Żele pod prysznic

Bielenda Stress Relief Naturals, Peelingujący żel pod prysznic 2 w 1 `Sea Salt`

• 24 maja 2021 o 19:48
    Taki sobie
    Drobinki peeling są bardzo drobne, więc żel prawie w ogóle nie złuszcza ani nie masuje. Ogromną wadą jest dla mnie pompka, która zepsuła się po kilku użyciach (chyba zatkały ja drobinki). Żel nie jest zły, ale nie ma rewelacji.
    Zalety:
    • myje
    Wady:
    • pompka nie działa
  • 23 maja 2021 o 13:30
    Żel z peelingiem
    Zakupiłam produkt w drogerii Rossmann. Skusiłam się ze względu iż to produkt 2 w 1 czyli żel pod prysznic oraz peeling. Opakowanie posiada pompkę więc łatwo dozować produkt. Kosmetyk posiada przyjemny zapach. Produkt nazwałabym bardziej żelem niż peelingiem gdyż drobinki są tak małe iż efektu peelingu poprostu nie czuć. Żel jest bardzo nie wydajny, trzeba użyć dużą ilość przy jednej kąpieli. Oczekiwałam czegoś więcej dlatego daje 3/5. Raczej nie kupię ponownie, gdyż dawałam za niego 22 zł a za takie pieniądze można mieć coś lepszego.
    Alpyoss
    21 kwietnia 2021 o 10:26
    Jako żel do mycia ciała jestem na tak
    Piękny, relaksujący zapach pozwala ukoić zmysły i odprężyć się zarówno wieczorem, jak i przygotować do wyzwań z rana. Niestety jeżeli chodzi o działanie złuszczające martwy naskórek mam mieszane uczucia. Wydaje mi się, że cząsteczki są po prostu zbyt małe, żeby móc realnie podziałać. Oczywiście po kąpieli trzeba użyć balsamu lub masła do ciała, bo produkt raczej nie nawilży.
    Zalety:
    • naprawdę odświeżający zapach
    • ładne opakowanie (niestety w połowie użytkowania zepsuła się pompka)
    • fajna konsystencja lejącej się śmietany
    Wady:
    • niewielkie działanie złuszczające
    • zbyt wysoka cena w stosunku do efektów
    Natma
    20 kwietnia 2021 o 13:09
    Najgorszy peeling, jakiego kiedykolwiek używałam
    Peeling kupiłam skuszona promocją w drogerii i solą morską w składzie. Niestety, srogo się rozczarowałam Kosmetyk nie daje żadnego z obiecywanych przez producenta efektów. Moja delikatna skóra była po nim przesuszona, nieprzyjemnie napięta a nie ujędrniona i sprężysta. W dodatku ma okropny, chemiczny, mdły zapach. Jak by tego było mało, po drugim użyciu zepsuła się pompka, przez co dozowanie zrobiło się bardzo niewygodne, bo musiałam odkręcać butelkę. W bólach starałam się zużyć opakowanie, ale poddałam się w połowie i wyrzuciłam do śmietnika. Pieniądze wywalone w błoto niestety.
    Zalety:
    • Niestety nic.
    Wady:
    • Wszystko:
    • brak efektów
    • rzadka konsystencja
    • paskudny zapach
    • wadliwe opakowanie (pompka zepsuta po drugim użyciu)
    • cena stanowczo za wysoka w stosunku do niziutkiej jakości
  • 2 marca 2021 o 9:30
    Spore rozczarowanie
    Niestety, nie tego się spodziewałam :( Duży plus oddaję za cudny, świeży zapach, który intensywnie czuć w łazience i potem długo na skórze. Trzeba się jednak porządnie namachać, bo pompka dozuje mało produktu.. co gorsze, po kilku prysznicach pompka zaczęłą się zacinać i zatykać, więc pozostało mi za każdym razem odkręcać butelkę i wyciskać peeling. Peeling sam w sobie nie jest zły. Drobinki są drobniutke, dla mnie osobiście zbyt drobre. Niestety, nie radził sobie z wygładzeniem mojej skóry na nogach. Produkty Bielendy uwielbiam i jestem im wierna ale do tego produktu już na pewno nie wrócę.
    Zalety:
    Wady:
    • malutkie drobinki
    • dozownik