Guerlain Meteorites Illuminating Perfecting Pressed Powder

• 4 marca 2015 o 21:05
    Luksusowy, rozświetlający kosmetyk dla sroczek
    + pięknie rozświetla + przepiekne opakowanie + nadaje się do każdej cery + nie wysusza + wydajny - cena Kocham markę Guerlain i także ten kosmetyk mnie nie zawiódł. Uwielbiam to delikatne, eleganckie rozświetlenie. Bardzo ładnie odbija światło, nadaje się dla każdego typu skóry. Dobrze sprawdzi się u dojrzałych kobiet ze zmarszczkami (mama regularnie mi go podkradała) Używam tego produktu od: rok Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 25 kwietnia 2013 o 21:55
    uwielbiam !!!
    cudenko :) bardzo zaluje, ze tak pozno sie z tymi meteorytkami spotkalismy, bo teraz praktycznie sa juz nie do kupienia i wcale nie rozumiem dlaczego...zaczynalam od meteorytow w kulkach i mimo, iz bylam z nich ogolnie zadowolona denerwowal mnie fakt, ze zazwyczaj nakladajac pedzlem jakiegos ze sloiczka wytracilam i bylo poszukiwanie. gdzies przypadkiem wpadlam na te prasowane i to byl strzal w dyche!!! sa super. mam odcien 01 mythic parfait i wcale nie jestem mega bladziochem, a nie wygladam po nich jak przypudrowana maka. wydaje mi sie, ze to odcien uniwersalny i raczej transparentny. mimo mojej tlustej mieszanej cery ten rozswietlajacy puder nie sprawia, ze buzia swieci sie jak kula dyskotekowa, nic z tego. matowi i rozswietla jednoczesnie i ten zapach awwwwwwww :) a buzia wyglada subtelnie, delikatnie i pieknie rozswietlona-taka zdrowa :) polecam Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: 1 pelnowymiarowe
  • 8 grudnia 2012 o 6:46
    nie rozświetla
    Oceniam odcień Nacre Des Mers - z limitowanej letniej kolekcji. Puder jest w tonacji beżu, kości słoniowej i mieniącego się złota. Po środku jest perełka w kolorze bladego błękitu, która tuszuje niedoskonałości. Puder miał rozświetlić cerę, nadać jej naturalnego, promiennego blasku. Myślałam, że będzie idealnym zwieńczeniem makijażu - taką wisienką na torcie. Niestety żadnego magicznego efektu rozświetlenia nie zauważyłam. Kupiłam go kilka lat temu i pamiętam, że byłam bardzo rozczarowana. Osobiście nie przepadam za zapachem charakterystycznym dla wszystkich Meteorytów (producent opisuje go jako fiołkowy) - dla mnie jest bardzo drażniący. Paniom, które lubią ten zapach polecam serię kosmetyków Kerastase Age Recharge - pachnie identycznie (odkryłam to przez przypadek). Używam tego produktu od: okazjonalnie przez ok 2 lata Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 24 stycznia 2012 o 10:12
    nie powalił mnie na kolana
    Był rok 2009 i wtedy właśnie zostałam posiadaczką odcienia 02. Kupiłam go na Truskawce pod wpływem recenzji zamieszczonych na wizażu. Jak prawie każda kobieta chciałam zostać szczęśliwą posiadaczką kultowych meteorytów od Guerlaina. Efekt nie powalił mnie na kolana za to cena to i owszem :) Dla mnie jest (a właściwie był, bo zużyłam go do końca) bardzo przeciętnym pudrem. Dobrze się nakładał, nie robił plam i smug ale takich pudrów na rynku jest mnóstwo. Spektakularnych efektów jakie zgodnie z obietnicą producenta powinien zrobić z moim licem też nie zauważyłam.Ot, takie mazidło do opruszenia twarzy. Dużym minusem było dla mnie nierównomierne ścieranie się warstw pudru w opakowaniu. Rozświetlające oczko jakie jest w środku bardzo szybko mi się zużyło mimo, że kosmetyk aplikowałam pędzlem. Krzywdy mi nie wyrządził bo nie zapchał i nie uczulił. Gdybym go dziś od kogoś dostała to pewnie bym się na taką osobe nie pogniewała :) ale za własne, ciężko zarobione pieniądze już go nie kupię. Jest kosmicznie drogi, a kosmosu na mojej twarzy nie zrobił :) Używam tego produktu od: 4 miesiące Ilość zużytych opakowań: całe pełnowymiarowe opakowanie
  • 6 grudnia 2011 o 16:28
    do rozpieszczania
    Oceniam odcień 02.Mimo, że jest to puder sezonowy udało mi się go kupić w listopadzie 2011. Ale czy szczęśliwie? :) Na pewno nie jest to puder stricte matujący, matuje-owszem ale bardzo delikatnie. Rozświetla buzię- tą uwagę szczególnie kieruję do posiadaczek tłustych cer. Rozświetlenie subtelne, satynowe. Nie kryje. Średnia trwałość. Pięknie pachnie. Jak dla mnie jest to puder wykończeniowy, upiększający - WYŁĄCZNIE DO ROZPIESZCZANIA TWARZY :) Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1/4 opkaowania