Wody toaletowe damskie

Avon Summer White Tropical EDT

• 10 czerwca 2021 o 10:20
    W porządku.
    Ja: Lubię zapachy słodkie i orzeźwiające. Kwiatowe i owocowe. Zapachy cięższe zazwyczaj mi nie podchodzą, ale zdarzają się wyjątki od reguły. Większość zapachów pachnie na mnie dokładnie jak w opakowaniu. Flakon: Jak na całą serię przystało jest długi, zakręcany plastikową nakrętką. Z przodu ma naklejoną nazwę. Dość poręczny. Ładnie prezentuje się na półce, w torebce nie niszczy się i nie otwiera sam. Od pozostałych zapachów w serii wyróżnia go kolor – pudrowo różowy. Aplikator nie zacina się, daje dość sporą dawkę wody. Wrażenia: Na początku czuć alkohol, ale na szczęście szybko odparowuje ustępując miejsca mandarynce i akordom owocowym. Nie jest to przytłaczające ani słodkie, tu jest lekkość i świeżość. Chwilę później przechodzi w nuty kwiatowe. Rozwija się dość szybko, jest to zapach z tych blisko trzymających się na skórze. O dziwo woda jest dość wydajna mimo częstych poprawek w ciągu dnia. Na pewno atutem jest niewygórowana cena i częste promocje. Minusem jest dostępność tylko u konsultantki i w wybranych katalogach, a Avon często zmienia ofertę i coś bezpowrotnie znika. Moim zdaniem ten zapach w serii się broni, ale daleko mu do pomarańczowego brata. To dobra propozycja jako zapach na co dzień, w letni dzień. Nie jest nachalny, nie za słodki i nie za mdły. Miałam, użyłam, zakupu nie żałuję. Ale raczej nie sięgnę po nie więcej. Typ kobiety: Nie jest to zapach elegancki, moim zdaniem odnajdzie się w nim zarówno nastolatka jak i młoda, energiczna kobieta. Dojrzała Pani może po niego sięgnąć, ale pewnie będzie w mniejszości. Trwałość: Kilka godzin to maksymalny czas w jakim utrzymuje się zapach. Trzeba wziąć poprawkę, że jest to woda toaletowa, a nie perfumowana.
  • 18 listopada 2020 o 6:10
    Landrynki
    Po użyciu tej wody toaletowej moja córka cały dzień przytula się do mnie i mówi że pachnę cukierkami. Zapach faktycznie przypomina cukierki owocowe lecz ta słodycz nie jest mdła, taka nawet przyjemna poprawiająca nastrój. Ja ten zapach czuję tylko chwilkę za to otoczenie czuje go nawet po 3-4h. Fajny zapach na co dzień. Flakonik wysoki, wąski, wygodny w użyciu z plastikowym korkiem lecz nie elegancki, taki sobie młodzieżowy.
    Zalety:
    • Owocowy zapach
    Wady:
    • słaba trwałość zapachu
  • 25 maja 2020 o 18:09
    Sztuczność iplastik bombastik.
    Tak, jak bardzo lubię sunset, tak ten zapach pachnie mi samą chemią, taka chemiczna bomba, cała tablica Mendelejewa.Może go zmęcze w zimniejsze pory roku, bo w ciepłe dni zwyczajnie mnie dusi i mdli.Ogólnie nie czuję w nim nic miłego, flakonik w jak w całej serii prosty i wygodny i plus za niską cenę, ale ja już nigdy nie kupię.Trwałość niestety w miarę dobra, kilka godzin.
    Zalety:
    • Cena, flakonik
    Renafff
    5 września 2019 o 9:10
    Woda toaletowa od AVON
    Jak już wspominałam często kupuje wody toaletowe AVON. Edycja Summer White skradła mi poniekąd serce. Bardzo lubię ta mieszankę zapachów owocowo-kwiatowych. Summer White Tropical właśnie taka jest. Lekka, dziewczęca, przyjemna dla zmysłów. Idealny zapach na wiosnę i lato.
    Zalety:
    • cena,
    • flakonik,
    • zapach,
  • 23 czerwca 2019 o 10:19
    Owocowo-kwiatowy cukierek
    To kolejny zapach, który otrzymałam jakiś czas temu w prezencie. Po intensywnym używaniu mogę powiedzieć, że wielbicielkom słodkich, uroczych zapachów na pewno się spodoba - ja niestety do nich nie należę, ale postaram się być obiektywna ;) Flakon Tylko kolor wyróżnia flakon od pozostałych perfum z serii. Jest smukły, ładnie zaprojektowany, poręczny. Dyfuzor pozwala na obfitą aplikację, ale w przypadku tej linii perfumy nie są bardzo intensywne, więc ilość płynu na aplikację to rekompensuje. Jedyna rzecz, jaka mi się nie podoba chyba w całej serii, to jest zatyczka - moim zdaniem jest nieestetyczna. To matowy, ale jednak półprzezroczysty plastik, który trochę kłóci się z samym eleganckim flakonem. Zapach Pierwszą wonią, jaką czuć po aplikacji, jest ten okropny, alkoholowy zapach. Nie rozumiem, jak można było do tego doprowadzić - przez to perfumy po otwarciu sprawiają wrażenie zepsutych... na szczęście po kilku chwilach zapach ten się ulatnia i ustępuje miejsca właściwym nutom. Na początku czuć ożywczą mandarynkę podbitą słodyczą jagody i tropikalnością grenadiny. To słodycz lekko świeża, a potem czuć słodkie, kwiatowe nuty. Z nuty bazy przebija intensywny karmel i piżmo. Zapachy ładnie w siebie przechodzą, są słodki z nutkami kwiatowo-ożywczymi. Trwałość Nie dziwię się, że przy takiej półce cenowej perfumy nie utrzymują się zbyt długo - kilka godzin i koniec. Ale przynajmniej flakon jest na tyle poręczny, że mogę go zabrać w miasto i aplikować poza domem. Wydajność Perfumy są wydajne, mimo, że trzeba aplikować kilka razy dziennie, by uzupełnić zapach.
    Zalety:
    • ładna kompozycja
    • piękny flakon
    Wady:
    • alkoholowy zapach na początku
    • korek
    • mogłyby być trwalsze