Kapsułki pielęgnacyjne to produkt, który nigdy wcześniej u mnie nie gościł i nie miałam jeszcze okazji stosować tego typu kosmetyku. Zazwyczaj decyduję się na bardziej wydajne opcje, typu serum czy nawet maseczki. Recenzowany produkt zakupiłam głównie ze względu na to, że był on bardzo polecany przez moją mamę, która ostatecznie mi go sprezentowała. Szczerze mówiąc to byłam bardzo ciekawa jak mi się on sprawdzi. Moja cera jest z natury niestety sucha, wrażliwa oraz mocno reaktywna, dlatego też konkretna, dobrze przemyślana pielęgnacja to dla mnie podstawa.
Kapsułki zostały zamknięte w opakowaniu w formie rozkładanego kartonika. Dominujące odcienie to w tym wypadku biel w połączeniu z szarością i niewielką ilością żółci. Na opakowaniu umieszczone zostały wszelkie najważniejsze informacje o ampułkach, między innymi logo jego producenta, nazwa, zalecany sposób użytku czy skład.
Sama forma podania kapsułek bardzo mnie zaskoczyła, ponieważ umieszczone są one na takiej samej tatce jak np. zwyczajne tabletki. Żeby się do nich dostać, musimy je po prostu wycisnąć. Każda z porcji serum została umieszczona w osobnej ampułce o kształcie rybki. Po jej otwarciu, która swoją drogą wcale nie jest takie proste i najlepiej do pomocy użyć nożyczek, naszym oczom ukazuje się dość gęsty, olejkowy produkt o przeźroczystej formule i delikatnym, typowo kosmetycznym zapachu. W produkcie tym umieszczono sporo ciekawych składników, między innymi kwas hialuronowy, koenzym Q10, kolagen czy witaminę E. Cena regularna za siedem ampułek wynosi niecałe dziesięć złotych.
Kosmetyk stosowałam przed tydzień, za każdym razem podczas wieczornej rutyny pielęgnacyjnej głównie dlatego, że posiada on gęstą, olejkową formułę, która mogłaby nie zdać egzaminu np. pod makijażem. Serum bardzo przyjemnie rozkłada się na skórze, dość szybko wchłania, jednak czuć, że pozostawia twarz nieco tłustą. Dobrze jest domknąć tę pielęgnację cienką warstwą kremu. Mimo to działanie pielęgnacyjne, moim zdaniem, jest naprawdę bardzo dobrze i godne polecenia. Kosmetyk przyjemnie nawilża, odżywia i zmiękcza naszą buzię, dodatkowo delikatnie rozświetla. Działa na nią wygładzającą i faktycznie może, po bardziej regularnym stosowaniu, wpłynąć na niepowstawanie zmarszczek. Nie przetłuszcza skóry, chodź raczej poleciłabym go w przypadku skóry suchej czy normalnej.
Kosmetyk ten posiada szerokie spektrum działania i zdecydowanie zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Świetnie nawilża, wygładza oraz odżywia. Bardzo podoba mi się także forma jego podania. Zdecydowanie polecam, cieszę się, że miałam okazję go przetestować.
Zalety:
- Skład