Balsamy do ust

Carma Laboratories Carmex, Lip Balm Pineapple Mint SPF 15 Balsam do ust w tubce `Ananas i mięta`

• 21 lipca 2024 o 22:44
    Dawny ulubieniec
    Powiem szczerze, że kiedyś pomadki Carmex były moim must-havem na codzień. Na ogół mam bardzo przesuszone usta z tendencją do obgryzania ich, dlatego zawsze muszę nawilżać usta. W każdej torebce czy kieszeni musiała być przynajmniej jedna pomadka. Uwielbiałam je i używałam regularnie. Po jakimś czasie wszystkie mi się skończyły i na szybko pokupowałam jakieś inne losowe pomadki w Rossmannie. Teraz z czasem zaczęłam dostrzegać, że odkąd nie używam żadnego Carmexa to stan moich ust się poprawił. Mniej się przesuszają i względnie lepiej wyglądają. Czytałam trochę opinii na ich temat i sporo osób pisało o podobnych doświadczeniach. Kupiłam jakiś czas temu tego Carmexa, żeby się z powrotem przekonać do niego, ale niestety usta znowu wróciły do gorszego stanu. Z zalet wymienić można opakowanie, ponieważ jest wygodne w użytku, co prawda końcówka nie jest w kształcie dopasowanych do ust, ale nie jest też zakończona ostrymi krawędziami, na co czasami udało mi się niestety trafić. Cenowo nie jest najlepiej, chociaż często jest na promocji. Pomadki są dość wydajne, jedno opakowanie przy moim częstym używaniu starcza na min. miesiąc.
    Zalety:
    Wady:
    • Brak działania
  • 1 lipca 2024 o 21:25
    Wolę wersję w sztyfcie
    Balsam do ust po nałożeniu sprawia, że skóra ust staje się gładka i śliska. Nie zauważyłam aby poprawił stan ust - po usunięciu balsamu usta wracają do pierwotnego stanu. Co prawda też nie miałam ich bardzo spierzchniętych, tylko normalnie suche po matowych pomadkach i takie są po zmyciu balsamu. Bardzo szybko się również zjada poprzez jedzenie czegokolwiek lub sam się wchłania. Delikatnie mrowi /chłodzi po aplikacji prawdopodobnie przez zawartość mentolu. Wydaje się taki odświeżający. Zarówno smak, jak i zapach wydają się przyjemne, ale przy aplikacji pomadki zapach jest na tyle intensywny, że odczuwam go w ustach. Muszę starać się mniej nakładać, ale czasem nawet czuć jak się rozsmaruje po ustach małą ilość. Produkt jest w tubce i się go wyciska aby nałożyć, nie ma specjalnego aplikatora. Higieniczne rozwiązanie i szybki w nakładaniu.
    Zalety:
    • przyjemne chłodzenie
    • wydajny
    Wady:
    • zbyt intensywny zapach, że aż czuć go w ustach
    • niezbyt regeneruje
    • nie nawilża długotrwale
  • 21 maja 2024 o 10:24
    Mój najmniej ulubiony Carmex.
    Kupiłam kilka różnych balsamów Carmex, ten jest na dole mojej listy. Opakowanie jest okej - kwestia gustu, które preferujesz. Zapach i smak dla mnie zdecydowanie najgorsze, ale działanie też wydaje mi się najgorsze niestety, nie czuję nawilżenia... Jeśli lubicie miętowe i odświeżające uczucie na ustach, ten balsam może być trafnym wyborem, ale ja nie jestem fanką. Czasem czuję, jakby mi wręcz wysuszał usta.
    Zalety:
    • orzeźwiający
    • spf
    Wady:
    • słabe działanie
    • niezbyt przyjemny smak i zapach
  • 10 maja 2024 o 0:19
    Balsam do ust Carmex - mięta z nutką ananasa
    Fajna opcja na letnie miesiące, ponieważ daje poczucie miętowego orzeźwienia. Oprócz tego sprawia, że usta ładnie błyszczą (bez żadnego zabarwienia). Na plus również SPF 15 - może nie jest to dużo, ale zawsze coś. Jednak nie jest to idealny produkt, bo sporym mankamentem jest jego opakowanie. Na początku trzeba było wyczuć jak mocno nacisnąć opakowanie, aby nie wydostało się za dużo produktu, natomiast pod koniec użytkowania trzeba było bardzo się nasilić, aby coś jeszcze wydostać i nie przesadzić. Trochę to było irytujące. Sama estetyka opakowania też nie powala.
    Zalety:
    • Poczucie orzeźwienia
    • Cena (w promocji 8,99 zł)
    • Nadaje ładny błysk
    • SPF 15
    Yose13
    30 grudnia 2023 o 11:56
    Jest OK
    Balsam jest fajny. Dobrze nawilża usta. Zapach jest może dosyć sztuczny, ale jak dla mnie przyjemny. Tradycyjnie, jak to balsamy czy pomadki Carmex, delikatnie piecze w usta, ale moim zdaniem jest to dosyć przyjemne uczucie. Produkt jest bardzo wydajny, a opakowanie wygodne. Balsam po nałożeniu długo utrzymuje się na ustach i jest dosyć tłusty. Generalnie polecam.
    Zalety:
    • nawilżenie,
    • dostępność,
    • wygodne opakowanie,