Dekoloryzatory

Colourless Hair Colour Remover Max Effect Zmywacz farby do włosów

Nasi użytkownicy zostawili 46 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

bagqins
    25 czerwca 2023 o 16:02
    Rozczarowana
    colourless max używam odkąd pojawiło się na polskim rynku, nauczyłam się na własnych błędach rzeczy, których producent nie raczył zawrzeć w instrukcji (jak np. fakt, że używanie jasnych farb krótko po użyciu dekoloryzatora spowoduje efekt odwrotny i włosy zamiast jasnego różowego wyjdą ciemne fioletowe) ale mimo wszystko zawsze do niego wracałam, bo sam efekt dekoloryzacji był zadowalający, niestety tym razem bardzo się zawiodłam, dodam też, że jest to pierwsze raz kiedy używam produktu po zmianie płynu na proszek w czym, moim zdaniem, leży cały problem. włosy rozjaśniane, farbowane farbami fryzjerskimi z wodą 3% raz na ciemny brąz, później raz czarny, puściły kolor nieznaczenie, efekt jest praktycznie zerowy, włosy nadal są czarne, mają jedynie ni to fioletowe ni to bordowe refleksy, a na grzywce, gdzie produktu mogło być trochę mniej efekt jest zerowy. robiłam prawie wszystko zgodnie z instrukcją, prawie, bo dopiero po 30 minutach podgrzewania włosów suszarką zorientowałam się, że mam folię spożywczą w domu i zawinęłam w nią włosy. Za jakiś tydzień lub dwa planuję powtórzyć zabieg i od deski do deski zrobić wszystko tak jak poleca producent, więc na pewno wrócę zdać relację. edit: zamiast tego kupilam dzisiaj colorpeel i efekt jest lepszy, ale włosy w gorszym stanie i gdybym nie była przygotowana na katastrofę skończyłaby z gumą zamiast włosów, więc wybierzcie na co stawiacie - jakoś wypłukania czy stan włosa
    Zalety:
    • nie niszczy struktury włosa, a wysuszenie jest szybko odwracalne
    Wady:
    • zapach jeszcze bardziej intensywny i drażniący niż przed zmianą na proszek
  • 3 czerwca 2023 o 22:13
    Porażka
    TL;DR: prawie nie działa, śmierdzi, drażni drogi oddechowe Mam włosy do ramion w dość dobrym stanie, "od zawsze" farbowane domowo w odcieniach czerwieni i rudości. Od dłuższego czasu farbuję zmywalnymi, ale mój naturalny kolor jest jaśniejszy od utrzymujących się resztek ciemnej czerwieni. Kupiłam Colourless z planem zmycia koloru i dania włosom odpocząć na jakieś 2-3 tygodnie. Przyznaję, że nie czytałam recenzji wcześniej, a teraz aż założyłam konto, żeby napisać swoją (i kupiłam suszarkę). Nie robiłam testu na skórze wcześniej, spodziewałam się nieprzyjemnego zapachu, ale nie aż tak - mieszałam przy otwartym oknie, zaczęłam kaszleć i na dekolcie pojawiły się czerwone plamy (zignorowałam, bo nie miałam pewności, czy nie było ich wcześniej- ale nie, potem zniknęły). Proszek do bazy wsypuje się średnio, fatalnie się miesza, ale mieszanka jest całkiem wydajna, nie szczypie w skórę głowy, nie spływa. Po godzinie trzymania i podgrzewania suszarką zgodnie z instrukcją, już w trakcie zmywania widziałam, że efekt kiepski, bo włosy dalej mieniły się czerwonymi refleksami a woda była w zasadzie czysta 9a przynajmniej nie bardziej czerwona, niż przy regularnym myciu). W trakcie wmasowywania i zmywania dwukrotnego drugiej substancji czułam, jak z sekundy na sekundę moje włosy robią się coraz bardziej szorstkie i zmierzwione, do tego trochę ich spłynęło. W tym momencie byłam przerażona, nałożyłam maskę, potrzymałam, pozwoliłam im naturalnie wyschnąć. Dramatu nie ma: kolor nie zszedł, choć wydaje się, że wyblakł trochę, mam trochę połamanych włosów, ale do przeżycia. Włosy po umyciu i nałożeniu odzywki śmierdzą :( Straciłam 53 zł - tę cenę ciężko ocenić, skoro nie działa - i jakieś 2 godziny z życia.
    Zalety:
    • Nie spływa z włosów, nie podrażnia skóry głowy
    Wady:
    • Produkt prawie nie działa
    • Wysusza włosy
    • Potwornie śmierdzi, drażni drogi oddechowe, zapach utrzymuje się na włosach
  • 12 maja 2023 o 3:18
    Tragedia
    Kupiłam ten produkt z proszkiem zamiast drugiej butelki. Jedyny efekt,jaki osiągnęłam to bardzo zniszczone włosy, które się wykruszają. Muszę je teraz ściąć. Postępowałam zgodnie z instrukcją. Nigdy więcej!!! Dodam,że pierwszy raz w życiu piszę negatywną recenzję produktu.
    Zalety:
    • Nie ma.
    Wady:
    • Zniszczone włosy.
    • Brak zmiany koloru.
    • Wstrętny zapach.
    • Cena.
  • 30 marca 2023 o 11:56
    sprawdził się
    Używa od:próbka
    dla mnie bardzo na tak. Po ponad rocznym farbowaniu na bardzo ciemny brąz po jednym zastosowaniu kolor zszedł do jasnego brązu z rudym połyskiem ale bez ani jednej plamy. Włosy miękkie w dotyku mimo że są dość zniszczone. Minus to faktycznie zapach.
    Zalety:
    • efekt końcowy
  • 30 stycznia 2023 o 0:09
    Zdecydowanie nie
    Hmm. Kupiłam ten produkt z nadzieją pozbycia się czarnego koloru z włosów do jasnego brązu , miałam nadzieje że da sobie radę ale niestety nie poradził sobie z moimi włosami. Mam cieniutkie włosy do ramion więc połowa mi starczyła na moje włosy. Użyłam zgodnie z instrukcją i efekt było widać najbardziej przy odrostach a po całości ten czarny nie był taki intensywny. Więc wysuszyłam włosy i jeszcze raz jego użyłam. W efekcie wyszedł bardzo ciemny brąz na całych włosach. Całość trochę trwała i po tym nałożyłam na włosy na 15 min. Rozjaśniacz i później go spłukałam oraz nałożyłam farbę loreal preference 6.21 ; No i ogólnie idealnie nie jest bo widac ciemniejsze pasemka ale bałam się trzymać rozjaśniacza dłużej. Ogólnie wyszło spoko ale nie sięgnę jeszcze raz po ten zmywacz farby do włosów bo efekt po nim jest znikomy, liczyłam ze nie bede musiała nakładać rozjaśniacza na całe włosy. Bo to w sumie nie o to chodzi żeby później sięgać po rozjaśniacz.
    Zalety:
    • Nie niszczy włosów
    Wady:
    • Nie działa
    • Wysoka cena
    • Strasznie śmierdzi