Kremy i maski do rąk

Natura Siberica Wild Siberica, Faroe Islands, Strenghtening Nail & Hand Cream Wzmacniająct krem do rąk i paznokci

• 20 maja 2022 o 12:08
    Jeden z najlepszych kremów do rąk
    Krem kupiłam zachęcona pozytywnymi opiniami jakie znalazłam w sieci. Marka firmy też była kusząca, jako że jestem zadowolona ze wszystkich kosmetyków Natura Siberica jakie przyszło mi do tej pory używać. Krem ma dość zwięzłą konsystencję, a mimo to świetnie się rozprowadza. Wchłania się niemal natychmiastowo i sprawia, że skóra dłoni jest elastyczna, odżywiona i jakby lekko świeciła się od zdrowia. Krem sam w sobie ma delikatny zapach mieszanki kwiatów róży, kadzideł i ziół. Bardzo ładny i nie obraziłabym się gdyby Natura Siberica stworzyła perfumy o takim zapachu. Na dłoniach zapach zmienia się w bardziej trawiasty, jednak jest to zapach bardzo delikatny. Krem jest wielozadaniowy: poprawia nie tylko stan skóry dłoni, ale także skórek i paznokci. Jest to perfekcyjny kosmetyk dla tych, którzy mają przesuszoną skórę dłoni i chcą w szybki i skuteczny sposób naprawić ten stan. Dużym plusem jest również to, że krem natychmiastowo się wchłania.
    Zalety:
    • W trybie ekspresowym rozprawia się ze spierzchniętą czy przesuszoną skórą dłoni.
    • Uelastycznia i odżywia skórę.
    • Dodaje dłoniom zdrowego blasku.
    • Poprawia stan paznokci i skórek.
  • 8 maja 2021 o 22:37
    Panie i Panowie, mamy ideał
    Od zarania dziejów nienawidziłam smarować rąk kremem. Tłusta, lepka warstwa utrzymująca się przez kilkanaście minut sprawiała, że musiałam czekać bezczynnie aż całość się wchłonie i palce przestaną mi się ślizgać po klawiaturze czy długopisie. Był to zatem jedynie przykry obowiązek wykonywany po to, by nawilżyć popękaną i zniszczoną detergentami skórę. I wtedy pojawił się on - krem Natura Siberica. Zbawca skóry moich rąk. Kupiłam go na wyprzedaży w Lidlu za kilka złotych, nie zdając sobie sprawy jaki skarb niosę do domu. Niepozorna metalowa tubka o dość ciemnej szacie graficznej (nada się i dla mężczyzn!) skrywa lekki krem o lejącej konsystencji. Bardzo łatwo wsmarowuje się go w skórę, błyskawicznie się w nią wchłania i jedynym, co po sobie pozostawia, jest aksamitny film, który nie jest tłusty ani lepki. Wystarczy minuta i można wracać do poprzednich zajęć. Krem bardzo skutecznie nawilża i ujędrnia skórę na dłoniach - po kilku dniach regularnego stosowania staje się ona widocznie napięta, gładka i błyszcząca. Dobrze zabezpiecza ją przed wpływem różnych wysuszających czynników. Z powodu swojej lekkiej konsystencji może jednak okazać się niewystarczający podczas mrozów, gdy skóra wykazuje skłonności do pierzchnięcia. Osoby borykające się z bardzo suchą skórą rąk również nie znajdą w nim dostatecznego sprzymierzeńca - jego formuła nie zastąpi tłustego, regenerującego kremu. Wszystkim pozostałym, zabieganym i nie przepadającym za tłustym filmem na dłoniach - zdecydowanie polecam.
