Żele pod prysznic

Make Me Bio Orange Energy Żel pod prysznic

Make Me Bio Żel pod prysznic Orange Energy 300ml

• 13 sierpnia 2024 o 19:17
    Dobry żel, który spełnia swe zadanie
    Żel pod prysznic od marki Make Me Bio to kosmetyk zamknięty w prostą butelkę o pojemności 300 ml z zamknięciem na klik. Szata graficzna jest bardzo prosta, z grafiką pomarańczy i bez zbędnych dodatków. Barwa żelu jest delikatnie żółta, a konsystencja rzadka, lejąca. Zapach bardzo delikatny, pachnie przyjemną pomarańczą, nie jest to zapach sztuczny. Żel pod prysznic ma dobry skład, jak opisuje producent zawiera wysoką zawartość składników pochodzenia naturalnego. Jest to kosmetyk, który nie wysusza skóry. Dobrze oczyszcza skórę, odświeża ją i dobrze się pieni, oczywiście w zależności od stopnia użycia. Żel jest bardzo wydajny, mimo swej rzadkiej konsystencji.
    • odświeża
    • nie wysusza
  • 17 stycznia 2021 o 11:54
    Orzeźwiająca pomarańcza
    Żel pod prysznic mogłoby się wydawać, idealny dla mnie. Szczególnie przyciąga mnie wzmianka w opisie o tym, że działa rozjaśniająco i pomaga zwalczać przebarwienia. Niestety pod tym względem żadnego efektu nie zauważyłam, a wielka szkoda, bo nierówny koloryt to mój mały-wielki problem, na który nadal szukam rozwiązania. Nie spodziewałam się jednak tego po żelu pod prysznic. Na etykiecie na butelce na szczęście nie ma o tym mowy - na plus, bo nie lubię przyciągających sloganów, które nic nie są warte. Żel z pewnością działa odświeżająco i pobudza skórę. Nadaje jej energii spełniając swoje podstawowe funkcje - oczyszczające. Dobrze domywa ciało. Nie wysusza oraz nie podrażnia. Używałam przy depilacji, gdzie często pomarańcza niekorzystnie wpływa na skórę, podrażniając ją. W moim przypadku nic takiego się nie stało, skóra nie była nawet zaczerwieniona. Konsystencja żelowata, dobrze się rozprowadza, ale nie pieni się jakoś obficie. Jeśli chodzi o zapach to nie przekonuje mnie specjalnie. Pachnie za to naturalnie, jak świeżo wyciskane pomarańcze, ja osobiście nie jestem fanką tego owocu w kosmetykach, ale to oczywiście kwestia gustu. Opakowanie bardzo wygodne, nie za duże - poręczne. Zamykanie szczelne, więc woda nie wlewa się do środka. Dozowanie ok. Płyn nie leci w nadmiarze. Butelka jest ciemna, lekko prześwitująca, dzięki czemu widać zawartość produktu. Jest średnio wydajny. Uwagę z pewnością przykuwa ładne opakowanie kosmetyku.
    Zalety:
    • nie wysusza
    • nie podrażnia
    • domywa
    • orzeźwia i odświeża skórę
    • ładne, wygodne opakowanie
    Wady:
    • słabo się pieni
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 13 stycznia 2021 o 14:02
    Pięknie pachnie
    Żel ma bardzo orzeźwiający zapach dopiero co zrobionego soku z pomarańczy. Konsystencja jest żelowa, jak dla mnie opakowanie mogłoby być z pompką ponieważ wtedy łatwej by było nabrać odpowiednią ilość produktu. Żel ładnie oczyszcza skórę i pozostawia ją gładką i nawilżoną. Polecam wypróbować jednak jak dla mnie jest trochę za drogi jak na żel pod prysznic takiej pojemności.
  • 13 września 2020 o 20:34
    Fajny
    Dosyć fajny żel pod prysznic. Ładnie pachnie. Taką delikatną pomarańczą z mandarynką. Konsystencja jest żelowa lekko zbita, może nie galaretkowa, ale lekko ją przypominająca. Trzeba uważać z dozownikiem, bo często wyciska się za dużo produktu. Po czasie nauczyłam się go odpowiednio dawkować. Pieni się lekko, więc wielbiciele piany nie będą zadowoleni. Skóra po jego użyciu nie jest wysuszona,nie swędzi, nie wymaga codziennego balsamowania. Takie jedno zastrzeżenie mam. Niby myje dokładnie, ale mam wrażenie, że zbytnio nie odświeża. Mógłby być mniej delikatny. Ale nie jest to cecha, która go skreśla. Chętnie wypróbuję inny zapach z tej serii żeli. Niestety produkt nie należy do wydajnych.
  • 27 czerwca 2020 o 12:37
    W porządku
    Żel pod prysznic Make me Bio jest pierwszym produktem tej marki, jakiego miałam okazję używać. Żel ma przepiękny, pomarańczowy, intensywny zapach - bardzo energetyzujący, zdecydowanie poprawia humor w ciężkie poranki. Ma standardową konsystencję, nie zbyt płynną i nie zbyt gęstą. Dobrze się rozprowadza i jest bardzo wydajny, również bez problemy się spłukuje. Żel jest średniej mocy. Zawiera silny, anionowy detergent Sodium Coco-Sulfate oraz delikatne, łagodzące jego działanie Cocamidopropyl Betaine i Decyl Glucoside. Żel bardzo mocno oczyszcza skórę, ale też nie zauważyłam po nim specjalnego podrażnienia czy wysuszenia (w każdym razie, na pewno nie jest to łagodny produkt). Ogólnie, pod kątem także innych składników, skład jest ładny. Polecam, choć dla bardzo wrażliwej skóry może być zbyt silny - ja np. mam atopową skórę na nogach i na nogi go nie używam.
    Zalety:
    • Skład
    • Dobrze oczyszcza
    Wady:
    • Może być za silny na zbyt przesuszone partie ciała

Zobacz także inne Żele pod prysznic