Kremy i maski do rąk

Le Cafe de Beaute Krem do rąk `Odżywienie i regeneracja`

• 14 października 2020 o 13:43
    Przyjemny krem
    Jego cena jest niska i zdecydowanie opłacalna. Krem posiada świetny, naturalny skład, co skusiło mnie do jego zakupu. Jego konsystencja jest gęsta i świetnie się rozprowadza po dłoniach. Jeśli chodzi o zapach - jest taki.. nijaki? Nie wiem jak go określić, nie jest coś nieprzyjemnego, ale do najlepszych nie należy. Nie jest to jednak czynnik na który powinniśmy zwracać uwagę przy zakupie kosmetyku. Krem szybko się wchłania w skórę, nie zostawiając tłustej warstwy. Po użyciu znika nieprzyjemne uczucie suchości. Na pewno poleciłabym go osobom których skóra jest w dobrej kondycji i nie wymaga intensywnego nawilżenia i regenacji. Świetny do stosowania w ciągu dnia.
  • 26 lipca 2020 o 19:22
    Średniak
    Krem otrzymałam w prezencie od kuzynki, która podobnie jak ja bardzo lubi naturalne kosmetyki. Znałam wcześniej Le Cafe de Beaute i pomimo tego, że bardzo lubię ich żele pod prysznic i krem na noc pod oczy to tutaj śmiało mogę odradzić. Są po prostu lepsze kremy do rąk. Ten bym sobie darowała. Pomijam juz tutaj zapach, który jest tak nijaki, że nawet trudno go nazwać, krem nie działa, a szkoda bo skład ma super. Walczyłam z tym kremem, bo wydajny to on jest, nawet mąż nie chciał nim smarować dłoni, bo stwierdził, że "ten krem jest niemiły" - właśnie taką ma u mnie ocenę ;)
    • skład
    Wady:
    • niezbyt dobrze nawilża
    • na moich dłoniach tworzy nieprzyjemną lepką warstwę
  • 15 marca 2019 o 11:37
    Idealny na co dzień
    Krem skusił mnie przez niską cenę i dobry skład. Fajnie że na początku składu są substancje aktywne, które rzeczywiście działają. Jest idealny aby szybko nawilżyć dłonie i pozbyć się uczucia suchości. Jest dosyć rzadki, nie należy do tłustych kremów.
    Zalety:
    • dobry skład, rzeczywiście nie ma żadnych parabenów i SLSów
    • szybko się wchłania i nie zostawia nieprzyjemnego filmu
    • neutralny zapach
    • niska cena
    • klasyczna grafika
    Wady:
    • słaba dostępność
    • odkręcane zamknięcie, wolałabym tradycyjne otwierane
  • 22 stycznia 2019 o 19:04
    Słabe nawilżenie
    Nie używam go regularnie w ciągu dnia, zazwyczaj rano lub wieczorem, w momentach poczucia, że skóra jest zbyt sucha. Daje chwilowe ukojenie, ale nie na długo. Nie zauważyłam poprawy i nawilżenia, szczególnie teraz, gdy są mroźne temperatury. Wolę gęstsze konsystencje, ten krem jest zbyt rzadki dla mnie, choć też przyjemnie się go rozciera w dłoniach. Po chwili już go nie ma. Produkt bardzo przeciętny, nie jest zbyt wydajny, ale za to ładne opakowanie. :) No i taniutki jest jak barszcz.
    Zalety:
    • cena, opakowanie, szybka aplikacja
    Wady:
    • nie daje długotrwałych efektów