spieszy rano, to tu może być problem
- bieli, może nie bardzo, nie jak duch, ale jednak można bez problemu zauważyć biały poblask
- ciężko pachnie - i zapach długo się utrzymuje, więc wrażliwym już na starcie odradzam
- zdarza się mu miejscami po czasie zrolować, zetrzeć, przemieścić
- po kontakcie z wodą (czy to łzami, czy to deszczem) pozostawia u mnie białe smugi
- i najgorsze: wywołuje u mnie łzawienie - na początku myślałam, że to przypadek, ale później upewniłam się, że niestety to on jest odpowiedzialny za taką reakcję reakcję oczu.
Tak więc fajnie, że daje ochronę skórze, ale niefajnie, że dzieje się to u mnie kosztem oczu. Ale to każdy musi sprawdzić sam.
8 maja 2025 o 23:49
Super SPF!
Liczba zużytych opakowańkilka próbek
Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
Bardzo fajny lekki krem spf. 100% ochrona i pielęgnacja skóry twarzy. Bardzo lubę i polecam od serca. Osobno chciałabym wspomnieć o opakowaniu, jest wygodne i można wykorzystać je do ostatniej kropli.
11 kwietnia 2025 o 18:51
krem
Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
Bielenda Professional SUPREMELAB Satin Protective Face Cream SPF 50 to krem, który niestety nie spełnił moich oczekiwań. Choć obiecuje wysoką ochronę przeciwsłoneczną, jego konsystencja jest dość ciężka i trudna do rozprowadzenia. Krem ma wyraźnie wyczuwalny satynowy efekt, który pozostaje na skórze, co nie wszystkim może odpowiadać – ja osobiście nie przepadam za tym “filmowym” wykończeniem. Dodatkowo, krem ma tendencję do bielenia skóry, co bywa problematyczne, zwłaszcza przy ciemniejszym odcieniu cery. Choć chroni przed słońcem, po kilku godzinach zaczynam czuć, że moja skóra staje się tłusta, co może być problematyczne przy cerze mieszanej lub tłustej. Z pewnością nie jest to produkt dla każdego, zwłaszcza jeśli szukasz lekkiego, matującego filtra przeciwsłonecznego
31 stycznia 2025 o 14:08
Bardzo fajny SPF
Kupi ponownieNie wiem
Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
Bardzo dobry i satynowy SPF, tak jak obiecuje producent. Łatwo się nakłada, nie bieli i przepięknie pachnie.
Jest również wydajny. Jedyny minus jaki zauważyłam jeżeli chodzi o moją problematyczną cerę - potrafi delikatnie zapchać pory. Poza tym jednym minusem naprawdę go lubiłam.
4 stycznia 2025 o 23:44
Dla mnie kolejny hit z marki Bielenda
Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
Tak jak producent opisuje, krem na satynową konsystencję, pozostawia twarz gładką, nawilżoną, z lekką poświatą i poślizgiem, idealny dla cery normalnej i suchej. Cery tłuste moga się nie polubić.
Świetnie sprawdza się pod makijaż. Dobrze chroni.
Będę do niego wracać!
Uwielbiam opakowania Bielendy za to że są lekkie, z pompką, dozują idealną porcję produktu, produkt zużywa się do końca.
15 listopada 2024 o 18:57
Niestety podrażnia oczy
Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
Mam cerę dojrzałą, ale wciąż tłustą i z tendencją do zmian trądzikowych. Używam kremu z SPF regularnie przez cały rok.
Satynowy krem ochronny od Bielendy zamknięty jest w wygodnym i bezpiecznym opakowaniu typu airless.
Ma raczej gęstą konsystencję. Trzeba go równomiernie rozprowadzić i wklepywać miejsce przy miejscu. W pierwszym momencie po aplikacji krem bieli, ale po chwili wchłania się i pozostawia taką jakby satynową poświatę, która mi odpowiada. W połączeniu z innymi kremami potrafi się rolować, ale dobrze współpracuje z makijażem mineralnym.
Nie pogarsza stanu mojej skłonnej do trądziku cery.
Ochrona przed UV jest w porządku.
Niestety krem migruje do oczu i bardzo mi je podrażnia (łzawienie), co niestety powoduje że raczej do niego nie wrócę. Żaluzję, bo efekt wizualny i skład oceniam jako dobry.
1 października 2024 o 18:48
Kupiłam kolejny :)
Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
Krem kupiłam przy okazji większych zakupów w drogerii internetowej na dość sporych wyprzedażach, bo chciałam przetestować coś nowego. Sprawdził się bardzo dobrze i zdecydowałam się na kolejną sztukę. Konsystencja nie jest bardzo lejąca ani bardzo gęsta - w punkt. Przy nakładaniu produkt delikatnie bielił, ale krem bardzo szybko zastygał i nie było to już tak widoczne. Stosowałam go zarówno pod makijaż jak i nie nakładając na niego nic więcej. Makijaż trzymał się na nim w porządku, nie zauważyłam większej różnicy w trwałości. Na codzień używałam krem z filtrem od holika holika w zielonym opakowaniu i w porównaniu z nim, bielenda mniej się wyświeca, daje mniej tłusty efekt. Ogólnie kosmetyk polubił się z moją tłustą cerą. Opakowanie z wygodnym aplikatorem, łatwo nałożyć nim odpowiednią ilość kremu. Zapach według mnie neutralny. Myślę, że jeszcze po niego sięgnę.
Kupiłam go na promocji i zarazem z ciekawości.
Mój poprzedni spf nie działał jak powinien a z czasem używania go mimo tej samej ilości zaczął się rolować.
Mam cerę mieszaną stąd bardzo bałam się kupować kremy z filtrem, że za ciężkie, problem z nakładaniem.
Obawiałam się tego ,,Satynowego wykończenia''
Co mnie zaskoczyło?
Pięknie pachnie
Nie bieli!
Pozostawia na twarzy wspomniane Satynowe wykończenie
Wyszłam wtedy na na prawdę duże słońce i wiedziałam, że wrócę w piegach a tu niespodzianka! Ani jednej najmniejszej brązowej plamki!
Moje trzecie podejście do kremów z filtrem i takie zaskoczenie
Do trzech razy sztuka!
Niestety zawsze musi się znaleźć jakieś ALE... Moja cera w okolicach oczu, źle reaguje z produktem przez co pojawią się obawa, że nie uchroni moich powiek przed promieniowaniem uv.
Hit !!! Ten krem z Bielenda jest cudowny moja cera po jego użyciu była rozświetlona i pełna blasku. Czułam się bardzo dobrze gdyż moja twarz była u chroniona przeciw słońcu. Jedyny minus to zapach jest bardzo denerwujący dla osób z wrażliwym zapachem jak i wrażliwą cerą