Mgiełki do ciała

Alma K Dead Sea Minerals, Relax Fragranced Body Mist Mgiełka do ciała

Alma K.

• 12 listopada 2023 o 12:36
    Bryza
    Nie jestem jakąś fanką mgiełek do ciała,te kupiłam zupełnie przypadkowo gdyż była w promocji kiedy marka dopiero rozkręcała się na półkach w Hebe. Mam zupełnie neutralny stosunek go tej mgiełki. Używałam jej głównie przed/po treningu,ale nie odczułam ani specjalnej różnicy ani poprawy w pielęgnacji. Na plus zdecydowanie zapach,morski,napakowany minerałami,trochę odświeża ale też to odświeżenie mija w 30sekund od użycia. Najwyraźniej nie jestem targetem do tego typu kosmetyków,ale jeśli ktoś lubi to myślę znajdzie w nim dużo pozytywów.
    Dalise
    3 marca 2023 o 16:26
    Ładnie pachnie i nie wysusza
    Uwielbiam zapach produktów Alma K. Tutaj mamy połączenie białej herbaty z neroli, plus woda z morza martwego. Zapach bardzo podobny do masła do ciała (Alma K). Tyle, że masło jest bardziej kremowe w zapachu(?). Mgiełka utrzymuje się parę godzin na skórze. Warto szukać testera, bo słyszałam, że na niektórych skórach może źle pachnąć. W każdym razie zapach jest relaksujący i orginalny, ale nie wszystkim może podpasować. Mgiełka pomimo zawartości alkoholu denat. ma w składzie ekstrakty i glicerynę, które go równoważą. W efekcie skóra jest nawilżona a nie wysuszona.
    • Nawilża
    • Długo się utrzymuje jak na mgiełkę
    • Ekstrakty roślinne
    • Minerały morza martwego
    • Dostępność - tylko w hebe
  • 22 października 2022 o 3:25
    Kojący relaks
    Mgiełkę zakupiłam ze względu na jej cudowny, relaksujący zapach. Zawiera nuty białej herbaty i neroli, ale dla mnie jest to taki świeży, rześki zapach kojarzący się z ciepłym morzem. Flakon jest szklany, ale dość poręczny, mieści się w torebce więc można go wszędzie zabrać ze sobą. Zapach nie powala trwałością, ale kilka godzin wytrzymuje. W końcu to tylko mgiełka. Projekcja średnia ale wyczuwalny dla otoczenia. Lubię użyć tej mgiełki gdy jestem bardzo spięta i zestresowana, bardzo mnie uspokaja i wycisza, czuję się jak podczas pobytu w drogim i ekskluzywnym SPA. Jedynym minusem tego cuda jest jego cena (obecnie prawie 80 zł za 50 ml) oraz dostępność - chyba jedynie w Hebe i online.
    • buteleczka
    • skład
    Wady:
    • CENA - zbyt wysoka
    • słaba dostępność
  • 20 czerwca 2019 o 18:30
    Kocham!
    Kolejny produkt od Alma K i kolejny hit! Uwielbiam zapach tych kosmetyków i teraz mam możliwość mieć go zawsze przy sobie. Mgiełka jest w małym opakowaniu, idealnym do torebki. Zapach białej herbaty i neroli jest genialny na lato, chociaż zwykle gustuję w intensywniejszych perfumach to jest mój ulubiony świeżak, są bardzo twałe jak na mgiełkę. Dodatkowo można kupić na promocji za ok 30zł
    MamaHZ
    3 sierpnia 2018 o 13:49
    Odświeżająca naturalna mgiełka z minerałami
    Duże zaskoczenie, bo też pierwsza moja styczność właśnie z taką mgiełka. Naturalne składniki, delikatna kompozycja zapachowa z bialej herbaty i olejku neroli który jest bardzo cennym olejkiem roślinnym. Mgiełka z przeznaczeniem do ciała i włosów.
    Zalety:
    • Odświeżająca mgiełka, relaksujący długotrwały zapach.
    Wady:
    • Szklana butelka, jak dla mnie zbyt ciężka by ją dołożyć do torebki i mieć przy sobie jako mgiełke w upalne dni.

Zobacz także inne Mgiełki do ciała