Kremy uniwersalne

Purito Seoul Sea Buckthorn Vital 70 Cream Krem z rokitnikiem

notino.pl
Purito Rewitalizujący Krem Z Rokitnikiem 50ML
Purito Sea Buckthorn Vital 70 Rewitalizujący krem-żel na bazie ekstraktu z rokitnika 50 ml
PURITO Sea Buckthorn Vital 70 Rewitalizujący Krem do Twarzy 50ml
Purito Sea Buckthorn Vital 70

• 1 maja 2025 o 8:20
    O dziwo bardzo dobry krem
    Mam jakieś słabe skojarzenia ogólnie z tą marką i wszystko czego nie dotknęłam było po prostu przeciętne, ten krem zakupiłam w trakcie dużej promocji więc żal było nie brać. Krem zamknięty jest w bardzo typowym dla siebie opakowaniu miękkiej tubce, kolorystycznie dobranej do głównego składnika danego kremu z korkiem na końcu. Krem ma postać bardziej takiego mlecznego żelu, przepięknie ślizga się po skórze, dość szybko się wchłania, pozostawia lekkie glow, które dość szybko znika z twarzy. Ja stosuję na noc jako domknięcie pielęgnacji i bardzo dobrze sprawdza się w takim celu. Rano skóra jest uspokojona, mocno napita, taka jakby bardziej pulchna w pozytywnym tego słowa znaczeniu, jakby była wypełniona wodą od środka. Bardzo podoba mi sie ten efekt. Dodatkowo jeśli ktoś ma problemy z przebarwieniami lub zmianami skórnymi ten żel jest dobry, bo nie powoduje zapychania porów ani kolejnych nowych zmian na skórze, plus lekko działa na przebarwienia przynajmniej w moim przypadku z uwagi na bogactwo witaminy C:) Nie wiem czy kupię ponownie b szukam samych perełek, ale na pewno będę polecać, bo to bardzo dobry kosmetyk w przyzwoitej cenie
  • 19 listopada 2023 o 18:16
    Kilka podejść ale jednak warto
    Krem kupiłam, gdy miałam jakaś niezwykłą fazę w życiu na rokitnik. Stężenie 70% szalało w mojej wyobraźni, a że koreańskie kosmetyki raczej składowo nie kłamią, musiałam mieć ten krem. Spodziewałam się jakiegoś efektu WOW- niezwykłego nawilżenia,ukojenia, rozświetlenia - właściwie efektu koreańskiej porcelanowej cery. Początkowo efektu nie było żadnego, a w miejscach gdzie moja skóra była podrażniona przy atakach AZS - odczuwałam chwilowe pieczenie. Krem jednak doceniłam - gdy doszłam do wniosku,że moja skóra nie przepada za atakiem składników aktywnych,a mniej w kremie znaczy więcej. Krem nie powoduje wysypu niedoskonałości, nawilża dość delikatnie, dobrze współgra z serum peptydowym,które nakładam na noc. Skóra rano jest miękka, wypoczęta, " nie świeci się gliceryną". Opakowanie jest typowe dla marki, niby zwykła tuba ale jest to najbardziej praktyczne i higieniczne rozwiązanie- krem zostanie zużyty do końca, nie przepłacamy za wymyślne opakowanie. Myślę ,że wrócę do niego, gdy skończę mój mały zapas nawilżających kremów i nie znajdę niczego lepszego.
  • 20 czerwca 2023 o 10:57
    Lekki Krem na lato
    Najważniejsze info: ???? nie ma kompozycji zapachowej ani olejków eterycznych ???? vegan & cruelty free ????żelowa, lekka konsystencja Ciekawe skladniki: ???? ekstrakt z owoców rokitnika (70% masy!). Bomba witaminowa (m.in. wit. C!), rozjaśnia, łagodzi stany zapalne. ????niacynamid - reguluje produkcję sebum, działa przeciwzapalnie ???? ekstrakt z mandarynki japońskiej - antyoksydant ????ekstrakt z portulaki pospolitej - działa przeciwzapalnie, kojąco ????adenozyna - poprawia sprężystość To jest świetny krem na lato! (Szczególnie jeśli skóra jest mieszana albo tłusta). Można go stosować rano i/lub wieczorem. Ja zwykle używałam go na noc ???? Działa kojąco, przeciwzapalnie i ma świetną lekką konsystencję, nie wysusza. Uwielbiam kremy Purito ???? pierwszą milością był krem Centella Recovery Cream, teraz używam Dermide Cica, marzy mi sie też Water Cream ????
    Zalety:
    • Lekka konsystencja
    • Składniki
    Wady:
    • Może cena, ale warto
  • 31 stycznia 2023 o 13:27
    Wspaniały
    Krem naprawdę rozjaśnia i wygładza cerę. Używałam wielu kosmetyków z witaminą c, jednak bez widocznych rezultatów, a tutaj naprawdę rano jest różnica. Opakowanie to tubka, wizualnie nie jest atrakcyjna, ale działanie zdecydowanie na plus. Brak zapachu, dla mnie akurat to minus, ale wielu osobom pewnie to przypasuje.
    Zalety:
    • Działanie! Rozjaśnia i wygładza skórę.
    Wady:
    • Brak zapachu
  • 30 sierpnia 2022 o 21:18
    Purito, Sea Buckthorn Vital 70 Cream (Krem z rokitnikiem)
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Pomimo afery filtrowej kremy nawilżające Purito (i inne ich kosmetyki!) nadal bardzo doceniam. To świetne, lekkie, dopracowane formuły, które kuszą składnikami aktywnymi, ich stężeniem o połączeniami. Krem z rokitnikiem ma cudowny zapach pomarańczy, a dzięki swojemu charakterystycznemu, pochodzącemu od rokitnika kolorowi, wyrównuje koloryt cery, skutecznie łagodząc zaczerwienienia