Szampony do włosów

Vis Plantis Szampon do włosów z tendencją do przetłuszczania `Rozmaryn`

elfa pharm Vis Plantis Herbal Vital Care szampon do włosów z tendencją do przetłuszczania 400ml

Nasi użytkownicy zostawili 40 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 15 stycznia 2024 o 21:50
    Pachnie jak Clean
    Szampon w zielonej plastikowej butelce z ładną etykietą. Wyciskany co jest wygodne w użytkowaniu. Konsystencja przeźroczystego żelu. Gęsta i fajnie się pieni. Zapach kojarzył mi się z płynem do mycia szyb. Także nie ładny. Skład dobry bez silikonów. Szampon wydajny. Dobrze oczyszcza, ale nie zauważyłam żeby pomógł na przetłuszczanie włosów. O taki zwykły, tani szampon. Nie obciąża. Brzydki zapach na szczęście nie był wyczuwalny na włosach. Nie uczula.
  • 6 października 2023 o 14:26
    ok
    Szampon jest ok, włosy są ładnie umyte i odświeżone, jednak nie przedłużają świeżości w moim przypadku. Ogółem jest ok, ale mam innego ulubieńca z tej serii szamponów. :)
  • 17 września 2023 o 14:49
    Bardzo lubię kosmetyki do pielęgnacji włosów od marki Vis Plantis i swego czasu naprawdę chętnie po nie sięgałam. Odpowiada mi w nich to, że posiadają naturalny skład, są łagodne dla skóry głowy a jednocześnie naprawdę atrakcyjne cenowo. Tym razem zdecydowałam się na szampon do włosów posiadających tendencję do przetłuszcza się. Niestety ostatnimi czasy zaczęłam mieć problem właśnie z tą dolegliwością, a mój skalp zaczął produkować nadmierną ilość sebum co najprawdopodobniej spowodowane jest moimi eksperymentami z różnego rodzaju wcierkami oraz olejowaniem. Kosmetyk został zamknięty w opakowaniu w formie butelki o kształcie walca i pojemności 400 ml. Wykonany został z ciemnozielonego, częściowo transparentnego plastiku. Znajdziemy na nim dość sporych rozmiarów etykietkę z takimi informacjami jak logo producenta, skład, nazwę kosmetyku czy jego najważniejsze właściwości. Dodatkowo nie zabrakło niemałej grafiki rozmarynu. Buteleczka zamyka się metodą na klik. Szampon posiada lejącą się, żelową konsystencję oraz transparentną formę. Pachnie naprawdę bardzo ładnie, ewidentnie ziołowo, jak najbardziej czuć tutaj nuty rozmarynu. Kosmetyk określiłabym jako szampon ze średnią mocą oczyszczania, moim zdaniem idealny na co dzień. Produkt bardzo dobrze się pieni, śmiało nadaje się także do stosowania przy metodzie kubeczkowej. Doskonale oczyszcza oraz odświeżą naszą skórę głowy. Zdecydowanie można go określić jako kosmetyk zmniejszający przetłuszczanie się skalpu. Jest bardzo wydajny, a przy tym absolutnie nie podrażnia i nie wysusza. Jednocześnie nie plącze kosmyków. Jest to bardzo dobrze, oczyszczający szampon zapobiegający przetłuszczaniu się skóry głowy. Spokojnie można go stosować na co dzień. Posiada przyjemny zapach i dobrze odświeża. Bardzo polecam.
    Zalety:
    • Zmniejsza przetłuszczanie się głowy
    • Nie plącze włosów
    Wady:
  • 9 czerwca 2023 o 22:43
    Włosy tłuste już po myciu
    Niestety szampon ten przyniósł odwrotny skutek, niż powinien. Włosy muszę myć co drugi dzień, a dzięki temu szamponowi już kilka godzin po myciu miałam wrażenie brudnych włosów. Nie domywał dobrze skóry głowy, nie czułam żadnego odświeżenia. Włosy wyglądały na nieświeże. Skóra głowy zaczęła mnie od niego swędzieć. W miarę dobrze się pienił, jest średnio wydajny. Ja niestety ponownie go nie kupię.
    Drogeria Natura
    ebena
    16 maja 2023 o 13:31
    Fajny szampon
    Fajny szampon , wydajny, dobrze się pieni, dobrze domywa skórę głowy i włosy, pachnie przyjaźnie i co najważniejsze ma przyjazny skład INCI. Używam go na przemiennie z innymi szamponami i wracam do niego co jakis czas. Czy redukuje przetłuszczanie? na pewno go nie nasila! Ogólnie polecam