Nigdy nie stawiałam na ten krok w pielęgnacji, a przynajmniej nie na stałe. Poprzednie sera, których próbowałam albo nic nie robiły, albo były zbyt agresywne dla cery. To serum mocno mnie kusiło, bo kupiłam już kilka rzeczy z resibo, które po prostu działały i odmieniły moje myślenie o kosmetykach. Skład jak najbardziej na plus, przed zakupem wahałam się jedynie przez azeloglicynę (kwas azaleinowy bardzo podrażniał moją skórę, obawiałam się, że przez to, że azeloglicyna jest jego pochodną - nie będę używała tego kosmetyku, ale okazało się nie ma żadnych problemów z podrażnieniem, nie czuję żadnego pieczenia, nie ma żadnego zaczerwienienia, super!).
Dlaczego super? Bo poza tym, że nie ma nieprzyjemnych efektów, są tez te przyjemne. Otóż bardzo pomaga mi w ujarzmieniu moich problemów z cerą, z wypryskami, jest ich mniej, szybciej się goją, przebarwienia po trądziku stają się jaśniejsze. Jestem w szoku, że moja skóra powoli nabiera jednolitego koloru, bo niestety przez kilkanaście lat to się nie wydarzyło (a używałam różnych kosmetyków, leków, zwykłych mydeł, różnych rzeczy próbowałam).
Pomaga również ze świeceniem. A przy tym, jest delikatny, tzn nie wysuszył mnie ani razu. Używam go od prawie trzech miesięcy, codziennie, czasami dwa razy dziennie. Najczęściej na całą twarz (wystarczą 4 krople), a gdy mam "dzień bardzo dobrej cery" używam punktowo, tylko na ewentualne przebarwienia, pojedyncze wypryski. Następnie, zgodnie z zaleceniami producenta, używam kremu. Wszystko wchłania się super, nic się nie roluje, czasami później nakładam krem bb - nie ma żadnych problemów. Dla mnie, produkt jest wart swojej ceny, bo działa, używam go bardzo chętnie, nie marnuje się. Mimo tak częstego używania ubyło go może 1/4 opakowania, jestem pewna, że wystarczy spokojnie jeszcze na 3, może nawet 4 miesiące, więc bardzo, bardzo wydajny produkt. Pachnie ok, nie przeszkadza mi jego zapach, konsystencja super, fajnie się rozprowadza, wklepuje. Opakowanie genialnie przemyślane - idealnie dozuje potrzebną ilość. Generalnie jestem zachwycona faktem, że tak małe opakowanie, mieści serum, które tak super działa i które jest tak wydajne.