Żele pod prysznic

Balea After Sun Duschgel Żel pod prysznic

pysiam
    30 sierpnia 2024 o 8:21
    dziwny
    Żele Balea przeważnie urzekają zapachem, ale niestety nie tym razem. Zapach jest duszący i przypomina mi zapach kosmetyków z filtrem do opalania. W ten jakiś pokrętny sposób budzi skojarzenia z plażą i urlopem, ale nie ma w nim świeżości, lekkości czy beztroski, jest ciężko i przytłaczająco. No dobrze, może przynajmniej chłodzi, jak obiecuje producent? Niestety, również nie, nie odczuwam żadnego, nawet minimalnego chłodzenia, a to już mnie rozczarowało, bo zapach to rzecz subiektywna, ale efekt chłodzący powinien być chyba bardziej demokratyczny i dostępny dla każdego ;) W czasie obecnych upałów, czy po powrocie z plaży, byłoby wspaniale wziąć taki chłodzący prysznic. Na plus: ładny turkusowy kolor, niezła wydajność i brak wysuszenia skóry, przy jednocześnie bardzo dobrych właściwościach myjąych. Raczej nie kupię ponownie.
    Gogo145
    9 grudnia 2022 o 16:55
    Nie tym razem!
    Często kupuję żele Balea dlatego byłam bardzo ciekawa kolejnej nowości marki . Wybrałam żel oczyszczający ,After Sun i używałam go po ekspozycji słonecznej, gdzie stosowanie kremów i olejków z filtrem było priorytetowe , jak również po powrocie z urlopu , pod prysznic. Obudowa produktu kojarzy się z wakacjami w tropikach, masywne, podłużne opakowanie w kolorze morza i grafika prosto z gaju palmowego powinna przywoływać miłe wspomnienia. Niestety ,nie w tym przypadku, w środku jest gorzej, wprawdzie produkt ma gęstą , żelową konsystencję w morskim kolorze, ale zapach produktu ,kojarzy się z tropikami, gdzie kulminacja zapachów kwiatów i owoców osiągnęła apogeum, pomieszania z poplątaniem, zapach jest mdły, duszący, nie ma nic wspólnego ze świeżością i miłym urlopem . Produkt myje, dobrze oczyszcza skórę z wszelkich zanieczyszczeń, również olejków, ale zapach towarzyszący aplikacji w żaden sposób nie uprzyjemnia kąpieli, prysznica i sprawia, że ręką sięgam po inny, dostępny środek do odświeżania skóry. Lubię żele Balea, ale najwyraźniej ten zbyt słodki, mdły zapach jest nie dla nie.
    Zalety:
    • skutecznie oczyszcza skórę
    • przyjemna , żelowa konsystencja
    • ładne opakowanie
    • nie podrażnia
    Wady:
    • mdły zapach
    • wysusza skórę
    • brak uczucia odświeżenia skóry po aplikacji
  • 17 czerwca 2021 o 20:39
    Świetnie usuwa ze skóry produkty do opalania
    Raczej nie zwróciłabym na niego uwagi, ale na stronie DM ma mnóstwo pozytywnych opinii, więc kupiłam i jestem mega zadowolona. Żel kosztował jakoś 90 centów, czyli trochę więcej niż zwykle żele z Balea i znalazłam go na dziale z produktami do opalania a nie obok żeli. Żel ma przezroczyste opakowanie. Standardowo zamykane na klik. Bardzo ładna i wakacyjna szata graficzna. Żel jest niebieski i naprawdę bardzo gęsty aż taki jakby klejący. Używam z gąbką i świetnie się pieni. Wiele osób zachwycało się zapachem tego produktu. Dla mnie pachnie jak jakiś krem do opalania. Jest w porządku, ale nie jest to jakiś owocowy czy wakacyjny zapach, tylko właśnie jak takich kremów czy olejków do opalania. Jest to dosyć delikatny i niedrażniący zapach. Co bardzo podoba mi się w tym produkcie i co obiecuje producent, to fakt że żel bez problemu będzie usuwał że skóry produkty do opalania. Niby to oczywiste, że każdy żel myje ale w praktyce on serio bez problemu zmywa jakieś tłuste, toporne kremy czy olejki. A niektóre są tak klejące, że zwykły żel miał problem by to dobrze zmyć. Oczywiście jak to żel pod prysznic daje to uczucie czystości i świeżości. Dodatkowo bardzo wygładza i nawilża skórę. Lubię go używać nie tylko po opalaniu. Daje efekt bardzo gładkiej, aksamitnej skóry. Jak dobrze wypielęgnowana oliwką do ciała skóra. Po użyciu tego produktu jest efekt jak po wchłoniętej już oliwce do ciała. Skóra jest bardzo odżywiona, błyszcząca od nawilżenia. Nawet po opalaniu nie jest sucha i nie czuję potrzeby użycia balsamu po prysznicu. Żel nie chłodzi skóry co obiecuje producent. Natomiast jakby minimalnie zmniejsza zaczerwienie po opalaniu. Szczerze, to jest pozytywnie zaskoczona. Spodziewałam się zwykłego żelu tylko o jakimś tropikalnym zapachu a on jest całkiem inny niż zwykle żele. Na pewno spodoba się osobom, które stosują na ciało produkty do opalania, z filtrem,itd.
  • 23 kwietnia 2020 o 7:02
    Wspomnienie lata!
    Na początku lata 2019 w drogerii DM szukałam czegoś, co po całym dniu wylegiwania się na plaży, oczyści moją skórę z resztek balsamów do opalania i piachu. Balea słynie ze swoich kosmetycznych niespodzianek: niektóre produkty są hitem, a niektóre nigdy nie powinny powstać. Ten żel należy do tej pierwszej grupy, na szczęście! Opakowanie: przezroczysta butelka z jasnoniebieskim dozownikiem, zamykanym na klik. Na nim naklejka z rajskim widokiem na zachód słońca, mmmm... aż mi tęskno do tamtych ciepłych dni... Konsystencja: w środku, co już zdradziło przezroczyste opakowanie, znajdziemy jasnoniebieski żel, który cudownie się pieni i jeszcze cudowniej pachnie. Pod prysznicem przypomnimy sobie, za co tak bardzo kochamy lato: za całe dnie na plaży w blasku słońca! ❤️ Żel robi to, co obiecuje, zmywa resztki piasku i kremów do opalania z ciała, jednak nie poczułam żadnego efektu chłodzącego. To nic, produkt bardzo nadrabia zapachem!
    Zalety:
    • Cena (w DM jakieś 90 centów)
    • Dokładnie usuwa piasek i resztki kremów do opalania
    • Dostępność
    Wady:
    • Nie chłodzi, tak jak obiecuje na opakowaniu