Chusteczki do demakijażu

L'biotica Chusteczki węglowe `Demakijaż i oczyszczanie`

• 3 stycznia 2024 o 20:25
    Delikatny demakijaż tak, ale oczyszczania nie zauważyłam
    Chusteczki kupiłam aby zaoszczędzić miejsce na wyjeździe. Skoro nie trzeba do nich używać płynu to powinien być to HIT w postaci chusteczek. Jednakże tak się nie stalom choć opakowanie jak i zamknięcie jest OK, to w kwestii jakości produktu można tylko narzekać. Chusteczki jedyne co mogą zmyć to twarz poza oczami. Te okolice mimo starania nie udało mi się dobrze domyć. Demakijaż nie powinien być agresywny dla skóry a przyjemny i oczyszczający. Kolejnym minusem jest słabe nawilżenie chusteczek. Miałam wrażenie jakby wyschły bądź były tak kiepsko nawilżone, że musiałam użyć do nich wody. Jeśli taki produkt ma zastąpić płyn to powinien spełniać swoje zadanie. A tu bardzo się rozczarowałam.
    • Przyjemny zapach
    Wady:
    • Słabo nawilżone
    • Nie zmywają dobrze makijażu
  • 30 maja 2023 o 7:27
    Jedne z lepszych do tej pory używanych
    Chusteczki w wygodnym opakowaniu z ładną szatą graficzną. Opakowanie posiada dobrą taśmę zamykająca która dobrze trzyma. Chusteczki są duże i bardzo dobrze nasiąknięte. Bardzo dobrze usuwają makijaż. Nie podrażnia skóry ani oczu. Nie wysuszają skóry chusteczki idealnie nadają się na podróż. Można kupić w promocji.
    Ariessa
    5 października 2022 o 0:04
    Zapowiada się dłuższa znajomość
    Chusteczki oczyszczające sprawdzają mi się różnie i podłużnie, ale w końcu trafiłam na takie, które rewelacyjnie spisują się na mojej tłustej cerze. Chusteczki węglowe L'biotica zawierają węgiel aktywny, kolagen, ekstrakt z ryżu oraz koenzym Q10. Bogato jak na tego typu produkt. Jak widać na zdjęciu zawartość pasuje do nazwy, chusteczki są czarne, a przy okazji mają solidną grubość, nie rozciągają się ani nie niszczą w trakcie stosowania. Materiał jest "gęsty", naprawdę wysokiej jakości, nie farbuje skóry. Od razu zaznaczam, że nie używałam tych chusteczek do demakijażu, ale czasem w ciągu dnia, gdy skóra jest niemiłosiernie tłusta i na przykład spryskanie jej hydrolatem to za mało. Przydały się także w podróży. Chusteczki węglowe mają dość wyraźny zapach, ale trudno mi orzec, czy to właśnie woń "czarnego złota", być może. Są mocno nasączone, ale nie jest to nic oleistego ani klejącego. Esencja jest wodnista, nie pieni się, zapewne zgodnie z zaleceniem można ją zostawić na skórze bez spłukiwania, ale ja i tak wolę ochlapać się wodą i wytrzeć. Chusteczki oczyszczają mocno, w chwili zwiększonej wrażliwości odczuwałam nawet lekkie szczypanie - myślę, że nie jest to dobra opcja dla skór wrażliwych. Bardzo jednak polecam cerom tłustym, buźka jest gruntownie oczyszczona z nadmiaru sebum, odświeżona, bez żadnego filmu na skórze. Jestem bardzo zadowolona z węglowego akcesorium, to świetny gadżet na wyjazd, gdy nie chcemy zabierać zbyt wielu kosmetyków. Wystarczy ignorować zapach piwnicy z węglem i już można się cieszyć skutecznym oczyszczaniem. Chusteczki L'biotica są różne pod każdym względem od dotychczas przeze mnie stosowanych, ale wyszło im to na dobre.
    Zalety:
    • Porządne oczyszczanie tłustej cery
    • Wartościowe składniki aktywne
    • Dobre nasączenie
    • Grubszy, solidny materiał
    • Brak lepiącej warstwy na skórze
    Wady:
    • Mogą być zbyt mocne dla wrażliwej cery
    • Dyskusyjny zapach
  • 16 czerwca 2022 o 8:07
    Chusteczki węglowe
    W opakowaniu mamy 30 szt., chusteczki mają kolor czarny, zapach delikatny. Opakowanie ładnie się otwiera i zamyka po każdym wyciągnięciu chusteczki. Skóra jest całkiem dobrze oczyszczona po nich, choć nie na 100%. Tusz nie schodzi tak łatwo. Ja osobiście wolę jak tego typu produkty mają kolor biały. Widać wtedy czy skóra jest już oczyszczona czy na chusteczkach nadal pozostaje makijaż. Skóra jest po nich odświeżona, zmatowiona. Moim zdaniem są troszkę za słabo nasączone. Opakowanie przyjemne dla oka i praktyczne. Myślę, że na wyjazdy jest to wygodne rozwiązanie, na co dzień nie przepadam za tego typu produktami.
  • 11 czerwca 2022 o 16:16
    Awaryjne oczyszczanie w nie do końca przemyślanym kolorze
    Chusteczki do demakijażu są dla mnie ostatecznością, używaną wyłącznie podczas podróży kiedy nie chcę brać dodatkowych kosmetyków do demakijażu do swojego bagażu. Oczekuję od nich domycia pozostałości po tuszu do rzęs, z którym nie dało sobie rady dwuetapowe oczyszczanie. Sporą wadą produktu jest czarny kolor chusteczek. Podczas stosowania ich z dala od lustra ciężko określić ile produktu zostało na chusteczce i czy jest jeszcze co domywać. Zazwyczaj, na jasnych tkaninach ładnie widać czy jest jeszcze sens trzeć dalej rzęsy - w tym przypadku trzeba posiłkować się lustrem. Poza tym są całkiem nieźle nasączone, opakowanie pozwala na szczelne zamknięcie i zabezpiecza przed wyschnięciem. Niestety, ale nie są to najlepsze chusteczki jakich używałam i raczej nie sięgnę po nie ponownie.
    Zalety:
    • design
    • poziom nawilżenia
    Wady:
    • kolor chusteczek