Maseczki klasyczne

Bielenda Cloud Mask Merry Berry, Bąbelkująca maseczka detoksykująca

Bielenda Cloud Mask Bąbelkująca Maseczka Detoksykująca Merry Berry

• 16 lutego 2024 o 17:56
    Owocowa pianka oczyszcza i odświeża
    Używa od:próbka
    Zakupiłam tę maseczkę przez stronę internetową jednej z drogerii w pakiecie z kosmetykami w promocyjnych cenach ale z długą datą bo lubię korzystać z takich ofert i kosztowała mnie ona naprawdę niewiele ale wiele dała frajdy i mile zaskoczyła.Zawartość saszetki jest niewielka a jej cena regularna jest dość duża jak za jeden zabieg w takiej formie ale po wypróbowaniu uważam że warto sobie zafundować takie miłe oczyszczenie i tymczasowe odświeżenie naszej cery.Po nałożeniu kosmetyku o bardzo delikatnej konsystencji zaczyna się magia i przemiana w słodko pachnącą piankę która przyjemnie musuje i łaskocze naszą skórę oczyszczając ją i porządnie nawilżając.Skład jest bogaty w wyciągi z owoców jagodowych oraz węgiel a więc naturalne środki detoksykujące które świetnie wzbogacają naszą skórę od zewnątrz aby była czysta i promienna.Więc nie dodam nic więcej jedynie polecam aby wypróbować.
    Zalety:
    • Produkt w bardzo ciekawej formie o dobrym naturalnym składzie i działaniu dla skóry
    Wady:
    • Cena za jedną saszetkę bez promocji jest dość spora
  • 5 listopada 2023 o 18:18
    Fajny masażyk dla twarzy
    Maseczka ma bardzo przyjemne opakowanie w postaci chmurki. Wybrałam zapach Merry Berry - koktajl jagód acai z dodatkiem maliny I żurawiny. Bardzo ładnie pachnie. Po otwarciu ma konsystencję bardziej żelową, po nałożeniu na twarz po ok 2 minutach zaczyna bombelkowac. Uczucie fajne, relaksik ???? mnie takie maseczki bardzo laskocza, tym razem było podobnie. Mozna powiedzieć- bardzo przyjemny masaż dla twarzy. Później wystarczy wklepać w twarz jak krem, a następnie przemyć twarz woda. Cera odzyskuje Świeżość, mlody wygląd:) Czuć oczyszczenie.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Efekt masażu twarzy
    • Twarz oczyszczona
    • Dostepnosc
  • 21 września 2022 o 22:11
    Urocza, przyjemna i relaksująca maseczka
    Używa od:próbka
    Maseczkę o uroczej nazwie Merry Berry od marki Bielenda otrzymałam w wizażowej paczce dla recenzentki miesiąca. Bardzo dziękuję redakcji Wizaż.pl za to wyróżnienie :) Takie jednorazowe maseczki traktuję zawsze jako miły dodatek, który pomaga mi umilić sobie tych kilka samotnych wieczornych minut w łazience (przy dwójce małych brzdąców ciężko znaleźć więcej czasu), więc postanowiłam ją oczywiście szybko wypróbować. Produkt znajduje się w uroczym opakowaniu, może trochę infantylnym ale słodkim- mianowicie jest to saszetka w kształcie uśmiechniętej biało-niebieskiej chmurki. W jej wnętrzu znajduje się maseczka o gęstej żelowej konsystencji w pięknym lazurowym kolorze. Maseczka nie spływa z twarzy podczas aplikacji, w związku z tym nie ma obaw o ubrudzenie ubrania. Jeśli chodzi o zapach, to intensywna woń jogurtu o smaku owoców leśnych. Zauważyłam, że maseczka zmienia stan skupienia podczas działania. Brzmi to pewnie dość pokrętnie lecz spróbuję to objaśnić. Aplikując ma ona formułę gęstego niebieskiego żelu (stan nr 1), po kilku sekundach od kontaktu ze skórą zaczyna się delikatnie pienić i ilość tej piany stopniowo przybiera (2), by na ostatnim etapie wmasowywania kosmetyku w twarz stać się bardzo delikatną kremową substancją (3). Bardzo to wszystko dziwne i nie mam pojęcia, jak to się dzieje, że właśnie takie etapy przechodzi ten produkt, niemniej jednak zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie. W momencie przeistoczenia żelu w bąbelkową pianę moja skóra odczuwała to jako bardzo miłe, delikatne łaskotanie (nie mylić ze szczypaniem). Uczucie było bardzo miłe i trwało ok. 7 minut, a gdy ustało wmasowałam maseczkę w skórę, a następnie zmyłam. Co ciekawe, początkowo żel był lazurowo-niebieski, a po spienieniu się nagle stał się biały. Magia! Maseczka zmyła się bez problemu i pozostawiła moją skórę rozświetloną i ładnie zmatowioną. Następnie zaaplikowałam mój krem nawilżający na noc. Nie jestem w stanie stwierdzić działania detoksykującego po jednorazowym użyciu maseczki, jednak efekt po jej zmyciu bardzo mi się podoba. Nie wiem, czy to tylko moje wrażenie, ale wydaje mi się, że wyglądałam po jej zmyciu młodziej... Rozjaśnia, odświeża i rozświetla cerę. Dodam, że kosmetyk nie wywołał u mnie podrażnień, zaczerwienień, czy innych niepożądanych efektów. "Chmurkową" Merry Berry oceniam jako uroczą, przyjemną w użyciu i relaksującą maseczkę do twarzy. Szkoda tylko, że saszetka starcza na jedno użycie i nie można kupić większego opakowania. Widziałam ją kiedyś w drogerii, więc chętnie jeszcze kiedyś po nią sięgnę. Korci mnie też perspektywa przetestowania jej innych wariantów. To miła odskocznia od standardowych maseczek i masek w płachcie. Polecam.
  • 9 sierpnia 2022 o 20:23
    Fajne bąbelki ale żadnego działania
    Maseczka ma urocze opakowanie w kształcie chmurki, ale miałam kłopoty z jej otwarciem i musiałam sobie pomóc nożyczkami. Produkt ma niebieskawy kolor i żelową konsystencję. Po nałożeniu zaczyna się zamieniać w pianę. Towarzyszy temu przyjemny, delikatny i słodki zapach. Piana (bąbelki?), jest bardzo fajna. Trochę łaskocze, ale wygląda to ciekawie. Szkoda, że to tyle jeżeli chodzi o tą maseczkę. Ładnie wygląda ale u mnie nie ma żadnego widocznego działania. Użycie jej było ciekawym doświadczeniem ale nie kupię jej ponownie.
  • 21 lipca 2022 o 23:31
    Cloud is very nice!
    Maska, która po wyjęciu z opakowania jest barwy niebieskiej, zmienia się z żelu na krem a po chwili bąbelkuje i rośnie piana na twarzy ???? Momentami swędzi skóra, ale to normalny, naturalny proces. Lekka jak chmurka maseczka detoksująca o zapachu jagód przeniosła mnie w bajeczny świat ???? Jest to maska, która bawi, masuje, dotlenia, regeneruje, odświeża. Kiedy piana podwoi swoją objętość, należy wklepać ją w skórę twarzy, słychać taki syk, od razu zmienia się w krem, który szybko wchłania się bez lepienia - mega sposób na odprężenie