WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Żele pod prysznic

Equilibra Carbone Attivo Doccia Schiuma Detox Oczyszczający żel pod prysznic z aktywnym węglem

Iwona_C
    10 marca 2021 o 9:44
    Czarny żel który super oczyszcza i odświeża ciało.
    Żel pod prysznic otrzymałam boxie od Pure Beauty , to pierwszy kosmetyk Equilibra który miałam okazje wypróbować i pierwszy w moim życiu produkt myjący w czarnym kolorze. Mój egzemplarz ma pojemność 100 ml i umiejscowiony został w elastycznej białej tuce z czarnym zamykaniem klik na którym można postawić opakowanie. Szata graficzna jest przejrzysta z charakterystycznym logo producenta, nadrukiem węgla i liści aloesu. Z tyłu opakowania widnieje szczegółowy opis żelu. Konsystencja jest żelowa, lekko galaretowata w czarnym kolorze. Zapach przyjemny orzeźwiający, trochę tu cytrusów , migdałowej słodkości i świeżości aloesu. Zapach rozwija się i staje się bardzie j intensywny podczas kąpieli ale na ciele utrzymuje się stosunkowo krótko. Skład w 98 % jest naturalny, nie ma w nim SLS a łagodniejsze w działaniu środki myjące i pianotwórcze, nie zawiera również parabenów.. Zaraz po wodzie na liście znalazł się sok aloesowy, jest tu również gliceryna, węgiel aktywny, ekstrakt z cytryny, olej z słodkich migdałów. Konserwanty są delikatne i w większości naturalne , jedyne ale to phenoxyethanol pod koniec listy, zupełnie mi nie pasuje w tym kosmetyku. Bardzo byłam ciekawa jak ta czarna masa zachowa się po wylaniu na dłoń, gąbkę i podczas aplikacji na skórę.Okazało się że czarny kolor znika a piana z szarej robi się biała. Płyn nie pozostawia osadu i nie barwi skóry, wanny czy używanego akcesorium do mycia. Super się pieni i pięknie pachnie sprawiając że kąpiel jest przyjemna i odprężająca. Odpowiednio oczyszcza skórę i odświeża ciało. Pozostawia ją w dobrej kondycji, zmiękczoną, wygładzoną bez objawów przesuszeń czy nieprzyjemnego uczucia ściągnięcia. Oczyszczający żel pod prysznic z aktywnym węglem spodobał mi się nie tylko pod względem konsystencji i koloru , ale również w pełni zadowala mnie poziom oczyszczenia i odświeżenia ciała. Dodatkowym atutem jest orzeźwiający i odprężający zapach. Każdorazowo uprzyjemniał mi czas kąpieli i chętnie skorzystam z niego ponownie.
    Zalety:
    • gęsta żelowa konsystencja
    • nietypowy czarny kolor żelu
    • nie pozostawia osadu na skórze, wannie czy gąbce
    • świeży cytrusowo roślinny zapach
    • bardzo dobrze się pieni
    • odpowiednio oczyszcza i odświeża ciało
    • pozostawia skórę w dobrej kondycji, miękką i wygładzoną
    • nie przesusza skóry, nie ściąga jej
    • nie uczula i nie podrażnia
    • zawiera 98% składników naturalnych
    • duża zawartość aloesu i węgla aktywnego w składzie
    • wygodna w używaniu miękka tuba
    • duża wydajność
  • 31 stycznia 2021 o 13:36
    Dla szukających oczyszczenia na co dzień
    Firma Equilibra miło mnie zaskakuje, a moja skóra uwielbia aloes i uwielbia węgiel więc tym bardziej ucieszyłam się kiedy w jednym z boxów kosmetycznych znalazłam ten żel. Żel zwiera 98 % składników naturalnego pochodzenia, 20% aloesu i oczyszczający węgiel z łupin kokosa. Węgiel ten ze względu na swoją wysokoporowatą powierzchnię jest szczególnie skuteczny w wychwytywaniu zanieczyszczeń i toksyn z najgłębszych warstw skóry. Oprócz tego w składzie znajdziemy łagodne, roślinne substancje myjące, olejek ze słodkich migdałów, ekstrakt z cytryny, glicerynę. Żel ma czarny kolor i delikatny, świeży zapach. Nie pieni się jakoś bardzo ale jak na tego typu, naturalny produkt całkiem nieźle. Czuć, że żel oczyszcza skórę ale przy tym jej nie ściąga ani w żaden sposób nie podrażnia. Delikatne środki myjące sprawiają, że nadaje się do codziennego mycia. Zapewnia przyjemne uczucie świeżości i czystości. Aktywny węgiel oczyszcza i detoksykuje skórę, eliminując toksyny i zanieczyszczenia. Jak dla mnie połączenie go z delikatnym i nawilżającym aloesem to strzał w 10. Jeśli szukacie żelu pod prysznic do delikatnego ale skutecznego oczyszczenia skóry i codziennego mycia to warto się nim zainteresować. Na plus również cena - 250 ml możemy kupić coś w granicy 15 zł - warto wypatrywać promocji ;) Stacjonarnie te kosmetyki są dostępne np w Hebe.
    Zalety:
    • Skład
    • Działanie
    • Dostępność
  • 11 listopada 2020 o 15:38
    Jestem zachwycona nim
    Po serię oczyszczającą marki Equilibra sięgnęłam podczas zakupów internetowych . Wydała mi się bardzo interesująca, moja skóra potrzebowała codziennego, delikatnego oczyszczenia, lubię aktywny węgiel, więc ten żel musiał trafić w moje ręce. Moja skóra nie jest szczególnie wymagająca w pielęgnacji, ale potrafi zareagować świądem czy delikatnym podrażnieniem , gdy kosmetyk nie ma dobrego składu. Tu na szczęście mogłam być spokojna- skłąd jest bardzo przyzwoity i naturalny. Aktywny węgiel to składnik , który dobrze oczyszcza i jednocześnie koi skórę, na moją działa szczególnie dobrze. Olejek ze słodkich migdałów, ekstrakt z soku z cytryny, aloes i to aż w 20%- ta ilość w żelu do mycia jest naprawdę imponująca. Żel z powodu dużej zawartości węgla używa się poprzez rozcieńczanie w ciepłej wodzie i dopiero wmasowywanie w ciało , wymaga też dokładnego spłukania. Wtedy działa całym swoim wachlarzem dobrodziejstw. Żel posiada białe opakowanie, porządne zamykanie na klik, , design jest ok, choć przyznam,że nie wiem czy przyciągnąłby moją uwagę w sklepie, nie wyróżnia się. Sam żel z powodu dużej ilości węgla czarnego jest czarny, ale nie brudzi skóry, dobrze się zmywa, konsystencja odpowiednio gęsta. Zapach orzeźwiający, bardzo przyjemny, dla mnie na pierwszy plan wysuwają się nuty cytrusowe, poplątane ze słodkością migdała i towarzyszy tu w tle akcent węgla. Dla mnie bomba. Żel jest wydajny i bardzo lubię się nim myć. Świetnie oczyszcza skórę, pozostawia delikatny zapach. Mi pomógł pozbyć się delikatnych krostek na przedramionach. Jest świetny i polecam go dla każdego. Kosmetyki z węglem i aloesem to jest to co naprawdę działa
    Drogeria Super-Pharm