Pasty do zębów

Sensodyne Proszkliwo
Sensodyne Pasta Pro Szkliwo Wzmacnia Szkliwo 75 ml

• 7 sierpnia 2024 o 11:35
    Bywało lepiej
    Niestety, ale ta pasta raczej nie będzie już gościła u mnie. Opakowanie jest tragiczne - trudno się ją trzyma. Gdy jest końcówka to bardzo ciężko jest zakręcić tubkę. Nakrętka jest bardzo nieporęczna. Skład w miarę dobry, szkoda tylko że nie ma żadnych witamin ani ekstraktów. U mnie to jest bardzo na minus. W działaniu jest całkiem ok, ale miałam pasty dużo lepsze. Domywać, domywa, ale jeśli chodzi o odświeżenie to nie czuję go prawie wcale. Kiedyś może się skuszę na inne pasty tej marki, ale na razie jestem na nie.
  • 21 stycznia 2023 o 10:10
    Dla ochrony szkliwa
    Moje wrażliwe zęby mają pewne wymogi, dlatego sięgam tylko po takie pasty, które mi krzywdy nie zrobią. Gdy przeczytałam opis produktu stwierdziłam, że może być to ciekawy produkt i się nie pomyliłam. Pasta jest w standardowym opakowaniu na zakrętkę i zapakowana w kartonik (och jak nie lubię niepotrzebnych śmieci). Ma raczej łagodny miętowy smak, który nie utrzymuje się bardzo długo, ale jednak odświeża jamę ustną. Konsystencja pasty mniej gęsta niż zazwyczaj, ale bardzo fajnie się pieni. Oczyszcza dokładnie i pozostawia zęby „śliskie”, ale ich nie podrażnia, więc faktycznie działa „Proszkliwo”
    Zalety:
    • konsystencja, nie podrażnia
    Wady:
    • niepotrzebne kartonowe opakowanie
  • 24 sierpnia 2022 o 12:31
    Fajny produkt.
    Ja: Do pasty do zębów nie przywiązuję się zbytnio. Chętnie sięgam po nowości, zwłaszcza te pasty, które nie są typowo miętowe. Dużo testuję, nie mam swojej ulubionej pasty. Oczekiwania: Wybielenie zębów, dobre doczyszczenie jamy ustnej i zębów. Opakowanie: Tubka wykonana z miękkiego tworzywa, zakręcana. Dla mnie to odrobinę upierdliwe, wolę rozwiązanie z zatrzaskiem. Całość dodatkowo opakowana w ochronny kartonik. Łatwo można kontrolować zużycie kosmetyku Wrażenia: Pasta ma biały kolor i ciekawą konsystencję, bardzo dobrze się pieni podczas mycia zębów. Nie jakoś przesadnie intensywnie. Smak jest miętowy, ale łagodny. Przez to średnio odświeża. Dobrze oczyszcza zęby z osadów i nalotów, usuwa resztki jedzenia i sprawia wrażenie gładkich zębów. Jeżeli chodzi o działanie ochronne szkliwa, pasta faktycznie pomaga. Często do niej wracam, właśnie przez tą funkcję. Producent obiecuje ochronę przed kamieniem i próchnica – wydaje mis ie, że jeżeli ktoś używa zgodnie z przeznaczeniem jakiejkolwiek pasty, też posiada takie opcje. Pasta nie jest mocna, nie podrażnia dziąseł ani śluzówki. Podczas użytkowania nie występuje krew za co plus. Wydajność jest w porządku, całkiem przeciętna. Jedna tubka przy używaniu rano i wieczorem wystarcza na około 3 miesiące. Cena moim zdaniem jest bardzo adekwatna do jakości produktu. Kolejnym plusem jest dostępność- można ją kupić we wszystkich sieciowych drogeriach i w aptekach. Jestem zadowolona z zakupu, często wracam i polecam. Jedyny drobny minus to zbyt delikatne odświeżenie.
