Kremy uniwersalne

Soraya Aqua Shot, Mineralny hydrożel `Nawilżanie cery mieszanej i tłustej`

Soraya Aquashot Mineralny Hydrożel Cera Tłusta I Mieszana 50Ml

• 27 października 2024 o 13:14
    Nie polubiliśmy się
    Bardzo lubię produkty na bazie żelowej, szczególnie w ciepłe i upalne dni. Dlatego też sięgnęłam po ten produkt, licząc na miłe zaskoczenie i odżywienie mojej skóry. Opakowanie jest porządne, plastikowe z minimalistyczną szatą graficzną. W środku mamy żel, który pachnie powiedziałabym ogórkowo i bardzo świeżo, co jest dla mnie zdecydowanym plusem. Produkt ze względu na swoją konsystencję jest bardzo wydajny. Niestety, na mojej twarzy nie robił totalnie nic oprócz jej wysuszenia. Zużyłam go na dekolt, gdzie sprawdzał się trochę lepiej. Raczej do niego nie wrócę
    Zalety:
    Wady:
    • działanie
  • 1 maja 2024 o 8:08
    Naprawdę super kremik
    Kolejny krem kupiony z przypadku... Do cery mieszanej moja bardziej w stronę suchej. Kartonik a w nim piękny kolor plastikowego sloiczka nawiązujący do oceanu. 50 ml szata graficzna czytelna. Wnętrze odcień zielony konsystencja kremowa lekka średnio tresciwa. Zapach hmm świeży dość intensywny dla mnie ok. Krem bardzo szybko się wchłania. Matuje strefę T ale skóra nie jest wysuszona wręcz przeciwnie miękka, gładka jakby nawilzona. Super sprawdza mi się pod makijaż, mam wrażenie jakby makijaż na nim lepiej i dłużej się trzymał bez poprawek. Nie zapycha, nie podraznia. Dobrze współgra z SPF czy innymi produktami do pielęgnacji. Bardzo wydajny.
  • 16 lipca 2023 o 12:29
    Hydrożel do twarzy
    Pomimo, że mam suchą skórę z niedoskonałościami ten hydrożel naprawdę nawilżył moją twarz. Mineralny hydrożel przeznaczony jest do cery mieszanej i tłuste. Produkt jest wydajny, ma lekką konsystencję, wodnistą. Doskonale rozprowadza się na twarzy, szybko się wchłania. Pod moim makijażem niestety się roluje. Ja stosowałam go rano, ale też kiedy chciałam zrobić bogatszą pielęgnację, na noc. U mnie problem z wydzielaniem sebum był w strefie T, ale ten produkt lekko to zniwelował. Na pewno dogłębnie nawilżył skórę mojej twarzy. Co mi się podoba to, to że jest bardzo lekki, nie obciąża, nie stwarza efektu maski na twarzy.
    Zalety:
    • konsystencja, nawilżające działanie, niweluje wydzielanie sebum, przyjemny zapach, wydajność
    Wady:
    • roluje się pod makijażem
    Drogeria Super-Pharm
  • 19 marca 2023 o 12:36
    Ciekawa konsystencja i wielozadaniowość.
    Z reguły nie sięgam po formuły żelowe, ponieważ kojarzą mi się z lepkością, wolniejszym wchłanianiem i nie każde nadają się pod makijaż. W którymś pudełku kosmetycznym znalazłam ten Soraya, więc z ciekawości zaczęłam używać. Kosmetyk okazał się bardzo fajny, o dziwo lekki i nadawał się jako baza pod makijaż :) Formułą bardzo przypominał mi serię #foodie z melonem. Konsystencja: jest żelowa, ale nie do końca to żel, trudno mi opisać, to takie połączenie lekkiego kremu z mokrą, wodnistą formułą. Coś ciekawego i coś, co sprawdza się na skórze. Działanie: hydrożel stosowałam głównie na dzień, bardzo często jako bazę pod makijaż. Po chłonięciu pozostawiał skórę nawilżoną, widać, że dostała odżywczego kopa. Przyjemnie chłodził cerę, więc na lato to byłby świetny produkt. Tak jak wspominałam, nadaje się pod makijaż, kolorowe produkty z nim współgrają, całość wygląda bardzo dobrze. Moja cera jest mieszana z tłustą strefą T, więc zależy mi na dobrym nawilżeniu, jednocześnie uniknąć mocnego świecenia i efektu spocenia. Tutaj absolutnie tak nie było, więc osoby takie jak ja mogą śmiało sięgnąć po ten kosmetyk. Zapach: pachnie ogórkiem lub aloesem :) Opakowanie: plastikowy, lekki słoiczek, osobiście preferuję szkło, jednak tutaj miętowy kolor wynagradza wszystko.
    Zalety:
    • nawilża, odświeża cerę
    • nadaje się pod makijaż
    • przyjemnie chłodzi skórę
    • wchłania się bez uczucia lepkości
    • ciekawa kosneystencja
    • jest wydajny
  • 26 grudnia 2022 o 9:44
    Całkiem Ok
    Kupiłam ten produkt zachęcona dobrymi opiniami. Moja skóra potrzebuje na co dzień dobrego nawilżenia i ten produkt zapewnił mi go, trzeba uważać z ilością nakładania produktu na twarz ponieważ zostawia lepką, nieprzyjemną warstwę na twarzy. Niestety nie jestem fanką nakładania tego produktu rano zaraz przed nałożeniem makijażu podkład od razu mi się rolował pewnie jest to spowodowane gęstością tego produktu. Produkt ma przyjemny zapach, lekko pastelowy zielony kolor i jest całkiem gęsty. Produkt idealny do stosowania latem.
    Zalety:
    • zapach, nawilżenie, cena, lekki, łatwo się rozprowadza po twarzy
    Wady:
    • trzeba uważać na ilość nakładanego produktu, nie nadaje się pod makijaż, jak dla mnie mało wydajny