Tusze do rzęs

Alterra Max Lash Booster Mascara Wydłużająco-pogrubiający tusz do rzęs

Tronina
    24 lutego 2023 o 0:24
    Jest, ale jakby go nie było :)
    Tusz, który nie robi na rzęsach kompletnie nic. Nie pogrubia, nie wydłuża, nie nadaje koloru. Ma fajną szczoteczkę, szkoda tylko, że nie można wykorzystać jej potencjału :)
  • 24 czerwca 2022 o 18:20
    Fajny na co dzień
    Mam kolor brązowy Dark Brown 02. Na co dzień nie nakładam makijażu, a chciałam coś, co delikatnie podkreśli rzęsy. I ten tusz dokładnie taki jest. Daje delikatny efekt przyciemnionych rzęs, ale w porównaniu do Max Factor 2000 Calorie bardzo ładnie rozczesuje włoski i je wydłuża. Dla mnie daje bardzo fajny, naturalny efekt, chociaż trochę brudzi powiekę i rozmazuje się na dolnej powiece. Niestety nie jest wodoodporny, co jest jego jedyną wadą.
    Zalety:
    • Kolor!!
    • Pięknie rozczesuje
    • Wydłuża
    Wady:
    • Rozmazuje się na dolnej powiece
    ebena
    26 kwietnia 2022 o 11:20
    rozmazuje sie i opada
    Kupiłam bo lubię kosmetyki Alterra maja naturalny skład i dobre ceny. Niestety ta maskara to jeden z tych nieudanych kosmetyków Alterry. ładnie sie rozprowadza, fajnie rozdziela rzęsy ale niestety strasznie sie rozmazuje po paru godzinach tusz jest rozmazany na około oczu, opada z rzęs. Jedynym rozwiązaniem było pomalowanie rzęs pierwszej warstwy jakimś trwałym tuszem potem Alterra i ostatnia warstwa tez trwały tusz
    • sklad
    • ładnie pokrywa
    • rozdziela rzęsy
    Wady:
    • rozmazuje się
    • opada z rzęs
    • nietrwały
  • 11 sierpnia 2021 o 20:24
    Przeciętniak
    Nie wiedziałam, że Alterra ma w ofercie kosmetyki makijażowe, to też zdziwiłam się gdy ujrzałam ich stojak w Rossmannie. Co jakiś czas daję szansę tuszom do rzęs z nieco bardziej przyjaznym składem. Sam tusz nie jest jakiś tragiczny. Nadaje rzęsom kolor, nieco je wydłuża, ale super pogrubienia też nie zauważyłam. Efekt jaki uzyskujemy jest w sam raz do delikatnego makijażu na co dzień, ale zdecydowanie nie do jakiś bardziej skomplikowanych stylizacji czy też na większe wyjścia. Dodatkowo ma tendencję do kruszenia się w ciągu dnia, więc trzeba co jakiś czas kontrolować sytuację w lusterku. To co też dla mnie jest minusem, to brak trzymania skrętu, przez co szybko mi oklapują rzęsy. Jeśli chodzi o samą szczoteczkę, to jest ona dla mnie dość zwykła, domyślna wręcz. Rozczesuje rzęsy, nie ciągnie ich, ale też jakoś szału nie ma. Na szczęście formuła tuszu nie powoduje u mnie żadnych reakcji alergicznych jak łzawienie czy szczypanie gdy dostanie się do oka, także za to plus. Zużyłam do końca, tragedii nie było, ale też nie zachwycił mnie niczym, wątpię abym sięgnęła po niego ponownie.
    Paenka
    27 maja 2021 o 12:26
    Naturalny efekt
    Tusz kupiłam ze względu na dostępny kolor - dark brown oraz obietnicę naturalnego składu. Po użyciu stwierdzam, że efekt jest bardzo naturalny, raczej nie wydłuża ani nie pogrubia. Po prostu podkreśla i koloruje rzęsy co mi jako blondynce, jak najbardziej odpowiada, bo oprawę oczu mam bardzo jasną i nie lubię dramatycznego wyglądu rzęs. Szczoteczka trochę "puchata" wiec początkowo umalowanie kącików oczu może być kłopotliwe, ale za to włosie w ogóle nie skleja rzęs! Za to ogromny pozytyw. To, co najbardziej mnie zdziwiło to zapach tego tuszu... jakby zapach pączków. Na początku drażnił mnie ale w sumie przyzwyczaiłam się.
    • dostępność koloru brązowego
    • naturalny skład
    • naturalny efekt
    • nie kruszy się
    • szczoteczka nie skleja rzęs
    Wady:
    • zapach pączków, który może przeszakdzać ;)
    • jeśli komuś zależy na obietnicy producenta co do wydłużenia i pogrubienia to niestety ale tu się rozczaruje