Kremy pod oczy

Le Cafe de Beaute Lekki krem do skóry wokół oczu na noc `Świeżość i blask`

• 28 grudnia 2020 o 10:54
    Dobre nawilżenie
    Ciekawa sprawa, bo dopiero teraz na wizażu dowiedziałam się że to krem na noc, a całe opakowanie zużyłam jako krem pod oczy na dzień. Cóż, pasował mi i świetnie nawilżał. Nie stosowałam go za często pod makijaż, ale jeśli już tak było to dobrze mi się sprawdził. Przede wszystkim był bardzo wydajny, miał świetną konsystencję, estetyczne opakowanie i bardzo nawilżał. Skład też mi podpasował. Jedynie nie robi nic ze zmarszczkami, ale też nie spodziwałam się cudów. Jeszcze do niego wrócę, być może kolejnym razem zacznę używać go zgodnie z przeznaczniem na noc, chociaż na dzień był bardzo dobry:-)
    Zalety:
    • nawilżenie
    • skład
    • brak zapachu
    • brak redukcji zmarszczek
  • 26 lipca 2020 o 19:14
    Jeśli ktoś szuka dobrze nawilżającego kremu to TAK
    A więc tak, co obiecuje producent a co otrzymujemy: "Krem aktywnie odżywia i nawilża delikatną skórę wokół oczu, poprawia jej elastyczność, pomagając zwalczać zmarszczki mimiczne" - jak dla mnie to tylko dobrze nawilża, a dużych zmarszczek nie mam ,z tymi co mam jakoś nie widzę by coś zrobił - sprawdzi się u osób, które nie walczą z dużymi zmarszczkami "Aktywna formuła kremu zapewnia efekt liftingu, dodaje skórze wokół oczu świeżości i blasku, usuwa oznaki zmęczenia" - co to to na pewno nie, owszem jak wspomniałam wyżej krem bardzo dobrze nawilża skórę wokół oczu, ale cieni nie rozjaśnia, ani nie niweluje oznak zmęczenia - oznaki zmęczenia napewno lepiej niweluje zimny kompres pod oczami. "Ekstrakt z fiołka doskonale łagodzi i chroni skórę, sprawia, że staje się ona bardziej elastyczna, zapewnia jej zdrowy i świeży wygląd" - krem po prostu nawilża. "Ekstrakt z owoców acai posiada właściwości przeciwutleniające, wygładza skórę, nadaje elastyczność"- niczego nie wygładza, krem dobrze nawilża. "Produkt nie zawiera SLS, silikonów i parabenów" - faktycznie krem ma bardzo fajny skład. Sama zużyłam juz 3 opakowania kremu, gdyż po prostu dobrze nawilża - a tego potrzebowałam, jest wydajny i gdy posmaruję na noc pod oczy grubszą warstwę czuję takie ukojenie i ulgę. Krem jest na noc, więc tutaj oczywistością jest, że nie będzie nadawał się pod makijaż - zaznaczam, gdyby ktoś próbował go tak stosować.
    Zalety:
    • obietnic producenta jest sporo, ale to czemu nie można zaprzeczyć to fakt, że krem FANTASTYCZNIE NAWILŻA i jeśli komuś zależy tylko i wyłącznie na porządnym nawilżeniu to będzie zadowolony, reszta to takie ładne gadanie
    • krem jest bardzo wydajny
    • przyjemna kremowo-żelowa konsystencja
    • dobry naturalny skład
    • nie podrażnia, nie uczula
    • bardzo wydajny produkt
    Wady:
    • nie zmniejsza zmarszczek, cieni ani opuchlizny wokół oczu - tylko nawilża
  • 26 marca 2020 o 17:14
    To nie dla mnie
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Plusy: - spora ilość składników naturalnych - wydajność - nadają skórze miękkości i rozświetlenia - przyjemny zapach - brak silikonów, PEG-ów, parafiny, sztucznych barwników... Minusy: - zbyt tłusta konsystencja, która zapycha moją skórę - serum nie nadaje się pod makijaż (korektor się ślizga) - nawet niewielkie ilości mogą spowodować efekt przetłuszczonej skóry - okolica oka po użyciu serum lekko mnie szczypała i zaczerwieniła się. Ten kosmetyk zupełnie mi się nie sprawdził i niestety nie mogę go polecić.
    xyz955
    29 kwietnia 2019 o 20:59
    swietny krem
    Bardzo dobrze nawilża i odżywia skórę, redukcji cieni pod oczami nie zauważyłam. Krem się całkowicie nie wchłania, pozostawia uczucie jakbym nałożyła olejek, mi to akurat pasuje. Minusem opakowanie, z którego krem się wylewa
  • 17 kwietnia 2019 o 20:37
    Przyjemny, ale bez efektów
    Lubię kosmetyki tej firmy, a także szatę graficzną ich opakowań. Krem jest całkiem przyjemny w używaniu, szybko się wchłania, ma lekką konsystencję. Niestety nie zauważyłam większych efektów, które obiecywał producent.
    • szybko się wchłania
    • skład
    Wady:
    • brak efektów
    • opakowanie, mogli wymyślić coś bardziej komfortowego