Kremy i mleczka do włosów

L'Oreal Paris Botanicals Fresh Care, Imbir & Kolendra, Wzmacniający balsam pielęgnacyjny do włosów osłabionych

Nasi użytkownicy zostawili 104 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

AnaSky
    12 września 2024 o 14:42
    Specyficzny zapach, przeciętny produkt
    Odżywkę kupiłam w Action. Opakowanie to tubka o pojemności 200 ml. Szata graficzna w dominującej zieleni, zamknięcie na klik czarne. Tubkę można spokojnie stawiać na zamknięciu. Balsam ma barwę białą, jest dość gęsty, określiłabym go nawet mianem mocno mięsistej pianki. Zapach produktu jest dość intensywny, ziołowy i długo utrzymuje się na włosach. Z uwagi na to, że jest to zapach dość specyficzny, nie każdemu przypadnie do gustu. Według zaleceń producenta balsam należy rozprowadzić na całej długości włosów. Opcja ta u mnie się jednak nie sprawdziła - włosy były po takiej aplikacji bardziej obciążone i szybciej się przetłuszczaly. Nakładam więc od ucha. Odżywka nakłada się bezproblemowo, nie ucieka z dłoni ani z włosów. Tu dochodzimy do oceny działania i przyznam, że mam z tym lekki problem. Czy wzmacnia włosy? Raczej nie. Czy zapobiega plątaniu i ułatwia rozczesywanie? Jak każda odżywka, niczym szczególnym się więc tu nie wyróżnia. Czy nadaje włosom sprężystości? Nie odnotowałam. Słowem - zupelnie przeciętna odżywka, wyróżniająca się jedynie zapachem.
    Inne
  • 18 kwietnia 2024 o 21:28
    Nie dla mnie
    Balsam kupiłam w promocji, w drogerii internetowej, musiałam coś dobrać. Pomyślałam, że te wszystkie zioła, olejki i ekstrakty zrobią coś dobrego dla moich włosów. Zdecydowanie nie jest to produkt dla mnie. Okropny zapach, ziołowy ( ja nie wiem czego się spodziewałam ;) ) bardzo meski, mega intensywny i trwały. Zupełnie gryzie się z tym co lubię. Gdyby chociaż efekty byly zadowalające... Produkt fajnie się nakłada, jest biały, ma kremową, gęstą konsystencję. Nie spływa z włosów. Moje włosy to średniopory plus, zniszczone. Po użyciu, moje włosy są szorstkie, straczkują się, końcówki wyglądają chyba jeszcze gorzej niż zawsze :(. Nie zauważyłam nawilżenia, na plus że nie przetłuszcza i nie obciąża
  • 4 marca 2024 o 23:21
    Działa ale nie mój zapach
    Z całej serii posiada najsilniejszy zapach, który po użyciu długo się utrzymuje na włosach, dla mnie to największa wada tego produktu. . Balsam wygładzał i ułatwiał rozczesywanie włosów, dodawał im blasku. W przypadku moich włosów jednak przyśpieszał ich przetłuszczenie. Myślę, że sprawdzi się w przypadku włosów suchych i bardzo zniszczonych. Jestem zadowolona z możliwości przetestowania, produkt tak jak zapewnia producent wzmacnia włosy i dodaje im blasku.
  • 29 grudnia 2023 o 20:56
    Nie koniecznie.
    Odżywkę kupiłam w action. Kocham odżywki Loreal więc to skłoniło mnie do zakupu. Odżywka ma mocno ziołowy zapach z nutką męskich perfum, bardzo mi się podobał choć myślę, że nie każdemu przypadnie do gustu. Konsystencja gęsta. Włosy po niej nie są zbyt mocno wygładzone ani odżywione. Fakt były miękkie ale spodziewałam się lepszego działania. Odżywka nie przeciążała włosów. Cena jest bardzo atrakcyjna w graniach 10zl. Myślę, że jest to odżywka dla mało wymagających.
  • 3 września 2021 o 21:51
    Nie spełnia moich oczekiwań
    Byłam bardzo ciekawa co kryją w sobie nowości z tej linii kosmetyków i na początek zdecydowałam się na zakup właśnie tej odżywki. Z przykrością muszę stwierdzić, że mimo mojego początkowego zaciekawienia produkt nie spełnia moich oczekiwań. Najistotniejszą wadą tego balsamu jest brak efektów po zastosowaniu jakie gwarantuje nam producent. Oczekiwałam, że preparat wpłynie pozytywnie na kondycję i wygląd moich włosów, a niestety tak się nie wydarzyło. Kosmetyk rozczarował mnie, ponieważ nie wzmocnił moich włosów, ani nie wpłynął również na to, aby końcówki w mniejszym stopniu się plątały. Nie zauważyłam, aby moje włosy stały się bardziej sprężyste lub w jakikolwiek sposób łatwiej się rozczesywały. Jednym słowem zapewnienia marki z którymi zapoznajemy się przed zakupem towaru nie mają pokrycia z rzeczywistością. Problemów aplikacyjnych nie miałam żadnych, ponieważ jest to konsystencja, którą w łatwy sposób nakłada się na pasma. Pojemność to zaledwie 200ml, więc jak na produkt tego typu nie jest to zbyt dużo, a formuła nie należy do zbyt wydajnych. Zapach jest typowo ziołowy, a muszę przyznać uczciwie, że taka woń nie wpada w moje gusta. Wyczuwalne nuty imbiru i kolendry są bardzo intensywne i utrzymują się na włosach przez dłuższy czas po umyciu. Nowa wegańska formuła posiada 98% składników pochodzenia naturalnego. Opakowanie jest niedopracowane, ponieważ otwieranie jest na tyle toporne, że podczas kąpieli bardzo trudno jest otworzyć mi tubkę, bez pomocy ręcznika nie jestem w stanie tego zrobić. Z takiej formy ciężko również wydobyć końcówkę kosmetyku, jedynie plus za to, że zajmuje mało miejsca w łazience. Wizualizacja etykiety jest przyjazna dla oka. Oferta L'oreal jest powszechnie dostępna, dlatego nie ma większego trudu w zakupie asortymentu. Ja kupiłam moją sztukę w cenie promocyjnej, z czego jestem zadowolona, ponieważ regularna cena nie należy do najniższych. Reasumując dla mnie odżywka jest nieskuteczne, nie zapewnia podstawowych obietnic odnośnie produktu i nie daje mi praktycznie żadnych efektów. Jedynie minimalnie nawilża pasma oraz pozostawia na nich zapach, ale to dla mnie zdecydowanie za mało. Zużyłam jedno opakowanie i nie będę w przyszłości kupować ponownie tego balsamu do włosów.
    Zalety:
    • łatwość aplikacji,
    • zapach utrzymuję się na włosach,
    • dostępność,
    • estetyczna etykieta,
    • 98% składników pochodzenia naturalnego,
    • wegańska formuła.
    Wady:
    • brak skuteczności,
    • brak zapewnień producenta,
    • słaba wydajność,
    • mała pojemność,
    • zapach nie trafia w mój gust,
    • niewygodne opakowanie,
    • cena wygórowana w stosunku do jakości.