Płyny do kąpieli

Johnson's Baby Pure Protect Bath & Wash 2 in 1 Płyn do kąpieli i mycia ciała 2 w 1

• 25 lutego 2021 o 9:40
    Przyjemny!
    Kupiłam płyn gdyż jestem fanka pielęgnacji typowo dziecięcej. Jestem mocnym alergikiem wiec lubię delikatne produkty do mycia ciała. Zapach specyficzny świeżo słodki. Mi odbicie bardzo odpowiada. Produkt nie pieni się powiedziałabym iż jest to płyn mineralny do mycia ciała. Przyjemnie nakłada się go na skore. Skóra po spłukaniu jest miękka w dotyku trochę taka natłuszczona. Zapach utrzymuje się stosunkowo krotko. Płyn nie wywołuje alergii ani nie wysusza chodź na opakowaniu jest napisane, że jest iż usuwa bakterie. Uważam że jest to bardzo przyjemny płyn w naprawdę niskiej ceny w porównaniu do wydajności. Jedynie co bym w nim zmieniła to opakowanie gdyż sposób aplikacji jest niewygodny.
    Finka2L
    19 kwietnia 2019 o 17:05
    Jak najbardziej na plus
    Potrzebowałam dużą butlę jakiegoś dobrego specyfiku dla mycia mycia dzieci i właśnie recenzowany produkt dostałam w paczce z Polski, ale jednak mam słabe doświadczenia z marką J&J, nie lubię ich klasycznego szamponu i nigdy nie kupowałam tych produktów dla swoich dzieci, więc przygotowałam sie na bubel. Okazało się jednak, że kosmetyk jest naprawdę fajny i wiem, że będę prosić o jego przysłanie co jakiś czas. Wielka butelka mieści w sobie średnio gęsty żel o kolorze zielonej herbaty, ma łagoddny zapach. Nie wysusza, nie podrażnia i fajnie myje, a w dodatku ma całkiem w porządku skład. Ja polecam, moje dzieci też go lubią.
    Zalety:
    • duże opakowanie
    • w porządku skład
    • ładny zapach
    • brak podrażnień i wysuszenia
    Wady:
    • nie ma
  • 11 lutego 2019 o 12:22
    Bardzo wydajny
    Kupiłam podczas zakupów spożywczych w hipermarkecie. Markę Johnson's znam i ogólnie lubię ich produkty, często też kupuję kosmetyki z lini Baby, bo mam w domu dwójkę dzieci. Ten płyn kupiłam z przeznaczeniem dla mojego synka, przedszkolaka. Opakowanie jest w porządku, design przyjemny, butelka stabilna, jedynie zamknięcie typu "klik" po upadku przestało działać tak jak powinno, ale nie czepiam się :-) Konsystencja dosyć gęsta, półprzezroczysta, żelowa. Zapach przyjemny, jednak w mojej ocenie nieco sztuczny i na dłuższą metę bywa męczący. Płyn jest mega wydajny. Tak naprawdę ciężko jest zużyć opakowanie. Nawet nie potrafię określić jak długo go używamy, a nadal w butelce jest przynajmniej 1/3 zawartości. Produkt świetnie sprawdza się jako płyn do kąpieli. Wlewam dosłownie odrobinkę do wanny i ta niewielka ilość wystarczy na zrobienie przyzwoitej pianki. Jednak nie do końca sprawdza się w mojej ocenie jako żel do mycia ciała. Dlaczego? Bo pieni się jak dziki, ciężko go rozprowadzić z wodą na skórze, a po myciu trzeba zużyć bardzo dużo wody żeby dokładnie spłukać produkt ze skóry. Ta jego konsystencja jest zbyt gęsta i zbyt mocno się pieni. Ja nie wyobrażam sobie, żebym miała zostawić ten żel mojemu przedszkolakowi do samodzielnego mycia, chyba bym musiała go potem polewać prysznicem przez pół godziny, żeby pozbyć się całego osadu ze skóry, bo moje dziecko nie żałuje sobie żelu i zawsze ma skłonność do przesady :-) Ten płyn nie przesusza skóry, nie zauważyłam żadnych podrażnień na ciele dziecka. Skóra jest odświeżona, ale nie jest sucha i swędząca. Uważam że to świetny płyn do kąpieli, jednak jako żel do mycia ciała nie jest już tak dobry. Używam go zatem właśnie jako dodatku do wody, żeby zrobić lekką piankę, która umili mojemu dziecku wieczorną kąpiel. Ogólnie jestem zadowolona i uważam że jest ok.