Pasty do zębów

Signal Family, Daily White, Pasta przeciwpróchnicza do zębów

Signal Pasta Do zebow 100ml Daily White Family

• 12 września 2022 o 0:38
    Przeciętna
    -Pasta dobrze się pieni i świetnie czyści zęby. -Jest też dość wydajna. - Nie piecze w język. - Niestety nie zauważyłam efektu wybielenia - Jest dość tania Ogólnie przeciętna pasta, bez szału, ale spełnia swoje zadanie czyli dobrze czyści zęby
  • 12 lutego 2022 o 20:12
    Przeciętna
    Pasta znajduje się w miękkiej tubie o pojemności 125ml, zykana na zwykłą zakrątkę, średnio lubię w pastach taki rodzaj zamknięcia, bo dość często gdzieś mi ucieka zakątka ???? szata graficzna nic specjalnego, ząb, marka i jakieś tam napisy. Pasta ma gęsta konsystencję, jest w biało błękitne paski. Samk delikatnej mięty, bez nadmiernego pieczenia w buzi podczas mycia. Pieni się też całki ok, bez nadmiernej piany a ja jednak lubię jak jest spienionego produktu trochę więcej, wydaje mi się że jest lepszy efekt wtedy, zupełnie nie wiem dlaczego mam takie zdanie. Jeżeli chodzi o wybielanie to nie zauważyłam tego efektu. Natomiast dobrze oczyszcza ząbki z osadów, są gładkie aż miło przejechać po nim językiem. Co do świeżości, to efekt krótkotrwały. Taka zwykła pasta bez szału w niskiej cenie. Dobrze się sprawdza przy czyszczeniu srebrnej biżuterii i białych twardych elementów obuwia sportowego ???? Ja kupuje tą pastę bardziej że względu dzieci, ponieważ nie lubią piekących past i są zadowolone z tego jak gładkie ząbki po niej mają.
    Iwona_C
    4 marca 2021 o 16:08
    Całkowicie przeciętna pasta.
    Pastę zakupiłam w promocji w dwupaku , obecnie stosuje ją sporadycznie i chyba tylko żeby ją zużyć. Nie zachwyciła mnie niczym szczególnym, ot zwykła pasta do codziennego oczyszczania zębów. Standardowo opakowanie to miękka tubka z plastycznego tworzywa, łatwo ugina się pod naciskiem dłoni i umożliwia to bezproblemowe wyciśnięcie zawartości. Zakrętka łatwo się odkręca dzięki nierównej powierzchni. Grafika z charakterystycznym dużym logo producenta i biało -turkusowymi dodatkami kolorystycznymi. Tubka zapakowana jest tekturowy kartonik o identycznej szacie graficznej. W składzie na pierwszym miejscu znalazł się węglan wapnia następnie woda, hydrolizat skrobi kukurydzianej, krzemionka, guma celulozowa, dodatki ścierające i pieniące w tym SLS. Trochę to dziwne że tak silny środek myjący ma styczność z błonami śluzowymi w buzi. Pasta nie wywołała u mnie nigdy podrażnień, ale temu składnikowi przypisuje się wpływ na powstawanie podrażnień, aft i uczucia suchości w ustach, Konsystencja jest odpowiednia, łatwo się aplikuje i dobrze trzyma włosia szczoteczki. Kolor znacznie odbiega od tego co sugeruje producent, w moim przypadku jest prawie całkowicie biały z miejscowym delikatnym zabarwieniem niebieskim. Smak przyjemny, miętowy, nie pozostawia uczucia goryczy czy pieczenia w ustach. Co do działania to pasta spisuje się bardzo przeciętnie. Podczas mycia delikatnie się pieni, odpowiednio oczyszcza zęby i pozostawia je gładkie. Odświeżenie jest , niestety krótkotrwałe,znika po chwili od umycia zębów. Z racji picia sporej ilości kawy i miłości do czerwonego wina na bieżąco staram się walczyć z osadem po tych produktach. W przypadku Daily White nie zauważyłam żadnego wpływu na usuwanie przebarwień, czy rozjaśnienie koloru szkliwa, wystarczyło jednak bym użyła innej pasty wybielającej i od razu widziałam efekt. Z racji tego że nie znajduję zbyt wiele zalet w tym produkcie , nie zakupię go ponownie. Na nic duża pojemność, dobra dostępność i niska cena jak podstawowe obietnice producenta nie są spełnione.
    Zalety:
    • odpowiednio gęsta konsystencja
    • delikatny miętowy zapach
    • łatwo się spienia
    • nie pozostawia gorzkiego posmaku w ustach
    • odpowiednio oczyszcza zęby
    • łatwo wycisnąć pastę z opakowania
    • duża wydajność
    Wady:
    • słaby efekt odświeżenia
    • nie ma wpływu na wybielanie zębów
    • SLS w składzie
    Staria
    3 lipca 2020 o 10:32
    Gdzie te paski?
