Serum do twarzy

Elfa Pharm Filtrat śluzu ślimaka, Serum do twarzy

Elfa Pharm Vis Plantis Element Filtrat Śluzu Ślimaka Przeciw Oznakom Starzenia Serum Do Twarzy 30 ml

• 9 lipca 2021 o 0:55
    Dobry produkt
    Stosowałam jako serum-bazę pod krem. Dobrze nawilża, ale przy mojej suchej skórze, muszę używać dodatkowo kremu. Kolejne ważne dla mnie aspekty to opakowanie z pompką i brak zapachu. Serum ma dużą zawartość śluzu ślimaka. Wolałabym aby opakowanie miało większą objętość, jest troche za małe przez co dośćsszybko ssię zużywa. Tak jak przy innych produktach z tej serii efekt przeciwzmarszczkowy jest średni.
    Zalety:
    • opakowanie z pompką
    • brak zapachu
    • super się wchłania
    • ładnie nawilża
    Wady:
    • male opakowanie =mniejsza wydajność
    • chcialabym wiekszych efektów przeciwzmarszczkowo-wygładzających
    elbaa
    5 maja 2020 o 22:37
    Lekka formuła i nawilżenie
    Plusy: + wysoka zawartość filtratu ze śluzu ślimaka + preparat dobrze nawilża + nie zapycha skóry trądzikowej + posiada higienicze opakowanie z pompką + nadaje się pod makijaż i może służyć jako lekki krem dla osób z przetluszajaca się skórą Minusy: - nieco zawyżona cenna - słaba dostępność - stosujac rano i wieczorem na twarz i szyję, bardzo szybko się zużywa u mnie w ok 2-3 tygodnie, gdy stosuje zamiast kremu (ok 3 pompek)
    Azja02
    2 kwietnia 2020 o 13:01
    Polecam
    Krem jest godny polecenia. Ma lekką konsystencję, szybko się whłania. Bardzo ładnie i delikatnie pachnie. Uważam, że delikatnie wygładza zmarszczki. Jego atutem jest na pewno to, że posiada filtr SPF15.
    • wygładzanie zmarszczek
  • 27 listopada 2018 o 10:56
    Świetny polski kosmetyk
    Kosmetyk bardzo dobrej jakości, dla mnie bez wad. Konsystencja idealna, bardzo szybko się wchłania, więc krótko po nałożeniu można już nakładać makijaż. Ja często stosuję to serum bez nakładania dodatkowo kremu. Nigdy, przenigdy skóra nie szczypała mnie ani trochę po tym kosmetyku, a mam wrażliwą cerę. Filtrat ze ślimaka jest na pierwszym miejscu w składzie, jest go aż 84%, więc jest to konkretne, nie ściemniane serum ze śluzem, a nie ze śladową ilością, jak to bywa w innych tego typu kosmetykach. Zużyłam już dwa opakowania i to na pewno nie koniec.
    Zalety:
    • działanie (nawilża i wygładza skórę)
    • szybko się wchłania
    • ma neutralny, prawie niewyczuwalny zapach
    • stosunek jakości do ceny jest korzystny
    Wady:
    • nie znalazłam wad
    Isia13
    23 sierpnia 2018 o 10:33
    Mało wydajny
    Produkt recenzuję po dłuższym używaniu i posiadaniu porównania z innymi produktami z filtratem ze śluzu ślimaka. Sam produkt bardzo mnie przekonał dużą ilością filtratu (ponoć jest to nawet do 84% filtratu), który to składnik bardzo przypadł do gustu mojej skórze i dlatego też bardzo lubię szukać go w różnych produktach. Pozostała część składu również jest bardzo na plus. Serum jest raczej bezzapachowe ale gęstsze niż inne sera które stosowałam, wydaje się być raczej konsystencji kremu, myślę że w letnich miesiącach możne z powodzeniem zastępować krem zwłaszcza przy skórze potrzebującej mniejszego nawilżenia. Opakowanie nie trafia zdecydowanie w moje gusta ale za to podoba mi się, że posiada pompkę która wypycha pozostały jeszcze produkt do góry tak że nie ma możliwości zmarnowania ani kropli. Produkt prawdopodobnie z uwagi na gęstość jest mało wydajny. Inne sera z filtratem zazwyczaj mają lżejszą konsystencję i lepiej rozprowadzają się na twarzy. Dodatkowo z niewiadomych mi przyczyn (żaden ze składników mnie nie uczula ani nie jest potencjalnie drażniący) po nałożeniu czuję szczypanie. Produkt nawilża całkiem dobrze, nie przeciąża. Cena po porównaniu z innymi produktami z filtratem i uwzględnieniu wydajności wydaje się być dość wysoka.
    Zalety:
    • bardzo duża zawartość filtratu ze śluzu ślimaka
    • dobry skład
    • ergonomiczne opakowanie
    • możliwość zakupienia w Rossmannie
    Wady:
    • cena w stosunku do pojemności i wydajności
    • szczypie po nałożeniu
    • niewydajny
    • mało ładna szata graficzna i opakowanie
    • dostępny w Rossmannie przez krótki czas