Kremy uniwersalne

notino.pl
CosRx Advanced Snail 92% 100 g Krem ze śluzem ślimaka CosRx

Kate_0
    13 kwietnia 2025 o 22:10
    Jeden z moich ulubieńców!
    Krem COSRX Advanced Snail 92 All in One Cream to jeden z moich absolutnych ulubieńców. Używam go razem z esencją z tej samej serii i tonikiem Beauty of Joseon Green Plum AHA + BHA – w tym trio działa najlepiej. Nakładam go na wilgotną (ale nie mokrą) skórę po esencji – najpierw delikatnie rozprowadzam, a potem wklepuję palcami. Dzięki temu skóra staje się wyraźnie gładsza, miękka i intensywnie nawilżona. Rano cera wygląda świeżo, zdrowo i promiennie. Przy mojej cerze wrażliwej, mieszanej i trądzikowej sprawdza się świetnie – nie zapycha, nie podrażnia, a wręcz łagodzi i przyspiesza regenerację. Do tego jest bardzo wydajny, więc starcza na długo.
  • 7 kwietnia 2025 o 23:04
    Recenzja po 52. roku życia
    Mam 52 lata i cerę, która z wiekiem stała się bardziej wymagająca. Zauważyłam, że moja skóra jest bardziej sucha, szczególnie w okolicach policzków i oczu, a zmarszczki zaczynają być bardziej widoczne. Szukałam czegoś, co by nawilżało, ale też poprawiało wygląd skóry, dlatego zdecydowałam się na krem COSRX z 92% śluzem ślimaka. Po kilku tygodniach stosowania mogę powiedzieć, że krem daje mi odpowiednie nawilżenie, a skóra po jego użyciu jest miękka i wygładzona. Ma dość lekką, żelową konsystencję, która szybko się wchłania i nie zostawia tłustego filmu. Bardzo mi to odpowiada, bo nie lubię, gdy kremy są zbyt ciężkie. Co zauważyłam po kilku tygodniach stosowania? Moja skóra wygląda na bardziej nawilżoną i elastyczną, a drobne zmarszczki wokół ust i na czole stały się mniej widoczne. Koloryt skóry też się poprawił – zniknęły niektóre zaczerwienienia, a twarz wygląda bardziej równomiernie. Nie zauważyłam żadnych podrażnień ani uczucia ściągnięcia, co zdarzało mi się przy innych kremach. Dodatkowo, krem nie zapchał mi porów, co jest dla mnie istotne, bo mam cerę, która łatwo reaguje na kosmetyki. Jedynym minusem jest brak ochrony przeciwsłonecznej, więc pamiętam, żeby rano używać jeszcze osobnego filtra UV. Poza tym, krem spełnił moje oczekiwania, zwłaszcza jeśli chodzi o nawilżenie i wygładzenie skóry. Podsumowując, dla mnie ten krem to dobry wybór – skóra jest nawilżona, wygląda świeżo, a efekty widać po kilku tygodniach. Jeśli ktoś szuka czegoś, co nawilża i poprawia wygląd cery dojrzałej, to może to być produkt wart wypróbowania.
    Zalety:
    • Dobrze nawilża
    • Wygładza skórę
    • Ma delikatną konsystencję
    • Nie podrażnia
    • Nie ma SPF
  • 27 marca 2025 o 15:09
    Super produkt
    Mam cerę trądzikową, która bardzo łatwo się wysypuje. Już po tygodniu używania tego kremu moja cera się wyrównała i rozjaśniła. Nie wysypało mnie od rozpoczęcia używania ani razu. Jest praktycznie bezzapachowy o ciekawej konsystencji. Polecam spróbować każdej osobie z cerą trądzikową. Uwaga w połączeniu z esencją z śluzu ślimaka może powodować u niektórych trądzik albo alergię dlatego lepiej zrobić test czy nie uczula zanim zacznie się stosowanie!!
    Zalety:
    • Wydajny
    • Bezzapachowy
    • Wyrównuje cerę
  • 24 marca 2025 o 0:57
    Bojkotem na dzień
    Uwielbiam ten krem, bo mogę go używać zarówno z pepetydami miedziowymi jak i witaminą c. Nawilża niesamowicie dobrze, jeśli aplikuje się na lekko wilgotną skórę. Miałem problem z jego nakładaniem, jest lepki, ale widziałem TikTok, gdzie Koreanka nakładała go łyżką - druga strona i masowała go w ten sposób. Tak też zacząłem robić. Bardzo higieniczny sposób, bo łyżka ląduje w zmywarce później ????. Lekki ale skuteczny, nie zapycha i daje uczucie odżywienia. Używam na dzień przez okres wiosna - lato. Właśnie do niego wróciłem i dalej się świetnie sprawdza.
    Zalety:
    • Lekki
    • Odżywczy
    • Nawilża
    • Nie zapycha
    • Ma świetne substancje aktywne
    • Jest bardzo wydajny
    Wady:
    • Aplikacja na początku może sprawiać problemy, ale da się to okiełznać :)
    Bvnnlxx
    18 marca 2025 o 17:59
    Zapowiadało się dobrze, niestety zawód.
    Krem kupiłam zachęcona prostym składem, przypuszczając że będzie bardzo lekki, delikatny i kojący dla mojej mieszanej cery. Tak na początku było. Myślę, że o śluzowatej konsystencji i braku zapachu nie muszę się rozpisywać - to cechy charakterystyczne tego kremu, które swoją drogą uważam za plus. Po aplikacji cera jest gładka i wyraźnie nawilżona. Dobrze się wchłania i jest nietłusty. Przez kilka pierwszych tygodni spełniał swoje zadanie nawilżającego kremu na noc. Nie uczulał. Jednak niedawno zauważyłam na twarzy więcej zaskórników zamkniętych i nasilenie tych otwartych z którymi się borykam od dluzszego czasu. Przebarwień nie rozjaśnia mimo że tak zapewnia producent, lecz to mnie akurat nie dziwi. Niestety, jestem zawiedziona. Opakowanie względem ceny jest naprawdę duże i szkoda mi zmarnować teraz tyle kosmetyku, ale nic nie poradzę. Może innym się sprawdzi.
    Zalety:
    • Dobrze nawilża
    • Pojemne opakowanie
    • Szybko się wchłania
    • Nietłusty
    Wady:
    • Zapycha