Kremy i maski do rąk

Marion Hand Care Funny Animals, Krem do rąk nawilżający `Arbuz`

• 31 lipca 2024 o 15:22
    Bardzo przyjemny ..... i przyznajcie, że uroczy !
    Kremy do rąk schodzą u mnie w ogromnych ilościach ! Jak już kiedyś wspominałam, mam kremy w każdym miejscu ! Dosłownie każde pomieszczenie w domu ma swój krem, każda torebka ma swój krem i moje miejsce pracy też ma swój krem ! Na ten uroczy natrafiłam kiedyś w naturze, kosztował około 5 złotych, więc pozwoliłam sobie na takie rozpieszczenie:). Mam suche dłonie, które wymagają ciągłego nawilżania. Preferuję kremy, które nie pozostawiają lepkiej warstwy na skórze i miło, gdyby ładnie pachniał. Krem od Marion ma urocze opakowanie, które skłoniło mnie do zakupu. Słodki kotek z arbuzem w łapkach to coś, czemu nie potrafię się oprzeć! Opakowanie wykonane jest z miękkiego plastiku, nie miałam problemów z wydobyciem go aż do samego końca. Konsystencja jest taka w sam raz, nie za gęsta nie za rzadka. Krem jest biały i ma delikatny zapach arbuza, który szybko się ulatnia. Kosmetyk jest dosyć wydajny, wystarczy go niewiele, aby pokryć nim całe dłonie. Po aplikacji odczuwam tak jakby 'efekt niewidzialnej rękawiczki', co zawdzięczamy silikonom w składzie. Warto też zwrócić uwagę, że mamy w składzie bardzo dobroczynne substancje naturalne, takie jak : masło shea, olej z awokado czy ekstrakt z arbuza. Krem przyjemnie nawilża i otula przesuszone dłonie. Nie mamy tu do czynienia z jakimś mega powalającym efektem ochronnym, wiec krem idealnie sprawdzi się w lato, kiedy zależy nam na szybkim wchłanianiu i delikatnej ochronie dłoni. Nie mam mu nic do zarzucenia! Używałam go od początku lipca i teraz, gdy już się kończy chyba będę za nim tęsknić. Gdy spotkam inne warianty z przyjemnością po nie sięgnę! Polecam !
    Zalety:
    • przyjemnie i delikatnie zwilża, idealny na lato
    • daje efekt ' niewidzialnej rękawiczki'
    • ciekawy skład
    • niska cena
    • szybko się wchłania i nie pozostawia lepkiej warstwy na dłoniach
    • ładnie pachnie, ale zapach jest bardzo ulotny
    • bardzo optymalna konsystencja
    Drogeria Natura
  • 17 stycznia 2023 o 21:39
    Dla niewymagających rąk jest całkiem przyjemny
    Do zakupu zachęciło mnie opakowanie oraz przystępna cena, cała seria Funny Animals składa się z przeuroczych opakowań, ale wariant nawilżający najbardziej mnie zainteresował. Zapach arbuzowy, nieco chemiczny i dla mnie nieco mdlący. Pozostaje na dłoniach do całkowitego wchłonięcia, potem jest delikatnie wyczuwalny. W kwestii wchłaniania to czas zależy od poziomu suchości rąk, bardzo suche to zajmuje około 3-5minut, mniej suche to czas się wydłuża itd. Nakładany w małej ilości ładnie się wchłania, inaczej pozostawia tłusty, lepkawy film. Formuła kremu jest lekka o białym kolorze. Nie mam zbytnio problemu z dużym przesuszaniem rąk, więc dla mnie działanie jest adekwatne, rzadko po niego sięgam i dla mnie się nie kończy. Aczkolwiek nie uważam aby długotrwale nawilżał, za to krem zmiękcza oraz wygładza naskórek. Do przesuszonych rąk raczej będzie za słaby, sama miewam czasem mocno suche dłonie i wyczuwam potrzebę ponownego użycia.
  • 12 lipca 2022 o 15:27
    ma urocze opakowanie
    Krem mieści się w uroczym szarym opakowaniu z grafiką kotka z arbuzem. Opakowanie to miękka tubka, która jest zamykana nakrętką. Nie jest to zbyt wygodne, wolę zamykanie na klik przy tego typu produktach. Krem ma dosyć treściwą konsystencję, która bardzo dobrze się rozprowadza. Na wchłonięcie kremu trzeba chwilę poczekać, najpierw na skórze zostaje tłusty film, ale później się on wchłania. Krem daje ukojenie skórze i dobrze nawilża skórę, ale na krótko. Mam suchą skórę dłoni i już po kilku godzinie muszę aplikować krem na nowo. Myślę, że na mniej wymagającej skórze sprawdził by się lepiej. Krem ma słodki zapach arbuza, który jest bardzo przyjemny. Unosi się już po odkręceniu kremu, a potem zostaje przez krótki czas na skórze dłoni. Produkt jest całkiem wydajny.
  • 26 grudnia 2021 o 13:37
    Słaby
    Kosmetyk zamknięty jest w opakowaniu w postaci odwróconej tubki wykonanej z miękkiego plastiku. Zakrętka pozwala na trzymanie tubki w pionie, aby kosmetyk gromadził się u wyjścia tubki. U mnie nie ma to znaczenia, ponieważ i tak noszę go w torebce. Krem do rąk to kosmetyk, który zawsze mam przy sobie ze względu na skłonność mojej skóry do przesuszania. Dłonie muszę kremować po każdym myciu, w przeciwnym razie pojawia się nieprzyjemne uczucie suchości. Szczerze mówiąc za kupno tego kosmetyku odpowiada właśnie jego opakowanie. Grafika jest tak urocza, że nie mogłam się nie skusić na jego zakup :). Niestety działanie kremu nie jest tak zachwycające jak jego opakowanie. Krem jest lekki, łatwo się rozprowadza i szybko wchłania. Przynosi ulgę, ale tylko na chwilę. Nawilża skórę powierzchownie i na krótko. Szybko z powrotem staję się ona przesuszona. Nie sięgnę po niego drugi raz i raczej po inne wersje również. Przy moich problemach ze skórą potrzebuję skuteczniejszych kosmetyków.
  • 18 czerwca 2021 o 7:52
    Fajny lekki krem
    Krem kupiłem ze względu na opakowanie, które podoba się chyba każdemu- widoczny jest tu zwierzak (najprawdopodobniej kotek) trzymający w łapkach arbuza. Warto wspomnieć, że miękką tubkę można postawić na głowie. Zapach kremu - jak już wspominał ktoś wcześniej - bardziej kojarzy się mi z melonem niż z arbuzem. Jest on bardzo przyjemny, owocowo- świeży, idealny na zbliżający się okres wakacyjny. Trudno mi ocenić, czy krem sprawdzi się na bardzo wymagającej i bardzo przesuszonej skórze dłoni. Ja takiej nie mam, więc jestem z niego bardzo zadowolony. Krem ma dosyć treściwą, ale bynajmniej nie tłustą konsystencję. Wchłania się w miarę szybko (choć nie błyskawicznie), a kiedy już się wchłonie, to nie tłuści skóry, nie pozostawia na niej uczucia lepkości. Nawilża i wygładza i ten stan utrzymuje się dosyć długo. Na tę porę roku jest idealny. Nie wiem natomiast, jak sprawdzi się w okresie jesienno - zimowym, kiedy temperatura będzie dużo niższa. Likwiduje uczucie ściągnięcia i przesuszenia. Warto kupić.
    Zalety: