Kremy i maski do rąk

HOBB
Bielenda Masełko do rąk Nawilżająca Malina

• 22 kwietnia 2025 o 14:43
    Ma zapach benzyny :/
    Coś do dłoni, maliny – brzmi tak, że muszę się skusić, bo mnie to zachęca. Niestety zapach zapewnił mi tylko rozczarowanie i to nieprzyjemne. Dla mnie ten kosmetyk ma zapach benzyny albo jakiegoś smaru – zapach jak z garażu. Przykro mi, że tak to czuję, ale niestety takie mam odczucia. Masełko jest bardzo gęste, zbite, ale dobrze rozprowadza się je na dłoniach. Jak zaczyna się je rozsmarowywać, to czuć jakby wytrącała się woda. Jeżeli chodzi o działanie to jest w porządku. Dobrze nawilża ręce, zabezpiecza się. Nie jest tłuste ani klejące się. Produkt ma ładny różowy kolor. Opakowanie, to plastikowy słoiczek. Zapach jest okropny, działanie i opakowanie są jak najbardziej ok.
    Dariax_
    19 lutego 2025 o 15:41
    Przepiękny zapach malinowej mamby
    Masełko do rąk od Bielendy to produkt, który wyróżnia się przede wszystkim pięknym zapachem – przypomina malinową Mambę. Jego główną zaletą jest intensywne nawilżenie, ostatnio w zimę mam problem z bardzo przesuszonymi dłońmi, a ten produkt bardzo mi pomaga. Niestety, formuła produktu sprawia, że wchłania się on bardzo długo, przez co ręce pozostają klejące. Z tego powodu u mnie najlepiej sprawdza się jako nocna kuracja nawilżająca. Dodatkowym minusem jest opakowanie w formie słoiczka. Ja jako osoba z długimi paznokciami mam trudności z wygodnym nabieraniem produktu, masełko wchodzi pod paznokcie. Pod względem skuteczności działa dobrze, ale aplikacja i długi czas wchłaniania mogą być problematyczne.
    crayola
    17 lutego 2025 o 10:17
    Bardzo lubię
    Bardzo gęste, bogate masełko do rąk o fajnym zapachu malinowej mamby. Wystarczy niewielka ilość żeby pokryć całe dłonie. Masełko szybko się wchłania, więc można używać go w ciągu dnia. Ja mam AZS na dłoniach i to masełko bardzo ładnie uspakaja skórę na moich dłoniach. Skóra jest miękka, gładka i elastyczna. Nie czuję też nieprzyjemnego ściągania. Po umyciu na dłoniach zostaje cienki film nawilżający. Bardzo lubię. Zużyłam już kilka opakowań i jest to moje zimowe must have.
    Zalety:
    • zapach przywołujący wspomnienia (malinowa mamba)
    • bogata konsystencja
    • szybko się wchłania
    • świetne do bardzo suchej skóry dłoni
    • sprawdza się nawet przy AZS
    Wady:
    • trzeba "grzebnąć paluchem" żeby go wydobyć, co jest upierdliwe przy dłuższych paznokciach czy dzieleniu się kremem z innymi
  • 16 lutego 2025 o 16:36
    Rewelacja dla przesuszonych skórek i słabych paznokci!
    Masełka używam już dość długo (jest to moje 5 opakowanie, a produkt jest nieprawdopodobnie wydajny) i jestem z niego bardzo zadowolona. Nie rozumiem komentarzy w stylu: ma zbyt intensywny zapach. Halo??? Opakowanie jasno sugeruje że zapach przecież będzie, a jak masz problem z nozdrzami, kupuj sobie kosmetyki bezzapachowe. Masełko powinno oceniać się na podstawie tego czy spełnia obietnice producenta, a nie czy pachnie czy nie. Zapach jest tak indywidualną sprawą że ciężko jest dogodzić wszystkim. No, ale do brzegu. Masełko ma konsystencję zgadzającą się z nazwą (masło! Czyli nie balsam, nie krem), jest bardzo bogate, według mnie nadaje się do bardzo suchych lub zniszczonych skórek. Doskonale zmiękcza dłonie zmęczone zmianami temperatur (w domu mam dość ciepło i mam permanentnie włączony nawilżacz powietrza, natomiast moje biuro ma non stop włączoną klimę, a powietrze jest suche jak na pustyni). Zimą mam tendencję do gubienia rękawiczek, więc moje dłonie są często w opłakanym stanie. Od czasu systematycznego stosowania, skóra dłoni, także skórek wokół paznokci, wygląda pięknie a i same paznokcie przestały się rozdwajać i pękać. Tego producent nie obiecywał także to taki dodatkowy bonus, niezwykle, przynajmniej dla mnie, istotny. Masełko zostawia ochronną warstwę (ale się lepi) i choć miałam zaszczyt używać kremów do pielęgnacji dłoni Chanel (czarny jajowaty słoiczek) i Abricot od Diora (do pielęgnacji skórek i paznokci), to Malinowe masełko Bielendy bije bezsprzecznie te obydwa produkty. Nie wyobrażam sobie nie mieć go w domu na toaletce, w torebce, w szufladzie w biurze. Jest niezastąpione jeśli chcecie mieć zadbane dłonie, zaleczone skórki i zdrowe paznokcie. Jest to mój zdecydowany faworyt. Z całą stanowczością polecam.
    Zalety:
    • Spełnia wszystkie zapewnienia producenta i dodatkowo wzmacnia paznokcie.
    Wady:
    • Brak.
  • 6 grudnia 2024 o 13:54
    Intensywny zapach ale nie nawiżenie
    Masełko dostałam w prezencie już jakiś czas temu i tak nadal sobie ze mną siedzi przy biurku i właściwie to tylko ładnie pachnie. Bo zapach to ono ma - Intensywny! - jak guma MAMBA malinowa <3 Niestety zapach, jak dla mnie, to jedyny plusik tego produktu. Przez dłuższy okres jego stosowania nie poczułam jakiegoś oszałamiającego nawilżenia czy ochrony moich dłoni. Ma bardzo gęstą konsystencję i długo się wchłania. A właściwie to nawet nie wiem czy on się wgl wchłania bo do kolejnego umycia rąk czuję na swoich dłoniach tłustą warstwę. Choć opakowanie ma ładne to jednak wydaje się ono niepraktyczne w przypadku kremu do rąk. Do tego uważam, że troszkę aplikacja produktu staje się mniej higieniczna. U mnie masełko stoi na biurku w pracy i tak już leci mu kolejny miesiąc ze mną, byleby tylko je zużyć. Na co dzień jednak sięgam po bardziej nawilżające kremy do rąk. Podsumowując, nie polecam.
    • brak efektów