    O MNIE Posiadam zdrowe dziąsła o normalnym stopniu wrażliwości. Nie palę, za to codziennie piję min. 2 kawy. Pasta do zębów powinna spełniać 4 kryteria: 1. Oczyszczać w skuteczny ale też delikatny sposób 2. Odświeżać zarówno podczas mycia jak i pewien czas po. 3. Chronić przed próchnicą (co gwarantuje nam odpowiednia zawartość fluoru). 4. Kosztować niezbyt dużo (najczęściej na pastę wydaję średnio 5-6 zł). OPAKOWANIE Plastikowa tubka (100ml) z zakręcanym korkiem, zapakowana w papierowy kartonik. Dodatkowe opakowanie chwilowo stanowi zabawkę dla mojego dziecka, poza tym uważam je za zupełnie zbędne, zwłaszcza ze grafiki na obu są identyczne. WNĘTRZE No właśnie. Na opakowaniu mamy bajeczne niebieskie paski. W środku białą pastę z ledwie zauważalnymi.... przecinkami? Trudno mi powiedzieć czy to wadliwa patria czy reguła. I nie czepiałabym się aż tak bardzo, gdyby nie fakt iż ma to wpływ na działanie. Skład konkretny i krótki. Węglan wapnia (na pieszym miejscu) plus jeszcze kilka związków zapewniających dobre i delikatne ścieranie oraz fluor w zadowalającej ilości 1450 ppm. DZIAŁANIE/EFEKT Jest ono uzależnione od tego co nałoży się nam na szczoteczkę. Okazuje się że niebieska część odpowiada za efekt odświeżenia. W związku z tym czasem pasta ma tępy smak a czasem daje odświeżenie i nawet zaszczypie w język. Po umyciu zęby są oczyszczone z osadów i cudownie gładkie. Z odświeżeniem jest różne, tak jak wcześniej pisałam. Żeby przyspieszyć nieco zużycie, od czasu do czasu używam pasty do... mycia umywalki ;-). Bardzo delikatnie myje, na pewno nie zniszczy nam emalii ani armatury. Większych zacieków nie doczyści, ale co dla mnie ważne mogę ogarnąć łazienkę w obecności dziecka (raz na jakiś czas używam zwykłego octu, a wtedy opary sprawiają, że jest to większe przedsięwzięcie). Ogólnie pasta wypadła średnio. Spełnia 3 z moich 4 kryteriów plus bonusowe zastosowanie, które jednak nie będzie przedmiotem mojej oceny. Kosztowała niewiele ale wiem, że w tej cenie są też lepsze produkty.
  • 2 kwietnia 2020 o 17:45
    Dobra pasta, ale raczej nie wybiela
    Pastę kupiłam przy okazji jakiś zakupów, niska cena plus opis właściwości sprawiły, że znalazła się w moim koszyku. #OPAKOWANIE Pasta zapakowana jest w kartonik, zaś sam produkt jest w tubce na zakrętkę, w sumie wolę zatrzaski bo są wygodniejsze, mi nieraz ta mała zakrętka wyleciała z rąk na ziemię. Szata graficzna jest w ładnym kolorze, trochę taki turkus, miły dla mojego oka. #KONSYSTENCJA Pasta jest gęsta, typowo, biała z niebieskawymi paskami, wystarczy wielkość grochu do umyciu zębów więc jest stosunkowo wydajna. #SMAK Dla mnie delikatna mięta, nie jest ostra więc jeśli ktoś nie lubi ostrych smaków to ten jest okey. #DZIAŁANIE Pasta czyści zęby, ja przy jej stosowaniu uczucie odświeżenia, dobrze domytych zębów (ale używam szczoteczki elektronicznej plus płynu do płukania i nici). Ma łagodny smak, który o dziwo daje uczucie świeżości w jamie ustnej, fajnie się pieni, ja lubię kiedy pasty się dobrze pienią bo wypełniają wtedy całą buzię, docierając wszędzie gdzie trzeba. Ja próchnicy nie mam więc ciężko mi ocenić czy przeciwdziała temu, jednak nie wybiela. Mam dość białe zęby i może dlatego nie zauważyłam większej różnicy, jednak przyznam też, że na wybielające działanie past patrzę z przymróżeniem oka i nie oczekuję, że zadziała jak zabieg wybielający czy scaling u dentysty. Jest to pasta z tych poprawnych. #NIEPORZĄDNE Dla mnie ważne, że nie spowodowała nadwrażliwości zębów bo przy pastach wybielających jest to ryzyko. Nie podrażnia, nie powoduje krwawienia dziąseł. Nie uczula, nie piecze (smak), nie działo się nic złego. #CENA Jest niska, wydajność jest wysoka, wystarczą na kilka miesięcy używania kilka razy dziennie.
    Zalety:
    • Delikatny smak
    • Odświeża
    • Czyści zęby tak, że ja nie czuje na nich osadu
    • Dobrze się pieni
    • Kolor opakowania
    • Nie podrażnia
    • Nie powoduje nadwrażliwości
    • Nie powoduje krwawienia dziąseł
    Wady:
    • Nie wybiela
    • Czy zwalcza próchnicę ciężko stwierdzić