  • 14 sierpnia 2022 o 12:06
    Liczę, że ochroni moje szkliwo
    Pastę do zębów Sensodyne pro szkliwo kupiłam głównie z myślą o erozji szkliwa na moich jedynkach, po domowym wybielaniu. Generalnie nie mam większych problemów poza właśnie tym. Do mycia używam szczoteczki sonicznej, nie noszę aparatu. Pasta zapakowana jest w tubkę na zakrętkę, niestety. Dla mnie to nie jest wygodne tak jak zwykły zatrzask. Sama tubka dodatkowo zapakowana jest w ochronny kartonik. Pasta ma biały kolor, i konsystencję takiej mieszanki zwykłej pasty z jakimś dodatkiem żelu, kto zna wie o co mi chodzi. Pod wpływem wody nieźle się pieni więc wypełnia całą buzię, a ja to lubię. Pasta ma łagodny smak mięty przez co dość średnio odświeża, przynajmniej ja mam takie odczucie. Pasty używam codziennie, zwykle rano i wieczorem. Pasta dokładnie oczyszcza zęby z nalotu, resztek jedzenia dzięki czemu są one gładkie pod zębami. Pasta odświeża średnio w moim odczuciu, ale to pewnie kwestia preferencji, ja lubię te mocniej miętowe pasty. Co do działania ochronnego na szkliwo, mam nadzieję, że faktycznie pomaga, zwłaszcza, że uwielbiam owoce, też te cytrusowe, które nie pomagają przy erozji. Liczę, też, że faktycznie chroni przed jakimś kamieniem i próchnicą. Ogólnie to dobra pasta na codzień, zwłaszcza dobra będzie dla kogoś kto nie przepada za mocnym smakiem mięty. U mnie pasta nie powoduje pieczenia języka i śluzówek, żadnego krwawienia z dziąseł czy nadwrażliwości zębów nie zauważyłam. Wydajność jest przeciętna, jak większości past, powinna na jakieś 3 miesiące wystarczyć. Kupiłam za około 15 złotych więc cena jest nie za niska, ale też nie przesadnie wysoka. Czy adekwatna do jakości? Jeśli pomoże faktycznie zahamować erozję szkliwa to owszem.
  • 20 marca 2022 o 7:58
    Spełnia swoją rolę
    Jest to pasta, którą chętnie kupię ponownie. Sensodyne Pro Szkliwo Codzienna Ochrona jak sama nazwa wskazuje chroni przed próchnicą, a także wzmacnia i utwardza szkliwo. Jest przy tym delikatna. Ja używam już drugą tubkę i przyznam, że pasta ta jak najbardziej mi odpowiada. Pasta ta znajduje się w naprawdę wygodnym opakowaniu. Tubka jest poręczna i wykonana z ciekawego tworzywa dzięki czemu jest elastyczna i łatwo jest wycistąć z niej produkt. Dodatkowo zaopatrzona jest w charakterystyczną nakretkę z szerszym dołem co znacznie ulatwia stabilne jej postawienie na półce , czy umywalce w lazience. Takie opakoanie bardzo mi się podoba. Sama pasta ma biało-porcelanowy kolor i przyjemną, nieco luźną konsystencję. Ma łagodny świeżo-miętowy smak. Jest słodka, na pewno nie ostra, ale wystarczająco odświeża. Smak nie jest mdły, jest bardzo przyjemny. Pasta spienia się delikatnie, nie tworząc przesadnej piany, która nie miesci się w ustach co uważam ża zaletę. Dokładnie oczyszcza i pozostawia przyjemne, choc nie najintensywniejsze uczucie odświeżenia. Zęby natomiast są długo czyste, ślniące i gladkie. Nawet po kilku godzinach, gdy przejezdzam po nich językiem czuję że ich poiwerzchnia jest sliska i gladka. Dodam, ze używam szczoteczki sonicznej i ten duet u mnie rewelacyjnie sie sprawdza. Uważam, że pasta ta ma pozytyny wpływ na kondycję zębów, bez wąpienia wzmacnia szkliwo i zapobiega przed powstawaniem próchnicy. U mnie sprawdza się bardzo dobrze i myślę, że codzienna ochrona jamy ustnej jest jak najbardziej zapewniona. Kupić ją można w aptekach lub supermarketach, więc z dostępnością nie ma raczej problemu. Ja akurat kupiłam w dwupaku w biedronce w bardzo korzystnej cenie, około 16,99 za dwupak, więc dodam, że nie jest to drogi produkt. U mnie doskonale spełnia swoją rolę i nie widze powodu, dla którego miałabym jej nie kupić ponownie.
    Zalety:
    • przyjemny, słodko-miętoy smak
    • nie jest mdła
    • nie jest ostra
    • dobre oczyszczenie
    • pozostawia zęby gładkie i śliskie na długo
    • delikatna konsystencja
    • nie pieni się przesadnie
    • wygodna i poręczna tubka
    Wady:
    • uczucie odświeżenia mogłoby być bardziej intensywne