    Zalety:
    • Delikatny, lekko ziołowy zapach
    • Nie pozostawia tłustej warstwy na skórze
    • Błyskawicznie się wchłania
    • Świetny, naturalny skład
    • Wydajny
    Wady:
    • Wysoka cena
    kamoni7
    7 października 2020 o 18:53
    Dobry skład, niezłe działanie
    Krem zapakowany jest w tekturowe pudełko, na którym nalepiona została naklejka z informacjami w języku polskim. Natomiast sam produk znajduje się w metalowej tubce, która zamykana jest małą, plastikową zakrętką. Przyznam, że nie lubię takich opakowań. Są niewygodne, zwłaszcza że krem posiada konsystencję w kierunku lejącej i potrafi zsunąć się z dłoni, a mała zakrętka lubi uciekać z rąk. W kremach do rąk zdecydowanie jestem fanką opakowań z zamknięciem typu "klik". Krem posiada świeży, w miarę ładny zapach, z wyczuwalną męską nutą. Zapach nie utrzymuje się długo na skórze, szybko ulatnia się. Szata graficzna utrzymana jest w ciemnych barwach. Trochę to wprowadza w błąd, ponieważ według mnie sugeruje, że mamy do czynienia z produktem dedykowanym mężczyznom. Krem zawiera takie substancje pielęgnujące jak: olej rycynowy, ekstrakt z alg brązowych, ekstrakt z żeń - szenia syberyjskiego, ekstrakt z bodziszka syberyjskiego, ekstrakt z wrzosowca syberyjskiego, ekstrakt z pępawy syberyjskiej. Krem łatwo się rozsmarowuje. Wchłania się szybko. Nie tłuści rąk. Nie zostawia żadnego filmu. Jest bardzo komfortowy w użyciu. Szybko przynosi ukojenie suchej skórze. Nawilża, zmiękcza i wygładza. O dziwo rzeczywiście trochę wzmacnia paznokcie. Moje paznokcie są słabe, więc szybko zaobserwowałam różnicę w ich stanie. Dzięki niemu mniej się łamią i rozdwajają, zdecydowanie są mocniejsze. Zalety: +nawilża, +wzmacnia paznokcie, +szybko się wchłania, +nie zostawia tłustej warstwy, +skład, +/-konsystencja (troszeczkę za rzadka), +zapach, +wydajność. Wady: -opakowanie, -dostępność.
  • 2 stycznia 2020 o 7:48
    Tak, tak, tam
    Pierwsze miejsce w kategorii iealna konsystencja kremu do rąk. Mamy zwycięzcę! Krem od Natura Siberica jest dość drogi, ok 23 zł, ale warty swojej ceny. Delikatna, aksamitna, nietłusta konsystencja, a przy tym jest moc. Szybko się wchłania, ale zostawia nieprzeszkadzający, delikatny film. Skóra robi się jakby grubsza, wypełniona. Pomaga najbardziej przesuszonym i spierzchniętym dłoniom. Nie wymaga wcierania, długiego rozprowadzania. Aplikuje się szybko i tak też działa. Zapach męski. Ale fajny. Polecam, bez wad.
  • 1 stycznia 2020 o 17:33
    Specyficzny zapach
    Krem do rąk Natura Siberica znalazłam przypadkiem w Lidlu.Wiem że ta firma ma dobre składowo produkty więc zdecydowałam się na zakup. *Cena była dość wysoka jak na krem bo 15zł za 75ml *Podoba mi się opakowanie -aluminiowa tubka z mała nakrętką ,grafika przypomina mi szatę graficzną męskich produktów tej firmy *Konsystencja-- nie spływa z dłoni, szybko się wchłania, nie pozostawia tłustej warstwy *Zapach-pierwsze wrażenie przypomina mi zapach kwiatów w kościele, pogrzebowych :) jest dość mocny i długo się utrzymuje.Z czasem spodobał mi się. *Działanie-producent oznajmia że krem ten wzmacnia paznokcie- nie zaobserwowałam tego, mam z natury mocne paznokcie Dobrze nawilża skórę i łagodzi podrażnienia ale nie daje mocnego odżywienia skóry, dla mocno spierzchniętych dłoni jest za słaby,nie stanowi takiego kompresu ochronnego jak lubię w kremach.Zauważyłam za to efekt odmłodzenia i ujędrnienie skóry *Skład-wielki plus za naturalne ekstrakty roślinne , zawiera 98,96% składników pochodzenia naturalnego i ma certyfikat Cosmos Natural.W składzie m.in. masło shea, olej rycynowy, algi, żeń-szeń *Kosmetyk jest wydajny i starcza na długo Produkt godny polecenia.
    • skład
    • aluminiowa tubka
    • szybko się wchłania
    Wady:
    • zbyt mało odżywczy dla wymagających