Tusze do rzęs

Oriflame The ONE, No Compromise Lash Styler Mascara Tusz do rzęs

• 2 lipca 2022 o 21:45
    Najlepszy
    Uźywam od lat, to najlepszy tusz jaki miałam. Wcześniej lubiłam bardzo podobny Estee Lauder Double Wear, jednak ten jest jeszcze lepszy. Podstawową zaleta jest precyzyjna szczoteczka. Nie wiem, skąd pomyśl, że duża szczota=pogrubione rzęsy. Dla mnie piękne, długie, precyzyjnie rozdzielone rxęsy mogą być zasługą wyłączne precyzyjnej szczoteczki. W tym tusza dodatkowo można dotrzeć do samej podstawy rzęs, co daje efekt delikatnego eyelinera. To jedyny tusz, po którym nigdy nie mam efektu pandy. W bonusie- tusz zmywa się ciepłą wodą, podobnie jak Double Wear właśnie czy niektóre tusze Clinique.
    Zalety:
    • Precyzyjna szczoteczka, zmywanie ciepłą wodą
  • 27 stycznia 2022 o 9:28
    Bubel nad bublami
    Zacznę od tego, że to mój trzeci już tusz z marki Oriflame. Wcześniej stosowałam dwa inne gagatki z tej firmy, które były po prostu genialne. Dlatego też byłam początkowo bardzo pozytywnie nastawiona i do tego produktu Oriflame, myśląc, iż okaże się on równie zacny, co jego poprzednicy. Niestety jakże mylne było to założenie, bo ów The One to zwykły bubel, który tak niemiłosiernie skleja rzęsy, że to aż woła o pomstę do nieba... Nieważne jak ostrożnie bym nakładała mazidło i jak uważnie bym włoski przeczesywała - to i tak się one skleją i zlepią w istne kołtuny. Nie wiem, czy to jest wina formuły, czy tej mini szczoty... Fakt jest taki, że tuszem tym nie da się po prostu wykonać estetycznego makijażu oka w żaden sposób. Próbowałam kilka razy nakładać produkt szczoteczką z innego tuszu. Coś tam faktycznie było lepiej, ale co z tego, skoro po kilku godzinach od aplikacji tusz zaczął się kruszyć i osypywać... robiąc ze mnie pandę. Chyba już dawno nie trafiłam na tak felerny specyfik do makijażu rzęs, na wspomnienie którego mam aż ciarki wstrętu. Jedyny plus, że mazidło mnie nie podrażniło, ani nie uczuliło. I na tym pozytywy się kończą. Całe szczęście, że nie kupiłam tego tuszu w cenie regularnej, tylko gdzieś na promocji, bo te wydane niepotrzebnie 30 zł, by mi się śniło aż do dziś. Nie polecam!
    Zalety:
    • czarność
    Wady:
    • sklejanie rzęs, wysoka cena, brak efektów
  • 23 października 2020 o 16:51
    Coś poszło nie tak..
    Miałam już kilka tuszów z Oriflame, jedne były lepsze , drugie gorsze no i postanowiłam wypróbować również ten. Produkt zamknięty w czerwonym opakowaniu, dodatkowo mamy na nim napisy. No i przechodzimy teraz do szczoteczki, uwierzcie gdy go otwarłam i zobaczyłam czym mam malować rzęsy to zdębiałam, zastanawiałam się czy ktoś się nie pomylił, bardziej przypomina szczoteczka do czesania brwi. Oczywiście wypróbowałam ta szczoteczkę i dla mnie klapa po nałożeniu rzęsy były oblepione tuszem , nie były rozczesane, wyglądały paskudnie. Po nałożeniu produktu inna szczoteczką było wporządku , rzęsy były ładnie rozdzielone, tusz to głęboka czerń, a na takim produkcie mi zależało, dodatkowo zauważyłam, że rzęsy są dłuższe, efekt naprawdę zadowalający, ale niestety po 3-4 godzinach można zauważyć osypywania się produktu, trwałość pozostawia wiele do życzenia, a żadna z nas nie chce efekty pandy pod oczami. .
    Zalety:
    • głęboka czerń
    • wydłużył rzęsy
    Wady:
    • szczoteczka to jakieś nieporozumienie, a nie po to kupuje się tusz żeby używać do niego innej niż ta która jest do niego dołączona
    • osypuje się , słaba trwałość
    • cena regularna nie do przyjęcia , są o wiele lepsze tusze za mniejsze pieniądze
    U konsultantki
    Molczi
    8 czerwca 2020 o 2:19
    Czy tam jest jakaś szczoteczka?
    Po otwarciu chciałam sięgnąć po lupę... Moim oczom ukazał się jakiś patyczek cały w grudkach, włoski w ogóle nie były widoczne, ale dałam temu szansę. Rzęs wcale nie podkreślił, a nałożyłam 3 warstwy. Strasznie się kruszy, jest nietrwały.. Nie wiem, może zrobiłam coś źle, lub to zwykły bubel?
    Zalety:
    Wady:
    • Mikroskopijna szczoteczka oklejona ciężkim tuszem
    • Kruszy się
    • Nie podkreśla rzęs
    • Skleja rzęsy
    • Piecze w oczy
    • Ciężko się zmywa
  • 14 lutego 2020 o 10:36
    dramat
    Ten tusz ma oryginalną szczoteczkę- jest to wąska spiralka z bardzo krótkim włosiem. Nie robił nic fajnego. Jeśli nakładałam cienką warstwę, rzęsy wyglądały jakby wcale nie były pomalowane. Gruba warstwa sklejała i nie dawała się rozłożyć i wyglądało to tragicznie. Ciężko było nim zrobić fajny efekt na rzęsach. Kiedy malowałam nim rzęsy musiałam później poprawiać innym tuszem. Oddałam go siostrze, może jej się sprawdzi. Ja żałuję, że go kupiłam. Producent w opisie produktu nieźle pofantazjował!

Zobacz także inne Tusze do rzęs