Kremy z filtrem do twarzy

Dax Sun Matujący krem do twarzy na słońce SPF 30

Dax Cosmetics
Dax Sun TRAVEL Emulsja do opalania do twarzy i ciała SPF 30 50ml

• 8 czerwca 2021 o 14:14
    Nie nie nie
    Masakra. Kupiłam wersję podróżną bo potrzebowałam na już. Zapchał mnie na maxa i musiałam odstawić w te pędy. Skóra się tak świeciła jakbym olejem się posmarowała. Jest za tłusty i nie wchłania się zbytnio w skórę. Mam wrażenie, że cała się lepie od niego. Zapach w miarę przyjemny.
    Zalety:
    • Wodoodporny
    Wady:
    • konsystencja, zapycha
    lergie
    22 kwietnia 2021 o 15:52
    Trochę za mało spełnionych obietnic
    Krem kupiłam na wyprzedaży letniej, ale że nakrętka była zafoliowana, a termin ważności jeszcze długi, po prostu poczekał na swoją kolej, gdy pojawi się więcej słońca na wiosnę (w zimę wystarczają mi w zupełności SPF-y zawarte w tradycyjnych kremach). Potrzebowałam takiego filtru, co by sprawdził się pod makijaż. Niestety w tej funkcji, choć obiecuje matowienie, to nie sprawdził mi się. Działa jak kiepska baza, choć nie roluje się, to obciąża skórę i podkłady - nawet moje turbotrwałe - na nim wyświecają się dość szybko. Niby nie bieli, ale jeśli chcemy go taką grubsiejszą warstwą nałożyć to jednak będzie bielić. Natomiast nie zauważyłam, żeby mnie w jakiś sposób zapchał, ale nie zaryzykuję używania go w mega upalne dni, bo obciąża skórę w sposób wyczuwalny.
    Zalety:
    • Zabezpieczona nakrętka - wiemy, że nikt w sklepie go nie otworzył
    • Wygodna tubka
    • Wysoki SPF
    • Delikatny zapach
    • Dość lekki rozprowadzony cienką warstwą
    • Nie zapycha
    • Przyjemna lekka konsystencja
    • Nawilża i rozświetla (a nie matuje)
    • Wydajny
    Wady:
    • Brak efektu matującego
    • Wyczuwalny
    • Wyświeca szybko nawet dobrze zastygające podkłady - ryzykowny pod makijaż na większe wyjścia
    • Lekko bieli
    kamoni7
    2 stycznia 2020 o 17:53
    Sprawadza się
    Przez cały rok staram się używać wysokich filtrów. Z reguły stosuję SPF30 i 50. Lubię kremy, który są przyjemne w stosowaniu, nie bielą i szybko się wchłaniają. I taki jest krem od Dax Cosmetics. Krem znajduje się w tubce z zamknięciem na zatrzask. Tubka jest miękka i wygodna, pozwala na zużycie produktu do samego końca. Krem jest treściwy, ale też lekko lejący. Pachnie bardzo delikatnie, Zapach jest ledwo wyczuwalny. Łatwo się rozprowadza. Nie bieli. Szybko się wchłania. Nie pozostawia lepkiej warstwy. Na początku lekko się świeci, ale ten efekt szybko znika i cera wygląda normalnie. Nie zapycha i nie wywołuje niespodzianek. Sprawia, że skóra jest miękka i nawilzona. Krem dobrze przygotowuje skórę na kolejny etap czyli makijaż. Bez problemu można na nim rozprowadzić podkład. Nic się nie roluje, ani nie waży. Ja mam cerę suchą i u mnie ten krem nie powodował szybszego wyświecania makijażu. Nie wiem jak będzie zachowywał się na cerze tłustej. Zalety: +nie bieli, +nawilża, +współpracuje z podkładami, +nie wyświeca makijażu, +nie lepi się, +nie zapycha, +konsystencja, +delikatny zapach, +cena.
  • 6 listopada 2019 o 10:43
    Ujdzie w tłumie.
    Generalnie mam obłęd na punkcie ochrony słonecznej twarzy i włosów więc przykładam do tego dużą wagę i staram się nie schodzić poniżej SPF 30 w kremach codziennych. # krem sprawdził się nieźle, nawet przy wysiłku fizycznym, bo codziennie latem jeździłam na rowerze, nie spływał # rozprowadza się łatwo, ma przyjemną choć gęstawą konsystencję # z początku twarz jest mocno natłuszczona i świecąca, potem normalnieje, ale nie nazwałabym tego mimo wszystko efektem matującym niestety, a posiadam cerę suchą i wrażliwą więc myślę że u pań z cerą normalną czy tłustą nie sprawdziłby się zdecydowanie # ochrona słoneczna bez zarzutu # dobre, małe opakowanie, w sam raz na sezon, tubka wygodna w użyciu, wszędzie można ją wygodnie zabrać # nie lubię tych nachalnych żółci w designie tego typu produktów, ale cóż, to właściwie norma więc i w tym przypadku to mamy # zapach charakterystyczny dla produktów słonecznych, moim zdaniem znośny bo niezbyt intensywny # dobra cena Ogólna moja ocena to: dobry. Nie ukrywam jednak, że nadal poszukuję swojego ideału i raczej zakupu nie powtórzę...
    Drogeria Natura
  • 24 września 2019 o 21:07
    Nie matuje - Świetnie nawilża i zmiękcza - Mydlany zapach
    Krem ma bardzo wysoki filtr. Nie ściemniały mi piegi, więc mam nadzieję, że działa przed poparzeniami. Ma intensywny mydlany zapach - mi się podoba, bo daje uczucie świeżości. Jest dość gęsty, więc niewydajny. Osoby szukające matu będą zawiedzione - na początku się świeci, potem ładnie wchłania, ale nie matuje. Mam cerę mieszaną, więc mi wystarcza, ale dla tłustych cer się nie nadaje.
    Zalety:
    • działanie przeciwsłoneczne
    • świetnie nawilża
    • zmiękcza
    Wady:
    • nie matuje
    • niewydajny