Maseczki klasyczne

tołpa. sebio max efekt. normalizująca maska głęboko oczyszczająca, 2x6 ml

Bpjvx
    5 sierpnia 2024 o 13:33
    Jest dobra, ale..
    Mam cerę tłustą, trądzikową i wrażliwą. Kupiłam ją na gorsze czasy dla mojej cery, akurat przed okresem wyskoczyło mi więcej nieprzyjaciół i wtedy postanowiłam jej użyć. Rzeczywiście cera po maseczce wyglądała dużo lepiej, świeżej i dobrze oczyszczona, jestem w szoku, bo moje zmiany trądzikowe a tym bardziej przy okresie się wyciszyły i zmniejszyły. Ale jest jeden wielki minus. Na opakowaniu jest napisane „ możliwe chwilowe lekkie pieczenie” Po chwili myślałam, że nie wytrzymam, to nie było lekkie pieczenie tylko czułam jakby mi twarz wypalało, dopiero po 5 minutach przeszło, ale myślałam, że nie wytrzymam i to zmyję. Jeszcze chwilę po zmyciu trochę piekło. Zużyłam całe opakowanie czyli dwie saszetki, raczej nie dam trzeciej szansy, przy maseczce prócz działania chcę się zrelaksować a nie przeżywać mękę
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza
    • zmniejsza i wycisza zmiany trądzikowe
    • poprawia wygląd cery
    Wady:
    • piecze niemiłosiernie
  • 31 lipca 2024 o 21:47
    Nie zawiodłam się
    Maseczkę kupiłam w zamiarze oczyszczenia twarzy i jestem z zakupu zadowolona. Saszetka jest na dwa użycia. Po aplikacji maski na twarz po około 2 minutach po nałożeniu poczułam lekkie pieczenie, które trwało chwilę. Zapach maseczki trochę intensywny, ale do zniesienia. Konsystencja to szaro-zielona papka , która po nałożeniu na twarz sprawia wrażenie ściągania maseczki. Bardzo łatwo się zmywa, a skóra po niej jest gładka i oczyszczona. Jak dla mnie spełnia swoją rolę: - złuszcza zrogowaciały naskórek - oczyszcza pory - normalizuje wydzielanie sebum - redukuje liczbę zaskórników - usuwa uporczywie niedoskonałości - zapobiega powstawaniu krostek
    Zalety:
    • przystępna cena
    • oczyszcza pory
    • wygładza cerę
    • nie uczula
    Ann_ek
    21 maja 2024 o 21:05
    Przeciętniak
    Lubię włączać do swojej pielęgnacji maseczki, a po te oczyszczające sięgam regularnie. Mam cerę mieszaną, mocno przetłuszcza mi się strefa T, ale mam też problem z przesuszeniem. Jest też wrażliwa. Opakowanie typowe dla maseczek, nic odkrywczego, ale nie ujmuje mu to wcale funkcjonalności. Podoba mi się szata graficzna i kolorystyka. Dobra perforacja, z łatwością można otworzyć maseczkę nawet mokrymi dłońmi. No i fajne jest to, że całe opakowanie jest podzielone na dwie części, dzięki czemu używamy jednej na raz, a druga nie wysycha. Każda z nich ma po 6 ml. Maska ma dość intensywny, glinkowo-ziołowy zapach. Czuć go cały czas podczas aplikacji. Mnie osobiście nie przeszkadza. Konsystencja aksamitna i kremowa. Z łatwością się rozprowadza, mimo tego, że jest dość gęsta. Niestety zmycie jej to wyższa szkoła jazdy. Wacikami nawet nie próbowałam, robiłam to samą wodą i naprawdę szło opornie. Nieźle mogłaby się sprawdzić jakaś ściereczka, muszę sobie w końcu taką sprawić. Producent uczciwie informuje, że ze względu na zawartość kwasów AHA może pojawić się lekkie, przemijające szczypanie skóry. Mam cerę wrażliwą, i w moim przypadku było to jednak dość mocne szczypanie i pieczenie podczas całego czasu trwania aplikacji oraz kilkanaście minut po. Za jedną sztukę (która wystarcza na dwie aplikacje) zapłaciłam 6 zł w promocji, co uważam za przystępną cenę. Kupiłam w drogerii Hebe. Co do działania, to rzeczywiście, widzę wygładzenie oraz całkiem skutecznie złuszczenie naskórka. Skóra jest miękka, miła w dotyku. Nieźle oczyszcza z nadmiaru sebum. Jednak liczylam na więcej. Niestety pory nie zostały w żaden sposób odblokowane i oczyszczone. Dodatkowo po użyciu czuję, że skóra jest taka podrażniona, pewnie przez te kwasy w składzie. Niecierpliwi się, żeby ukoić ją tonikiem lub hydrolatem i grubą warstwą kremu. Efekty są, ale raczej mierne. Znam całkiem sporo lepszych masek oczyszczających, ta naprawdę mnie nie porwała.
    Zalety:
    • wygładza
    • konsystencja, łatwo się rozprowadza
    Wady:
    • efekty są mizerne i krótkotrwałe
    • szczypie i piecze podczas aplikacji i kilkanaście minut po
    • trudno ją zmyć
  • 16 marca 2024 o 7:57
    Świetna maska Tołpa
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Uwielbiam wszystkie maseczki marki tolpa, ale ta jest jedną z ulubionych. Dwie saszetki wystarczają mi na 4 użycia, nakładam na twarz i szyję i po zmyciu buźka jest gładka, oczyszczona i zmatowiona. Bardzo lubię ten efekt po nałożeniu maseczki gdy buźka jest taka mięciutka. Ta maska daje właśnie taki efekt
  • 17 stycznia 2024 o 23:05
    jest ok
    Fajna maseczka, która dzięki zawartości glinki i kwasów skutecznie wspomaga walkę z zaskórnikami. Skóra jest odświeżona i zmatowiona. Jest dość gęsta, przez co trochę trudniej ją zaaplikować. Jednak sam proces trzymania jej na skórze jest dość przyjemny. Ma intensywny, ale przyjemny zapach.